Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
És azzal a szkóppal meddig tudsz FFT-zni? Nekem egy 50 megás Siglent-em van, azzal 250MHz-ig tudok nézelődni, de a beépített frekimérője is csak 200MHz-ig működik, felette már nem. Ami viszont érdekes hogy a kapcsolható szűrői meg szoftveresen 1,5GHz-ig állíthatók ha jól emlékszem.
A skála vége 500Mhz, eddig mér a szoftver. Az Y csatorna 100Mhz-es, de négyszögjeles felfutási sebesség mérésem szerint 170-180Mhz a vége, azaz a -3dB pont. Tehát ez határol, a 170Mhz spektrumjel kb. -3dB hibával ábrázolva, ennyivel kisebb.
Itt a nagyon jó eredmény a 12 bites felbontásnak köszönhető, és a szoftvere is nagyon jó lehet. Van 14 bites pc-s szkópom is, az viszont eléggé gyengébb FFT-nél mint az OWON, biztosan ott a szoftver gyengébb.
Köszi. Az enyémnek valahol 130-140MHz körül van a -3dB-es pontja.
Arduino programozással foglalkozom hobby szinten. Az arduino és különböző modulok közti kommunikáció ellenzőzéséhez, és felhúzó ellenállások nagyságának meghatározására szeretnék szkópot.
Mi az ami minimálisan nekem megfelelne ? (dso 150 ?) A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2017
A felhúzó ellenállásokat nem nagyon értem, mit is szeretnél velük. Egyébként pedig egy logikai analizátorral jobban járnál, ha csak a kommunikációt akarod ellenőrizni.
A felhúzóknál erre gondoltam: Bővebben: Link.
Nem csak a kommunikáció meglétére lennék kíváncsi, hanem a jelszintekre is.
A DSO150 szkóp biztosan gyenge oda, 200KHz a határfrekvencia. I2C lehet 400KHz is meredek felfutással. Amit akarsz nézni, I2C szükséges felfutási sebességet, a meredek felfutást is lassúnak fogja ábrázolni. A szkópot nem ismerem, adatai alapján írom.
Leggyorsabb eltérítés 10us. Az általad linkelt oldalon 2.5us eltérítés beállítással láthatók a jelalakok.
Mi lenne az amit használni tudnék (paraméter és ár tekintetében)?
A következő kategória legolcsóbb árat nézve a legolcsóbb 20e. Ft. körüli PC-s szkópok. Ezek 20MHz határfrekvenciásak, I2C jelek vizsgálatához jók. De pontosabba át kellene gondolni mire kell, mert ez a kategória is eléggé korlátozott. Pld. nálam van 16MHz SPI átvitel is, erre már a fenti 20MHz USB szkóp sem lenne jó. Még két fontos paraméter a max. mintavételi sebesség, és a jelfelvételi hossz, ami pld.: I2C, vagy más kód tárolásához, kielemzéséhez kellhet, tehát egy kódsorozat beleférjen.
Logikai analizátor? Legtöbb olcsó I2C, SPI protokollt visszafejti, kiírja számértékkel, nagy segítség.
Veszek egy logikai analizátort, van esetleg olyan bevált típus amit tudnál (tudnátok) ajánlani ?
Ha már itt tartunk, ez az analizátor vajon támogatja -e a TTL szintű RS232 soros kommunikáció megjeletítését? Nekem arra nem ártana egy eszköz, de a hasonlóakhoz általában csak az I2C meg az SPI van megadva... Mondjuk nem ártana még a CAN és a WIRE sem...
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2017
Supported protocols
Ezenkívül magad is írhatsz hozzá dekódert.
Na jó, de ez az eredeti verzióra vonatkozik elvileg, kérdés, hogy a kínai klónban is benne van ez mind?
(Még ha olyan nagy koponya lennék, hogy tudnék írni dekódert, de nem vagyok...)
Igen, mert csak a hardvert klónozzák, a szoftver ugyanaz. Gyakorlatilag az összes funkció a szoftverben van, maga a hardver meglehetősen primitív.
Akkor igazad legyen, 1500 -ért még én is befizetek egyre...
Igen, nagyon jól használható ( nem 1500-at ér ! ) !
Vegyél hozzá csipeszes vezetéket is!
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2017
Szia
1.A kontroller elött van védelem a 74lvc(lásd a rajzon),rosszul kivitelezett mérésnél ne a kontroller fuja ki az orrát 2.Nincs benne védelem csak kontroller A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2017
Nekem az első van, de nincs benne meghajtó. Működik vele a PWM Logic is.
Rendeltem egy ilyet: Bővebben: Link
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem mintha annyira kellene védenem magamtól, de akkor elvileg a dobozos verzió jobb talán,
bár úgy látszik nem mindegyik mégsem. Inkább az tűnt fel nekem, hogy míg a dobozos verzión szigorúan csak a 8 csatorna van, a panelesen hozzáférhető sokkal több kivezetés is. Kérdés felhasználhatóak -e egyáltalán valamire a plusz kivezetések, vagy csak jól mutató marketingfogás, és gyakorlati haszna amúgy sincs?
Pl. ennek a listának az első két helyén.
Az első felhasználás előtt a vezetékre tettem egy szoros huzal hurkot, hogy a szálak szétágazása ne "rohanjon" el egyből a kábel másik végéig. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2017
Helló. Múlthéten pénteken megérkezett az új USB-s szkópom azóta tanulmányoztam a használatát és begyakoroltam az alapokat. Itt is van egy spektrum analizis mérés+ kétcsatorna mérése. Egy földelt emitteres alapkapcsolást mértem le egy kollégámnak. További szép napot.
Idézet: „Hantek DSO3254A a vásárolt eszköz”
Hiányolom a spektrumanalízis skálázását, főleg vízszintesen. Nem tudni mi mennyi.
Szerintem van, csak lehet nem kapcsoltam be vagy mert elfelejtettem vagy mert nem tudom hogy kell még.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |