Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   819 / 1178
(#) Kari55 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

Lemezcsavar nem lenne jobb? Esetleg kicsit felmelegítve a csavart?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2017
(#) Gafly válasza Kari55 hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

Annak a nyomógombnak, amit linkelt Domino78?
(#) Kari55 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

ja! bocs figyelmetlen voltam.
(#) kameleon2 válasza Domino78 hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

Szia! Nekem plexiben van 64 db ilyen nyomógomb és nem fúrtam bele menetet. Tök jól megvannak benne. Csak a lukakat kellett kifurkálni. A menet is viszonylag egyszerű kérdés, mert vagy metrikus , vagy angolszász. Ennek a nyomógombnak amúgy M7x0,75-ös a menete. (kép)

nyomogomb.png

(#) Doky586 válasza Domino78 hozzászólására (») Okt 11, 2017 / 1

Adnak hozzá anyát és alátétet is.. Úgyhogy sima furat elég.
Ha 4mm nél vastagabb lapba kell tenni akkor hátulról be kell süllyeszteni egy vastag (kb13mm) fúrószárral (állványos fúróval, nehogy megszaladjon).
(#) jethro hozzászólása Okt 11, 2017 /

Sziasztok.
Tudja e valaki,hogy mi a neve ennek a különc csatinak,esetleg hol kapható?

Köszi

BNC.jpg

(#) nedudgi válasza jethro hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

BNC 90 fokos csatlakozó.
(#) Hp41C válasza jethro hozzászólására (») Okt 11, 2017 / 1

BNC dugó 90 fokos: Bővebben: Link
(#) jethro válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

Ez nem bajonettzáras hanem menetes és sehol sem találok csak bajonettzárast.
(#) pucuka válasza jethro hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

Ha ugyanakkora átmérőjű, mint a BNC, csak csavaros, akkor TNC, ha nagyobb, és bajonett záras, akkor "C".
Bővebben: Link
(#) jethro válasza pucuka hozzászólására (») Okt 11, 2017 /

Köszi ez lessz a jó irány.
(#) Domino78 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 12, 2017 /

Köszi a hozzászólásokat. A "x0,75" volt a kulcsszó, időközben egy gépészmérnök kollégával megbeszéltem.

Tudom, hogy adnak anyát a nyomógombokhoz, de mi olyan helyre szeretnénk beszerelni, ahol az optikai megjelenés is számít, és a képbe nem passzol az anya. Ezért döntöttünk úgy, hogy hátulról csavarjuk bele plexibe, az anyát ellenanyaként használva pedig rögzítjük. Emiatt akarom, hogy fixen álljon a helyén. A plexi lézerrel elő van vágva, nem fog elpattanni.
(#) Epu2 hozzászólása Okt 12, 2017 /

Van egy-két rejtélyes alkatrészem. A guglit hiába csiklandozom, nem talál semmit. Ránézésre kondenzátor, de ugyan akkor a szabályosságában és jelzésében eltér. A másik is hasonló, de jobban emlékeztet egy keramikus kondira, de a teteje keresztben be van köszörülve, pontosítás céljából. Persze nem találtam, amikor fényeztem volna a képét.
(#) RoliNyh válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 12, 2017 /

Én inkább "önjavuló biztosíték" -nak nézném így első ránézésre Resetable fuse...

Bár tévedhetek is...
(#) Cinema válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 12, 2017 /

Az lesz, de "multifuse" néven, vagyis elvileg, nem megy tönkre soha.

Üdv!
(#) RoliNyh válasza Cinema hozzászólására (») Okt 12, 2017 /

Ja lehet, az angol neve nem ugrott be. De van ez még más néven is szerintem...
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2017
(#) menyus válasza Qju hozzászólására (») Okt 13, 2017 /

Sziasztok, sorry de nem voltam net közelben. Ez egy fali konnektorba dugható rejthető DVR, mobiltöltőnek (walkmann tápnak..) álcázva. nem a kínai eabay es gagyi fajtából. Mivel full rejtett ezért nincs rajta semmiféle jelzés. Majd befényképezem de nem leszünk előrébb. A kábel csatlakozó kombó csere másik tipusra azért nem működik mert a kábelen van egy IR vevő is amin keresztül az egész kütyüt programozni lehet távirányítóval.
Lehet a megoldás az lesz hogy csak az IR vevőt beépítem fixre a készülékbe ( lyuk az infra vevő elé...) így már lehet progrsamozni. Viszont ugyan ezen a csatlakozón jön)(tt) ki "valahol" a videójel is (composit) mert rá kell kötni monitorra a programozás idejére különben nem látom az OSD menüt. Szóval egyelőre passz...
Mindenesetre köszi a tippeket.
(#) menyus válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 13, 2017 / 1

Ohmra mérd meg, ha közel 0 ohm szoba hómérsékleten akkor biztosíték (vagy zárlatos akármi... ) . Köss vele sorba egy fogyasztót (6 - 12 V os izzó pl) emeld a feszültséget (max 30V ! ) és közben mérj áramot. Így megtudhatod értékre kb. mekkora. Ezek úgy működnek hogy az átfolyó áram hatására melegszenek és megnő az ellenállásuk. Tehát ahol elkezd melegedni majd mert nő az ellenállása, és ahol hirtelen megnő kb az a biztosíték értéke. Elnagyolt módszer de működik.. Ezek nem túl (sőt..) meredek karakterisztikájú komponensek, csak lassú áramfigyelésre / korlátozásra alkalmasak "vészféknek".
(#) hg6dab hozzászólása Okt 19, 2017 /

Elég savanyú napom volt a dolgozóban, mikor is hoztak egy munkát,
ami bearanyozta a napomat. Vissza kellet forrasztanom néhány lecsúszott kondit.
Munka közben meglepődve láttam, ami a rajzokon is látható: Minden forrlap azonos potanciálon van.
Hmmmm????
(#) kameleon2 válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 19, 2017 /

Ez igen érdekes.
(#) sonajkniz válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 19, 2017 /

Ilyesmivel már én is találkoztam. Kamu alkatrészek, hogy indokolni lehessen, miért kerül ennyibe.
Volt olyan elektronika a kezemben, amin a panel egy része még tápot sem kapott. Olyan is, ahol egy 28 lábú PIC- nek mindössze 8 lába volt használva, de rá volt rakva egy portbővítő.
A csúcs a 2 LED villogtatására használt 3 ic-t és 2 tranzisztort tartalmazó panel volt.
A legszebb az egészben, hogy mindhárom áramkör Német technika volt.
(#) kameleon2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 19, 2017 /

Idézet:
„A legszebb az egészben, hogy mindhárom áramkör Német technika volt.”
Csak nem C..rad?
(#) Auth Zsigmond válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 20, 2017 /

A kínaiak esetenként a másik véglet. Neten (nem éppen olcsón) forgalmazott, konnektorba dugható "ultrahangos" rágcsáló riasztó előlapján egy folyamatos fényű zöld, és egy villogó piros led volt. Benne egy előtét kondi, meg egy egyenirányító. Semmiféle hangkeltő. Kamu utánzat, párjával 7000 Ft-ért. Nagy nehezen visszaküldte az árát a forgalmazó.
(#) winetou hozzászólása Okt 20, 2017 /

A segítségeteket kérném szépen a lenti alkatrész beazonosításában. Csak a 337-et tudtam kiolvasni, egy akkumulátoros fúró töltőelektronikájában van. Lehet, hogy ezen az oldalon erről van szó?

xxx337.png

(#) Sebi válasza winetou hozzászólására (») Okt 20, 2017 /

A linken egy processzorhoz használatos reset-watchdog áramkör van, aminek töltőben kevés esélye van - hacsak nem processzoros...
(#) Auth Zsigmond válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 20, 2017 1 /

Elnézést kérek, hogy megvédve a kínaiakat, egy 1960-as évekbeli példát is felhozzak. Ifjú legényként egy 10 tranzisztoros japán zsebrádiót kaptam Ny. németországi rokonaimtól. Nem voltam nagyon megelégedve vele(akkor még kH-os adások voltak csak Mo-n, ezért felbátorodva megnéztem a belsejét. Darab számra megvolt a 10 tranzisztor, ezekből 6 db-nak mind a 3 lába egy-egy ónpacniba volt forrasztva. Ezért tudott csak annyit, mint egy jófajta detektoros rádió...
Sajnos, a gátlástalanságot nem napjainkban találták fel.
(#) nedudgi válasza Sebi hozzászólására (») Okt 20, 2017 /

Ha nem processzoros, akkor is fel lehet használni, feltöltöttség, túlmerítés kijelzésére.
(#) Sebi válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Okt 20, 2017 /

Ilyenekbe én is belefutottam anno... Még jobb eset volt, ha diódának használták őket.
De gondolj bele: mit is csinálna egy kétfokozatú KF-es vevőben annyi tranyó? (Én ezért szedtem szét, hátha valami újdonság ot találok...)
(#) Sebi válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 20, 2017 /

Igaz... Végülis komparátor van benne - és ha tele volt vele a raktár, indokolt.
(#) winetou válasza Sebi hozzászólására (») Okt 20, 2017 /

Köszi, nem processzoros, így ez nem jött be. A 230V-os oldalon van, szóval ME sem igazán lehet.
Következő: »»   819 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem