Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Igen - Windows XP, Mach3. Kacérkodom a linuxcnc-vel, de mint sokan mások - a működő gépen nem szívesen változtatnék. Ha lesz felesleges másik PC, amivel tesztelhetek, vagy akárcsak másik harddisk - akkor próbálkozom. De eddig ez bevált. Még ha régi is a szoftververzió, a dolgát szépen teszi.
Használhatóak ezek a patron szűkítő adapterek a 3609 Makitához? Van itt több féle a 6mm-ről 3,175 meg a 4 mm-re gondoltam.
Adapterek
Van valakinek tapasztalata ezekkel az orsókkal? Bővebben: Link Egyrészt a minősége érdekelne, másrészt, nem nagyon értem, hogy miként kell felszerelni. A két végén lévő csapágyházat azt értem, de ha az anya központosan van elhelyezve akkor ott a hézagot ki kell tölteni valamivel? Remélem érthetően fogalmaztam.
![]()
Nagyon jó minőségű pontos orsók érdemes megvenni hobbigépre ...
Én is csak dicsérni tudom, szép, és pontos munka.
![]()
Én vettem ilyet a parkside márkájú felsőmarómba. 3,175 és 4mm-es belső mérettel, 6mm-es külsővel. 5-10 darabos csomagban vettem, ha jól emlékszem. Az eredeti patronja is három helyen van bevágva. 1-1 darabot tudtam kiszelektálni, ami elfogadható mértékben ütött csak, bárhogy forgattam az adaptert a nagy patronban. Egyes adapterek belső fele menetes és vagy sorjás volt.
![]()
Sziasztok!
A lézer nyomtatókban, milyen erős lézer van? Van itt egy HP 3030-asom. Lehetne gravírozásra vagy műanyag vágásra használni?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni .Nema 34 5,5A -es motorhoz keresek vezérlőt,átnézve a fórumot találtam PIC-es megoldást,de hiányzik a forráskód. Bármilyen,bevált, házilag utánépíthető megoldást megköszönnék!
A nyomtatókban általában 5-15 mW körüli lézer van. A gravírozáshoz jól fókuszálsz nyaláb esetén 1W körüli teljesítmény kell, egy picivel több csak a papírt vágja át.
Aha, pont ezért kérdeztem, mert kinagyítva a képeket elég gyatra a belső felület. Kívül meg nincsenek az élek letörve, és sorjás is, bár az utóbbit könnyen lehet orvosolni. Itt találtam még itthon de 4-5x áron és gyanusan hasonlít az eBay osra.
Befogó patron A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Óóó, nem is ilyen kell bele.
![]() Robbantott ábra Patron szűkítő Csak sajnos nincs 3,175 meg 4mm-es. ![]() És mi lenne ha ebbe csináltatnék egy vállas sliccelt csövet a megfelelő belső átmérőkkel? A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Szerintem ha a gyári alapján csináltatsz egy másikat a megfelelő belső méretekkel talán jobban jársz.
Sziasztok,
Tanacsot szeretnek kerni valakitol aki mar epitett cnc gepet. Szeretnek en is epiteni, egy asztali A4 munkalap meretu gepet. sok fele gep tervet lattam mar, de mind mas. Megtudnatok mondani a marofejnek alap esetben hol kell allnia? A munkalap kozepen, ebben az esetben az asztal mozog elore-hatra a fej pedig jobbra-balra, Vagy, A fej az asztal "valamelyik sarkaban all, ebben az esetben a fej vegzi az osszes mozgast. Ha jol tudom, a cnc mukodesi elve az x,y,z tengely irany azaz a koordinata rendszer. Ez alapjan a kiindulasi pont az origo, vagy 0 pont nem? Lecci irjatok meg hol kell legyen a fej kiindulo pontja. Koszonom
Teljesen mindegy a gép szempontjából. A mozgó híd kisebb helyet foglal, cserébe masszívabb anyagból kell építkezni, hogy kellően merev és pontos legyen. A mozgó asztalos megoldásnál a lehet spórolni az anyagon, viszont az asztal teljes előre hátra mozgása értelemszerűen kétszer akkora helyet igényel mint maga az asztal.
Milyen progival írod meg a szöveget? Ingyenes?
A gépi origód soha nem lesz a sarokban, hiszen még ha csak egy 1cm-es átmérőjú lézert is használsz, a Z tengelyednek is lesz valamennyi kiterjedése és emiatt nem fog a széléig soha kiérni. A gépi origó bár mindig ugyanaz, de a legritkább, hogy azt használja az ember - és nem is jó - mert mindig ugyanott kopnának az orsók. Érdemes mindig felvenni egy tárgy origót, amit a gyártáskor használsz és ennek változtatni a helyét - így egyenletesen kophatnak az alkatrészek is. Bár házi gépnél előfordulhatnak pontatlanságok és van olyan gép, aminek nem 100%-osan ugyanúgy viselkedik a telhjes felületén a gép. Ennek oka lehet minimális csavarodás, nem túl pontos illesztés. Lehet, hogy csak századok, de gravírozásnál, nyákmarásnál azonnal előjöhet.
Nyilván ingyenes, hiszen hobbi célú gép
![]()
A CAMotics-ot próbáljátok ki szimulációra. Ingyenes és szupi.
amex
Az asztal mozog vagy a híd? Mindig az mozog amelyik súlya könnyebb. Tervtől meg felhasználási területtől függ.
Udv.
Koszi a valaszokat, akkor gyakorlatilag teljesen mindegy. Igy akkor inkabb a mozgo hid megoldast valasztom. Koszonom.
Üdv!
Meg a rövidebb "lejárandó" utat választod, ugyanis ha az asztal mozog, akkor két asztalnyi út kell szerintem. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2017
Igen , az első gépecském 100x40cm es vázon 40x30cm es munkaterületet járt be (mozgó asztal) a most épülő gép 100x100cm en (mozgó híd) kb90x90 cm es munkadarabot tud majd megmunkálni , viszont a kicsi gép kb 35 kg volt ezen a gépen csak a híd 40kg a motorok nélkül a váz több mint 150...
Üdv.
Mi a legjobb megoldás,ha azt szeretném,hogy két bipoláris motor egyszerre forgjon,lépés tévesztés nélkül? Elég a leválasztó kártyán(3 tengely vezérlésére képes) közösíteni a step/dir kimeneteket a két motor meghajtójára(azaz rákötöm a két driver TB6600 bemeneteit közösítve a step/dir ,valamint az enable -eket),vagy valami diszkrétebb megoldással kell ?Ha ez a megoldás nem jó,és egy 4 tengelyes vezérlésére is alkalmas leválaszó kártyát alkalmazok ,akkor a Mach3 ezt tudja vezérelni,azaz hogy két motrot mozgasson egyszerre? Kösz!
Nem tudom miért van ilyen igényed, de az sehogyan nem lesz jo.
Az ilyen kapcsolást vagy aktiv visszacsatolással lehet biztosan kezelni (tacho) - vagy mechanikus kapcsolattal. Az általad felvázolt megoldások egyike sem garantálja az együttfutást.
Had vitázzak kicsit. A legelső habvágó amivel pár évtizede megismerkedtem ugyanilyen párhuzamos léptetőmotoros volt. Nekem is ez volt az első reakcióm, azonban aki építette, azt mondja még így évek múlva sincs vele lépéstévesztési problémája. Pedig csak közösítve van a step-dir vezérlés, semmi egyéb varázslat nincs. Én is építettem egy kis lézert, amihez épp most találtam vezérlést. Ugyanígy fog felépülni, gondolom nyekk-nek is azért merült fel a kérdés, mert válaszokat szeretne a kérdéseire. Ha jól van beállítva a vezérlés és nincs óriási terhelés a motorokon - a tapasztalataim alapján nincs gond több léptetőmotor együttes vezérlésével. Más kérdés ha nagyon nagy erőhatással szemben kell gyorsan mozgatni a tengelyeket, de ugye erről itt nem esett szó.
Nem azzal van a gond, hanem a konstrukcios elvvel. Azaz megy, bárhogyan párhuzamositod a motorokat, de bármilyen hibára a rendszer nem tud reagálni ( nem tudja kezelni, ha valamelyik motor lépést veszt).
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
Idézet: Ez teljesen igaz , de ha jó a gép akkor nem veszt lépést . Csak tervezés kérdése . „( nem tudja kezelni, ha valamelyik motor lépést veszt).” A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |