Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A pdf szerint 1A-nál kb. 1V a D-S fesz. A görbét nézve, ki is jöhet az általad mért érték. FET-csere lesz ebből.
Az IRF9630 teljesen rossz választás, nem csak fölöslegesen nagy feszültségű, de kis áramú is. 9540 vagy ha a kapcsolandó feszültség lehetővé teszi akkor még kisebb feszültségű, kis csatornaellenállású (Rdson) típus kell. Illik ilyenkor megírni a híd max üzemi feszültségét, és akkor még konkrét optimális típust is írhat neked valaki...
Akkor maga a topológia jó csak a FET típusa az ami miatt melegszik?Egyébként most csak kísérletezgetek de , amúgy 24V-on kéne , hogy üzemeljen a híd majd.Esetleg tudnál ajánlani egy olyan FET-et ami 24V-hoz megfelelő lenne egy nagyon max 3A felvételű DC motorhoz?
Nem kötözködés, kíváncsiság: Miért nem használsz cél IC-t?
Kezdő vagyok , úgy hogy mindenféle tanácsot elfogadok!Ismersz olyan cél ic-t ami bírja ezt a terhelést 24v mellett és pwm-el is kéne tudni szabályozni a motor fordulatszámát.
De ezeknél megint nagy a csatornaellenállás eltérés az nem baj?
VNH5019A
VNH3SP30 Az ST kínálatából itt lehet válogatni MC33926 A VNH5019A-t már használtam modul formában. 5 Voltos ATmega328P-re kötöttünk 6 darabot lineáris aktuátorok vezérléséhez.
Nem az eltérés számít, hanem hogy kicsi legyen mindkettő.
Amúgy az eltérés is sokkal kisebb, pár 10 milliohm, míg az IRF630 esetén kb. 1 ohm.
Sziasztok! Van egy kábelem, annak két végén egy tű. Ilyet készítenék többet, csak azt nem tudom, hol szerezhetem be a két végén lévő csatlakozó tűket? Mi e tűk neve?
Sziasztok! Van egy fali adapterem, melyet megvizsgált egy tekercselő szaki. Azt mondja, a tekercsek rendben vannak, hanem az egyenirányító négy dióda valamelyike romlott el. Mi lehet-e diódák értéke? Azért kell tudnom, hogy beszerezhessem e diódákat, hogy helyettesíthessem a fali adapteren lévőkkel.
Egyet kiforrasztasz, leolvasod az 1N400x értéket és kész. Pár forintos alkatrész.
Sziasztok,
azt szeretném megoldani, hogy különböző technikai eszközöknek a fizikai gombjait (pl PC power kapcsolója, monitor, tv beállító gombjai) tudjam egy IC-vel, vagy raspberry PI-vel nyomogatni. Ehhez gondolom valami relé lenne jó, csak azt nem tudom milyen. Valami szilárdtest relére gondoltam, de nem találok jót, értem ezalatt, hogy mivel pár volton miliampereket kapcsolgatnék egy 3-5 voltos vezérléssel, nem fizetnék ezreket relénként. Főleg, hogy mondjuk egy monitoron 5 nyomógomb van... nem került annyiba a monitor bármi tippnek örülök, vagy ha van jobb megoldás, az is jó köszönöm, Genin
Készen kapható:
Dupont csatlakozó apa-apa Különböző hosszakban megvehető, anya-anya, anya-apa kivitelben is.
Az erre a feladatra alkalmas félvezetők valőszínűleg még drágábbak... Bővebben: Link
Ez mehetett volna akár a kezdők kérdései témába is kár volt új témát nyitnod ezért , de hogy segítsek is kicsit , nézz körül az optocsatolók között (pont azt tudják amit a szilárdtest relék csak kisebb teljesítményen és jóval olcsóbban )
Nagyon jó, pont erre gondoltam.
Köszönöm szépen
A kínaiak "Dupont male crimp" néven ismerik. A HEStore NDR-TM néven árulja.
Üdv!
Egy régi Samsung Galaxy Ace S5830i telefont szeretnék usb kábellel napi 24 órában bekapcsolva tartani fix helyen. Az akkumulátort mindenképp ki szeretném venni, de sajnos jelenleg így nem kapcsolható be. A gyári akkumulátor egy 3.7 V-os li ion akkumulátor. A terv az lenne, hogy a meglévő usb csatlakozón keresztül kapna áramot a telefon, csak akkumulátor nélkül. Eddig neten csak olyan megoldást láttam, hogy egy usb kábelt direktben kötnek rá a csatlakozókra, ahol az akkumulátor volt eredetileg, de ez nem tűnik túl meggyőzőnek. Tudnátok segíteni, hogy mit kellene ehhez megvizsgálni? Esetleg csinált már valaki hasonlót?
Mit akarsz megoldani, mi lenne a cél?
Az a forgókapcsoló nincs beakadva?
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
A cél az, hogy akkumulátor nélkül, usbről kapott árammal működjön a telefon. Azt nem tudom, hogy elég-e ehhez egy ellenállás az akkumulátor helyére, vagy kell-e esetleg egy feszültségszabályozó hozzá.
A megoldás az, hogy az akkumulátor helyére egy akkumulátor kerüljön.
Miért akarod akkumulátor nélkül üzemeltetni? Az USB hülyét kaphat, amikor néhány ampert akar kivenni belőle a telefon, ha kommunikál a toronnyal. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
Nem szeretném, ha otthon a töltőn hagyva napokon át egyszer kigyulladna az akkumulátor, úgyhogy maradnék az eredeti célomnál.
Azért szeretném akkumulátor nélkül üzemeltetni, mert van egy-két hasznos dolog még egy ilyen régi telefonon is, amiért érdemes lenne bekapcsolva hagyni akár éjszakára is. Pl. szervert futtathatok rajta tesztüzemmel, használható biztonsági kameraként, Python kódokat lehet rajta futtatni stb. "Az USB hülyét kaphat" mit jelent? Tudtommal 500 mA a max USB 2.0-ról alapból (illetve töltéshez 1,5-5A), amit felvehet, tehát legfeljebb nem lenne elég a telefonnak az áramerősség. Viszont ez azt is jelenthetné, hogy még akkumulátorral, USB-re csatlakoztatva is le tudna merülni a telefon, ha több áramra van szüksége, mint amennyit a kábelről kap, ilyet pedig nem tapasztaltam. Tehát feltételezem, hogy elégnek kell lennie az USB-ről kapott áramnak az üzemeltetéshez. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2017
Idézet: „Viszont ez azt is jelenthetné, hogy még akkumulátorral, USB-re csatlakoztatva is le tudna merülni a telefon, ha több áramra van szüksége, mint amennyit a kábelről kap, ilyet pedig nem tapasztaltam. ” Pedig le tud, jártam már így többször. Igaz, hogy ahhoz intenzív hajtás kell. A megnövekedett hőterhelés miatt ilyenkor az akkumulátor is hamarabb éri el azt a hőmérsékletet, ahol már letilt a töltőelektronika. Idézet: „Tehát feltételezem, hogy elégnek kell lennie az USB-ről kapott áramnak az üzemeltetéshez.” Nem feltétlenül. A telefon ugyanis a terhelés, wifi/mobil térerő függvényében az USB áramánal többet, akár Ampereket is, szeretne felvenni RÖVID időre. Egy akksit lehet ilyen csúcsokkal terhelni, egy USB-s töltőt pedig nem. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2017
"Azért szeretném akkumulátor nélkül üzemeltetni, mert van egy-két hasznos dolog még egy ilyen régi telefonon is, amiért érdemes lenne bekapcsolva hagyni akár éjszakára is. Pl. szervert futtathatok rajta tesztüzemmel, használható biztonsági kameraként, Python kódokat lehet rajta futtatni stb."
Pont ezt kérdeztem, hogy miért akarod ezt. Röviden én is csak azt tudom javasolni, hogy tegyél bele egy jó akkut és használd úgy. A kigyulladás nagyon ritka, de megértem ha tartasz tőle. De nagyobb eséllyel üt el egy autó az utcán, mint hogy kigyulladjon az akku. Ha ez vállalhatatlan, akkor vegyél akkumentes célszerszámot, pl. raspberry pi vagy ilyesmi. (Pimoroni-ról a szállítás 4 GBP, egy pi zero 4.8 GBP-től indul. Persze kellenek mégmellé sallangok, de párezer Ft-ból megúszható az egész.)
Sziasztok!
HDMI kábelt ... illetve azon a jelet milyen tavolságig illdomos vinni? Mivel asszonykám nem hajlando a kábeleket nézni igy körbe a szobán szekrény hátamögöt stb stb kb 25- méter! Vagy jobb lenne átalakitani rca-ra vagy valami masra és azon vinni továd?? Nem feltétel a Full HD söt....
Nem tudom _honnan_ vinnéd a hdmi-t, vagyis mi lenne a forrás? Mert lehet, hogy egy chromecast, vagy valami hasonló kütyü pont jó lenne erre. Nem olcsó, de a 25m HDMI se. Sőt, a 25m semmivel se, ha normálisan csinálod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |