Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
En pontosan tudom. Csak gondoltam ravilagitok a DIY egyik lenyegere.
Ok benéztem, de működőképest simán lehet venni minden kínlódás nélkül.
Nekünk is hamisítani kellene STK IC-ket. Persze a legjobb verzióban. Nem az lenne a cél hogy átverjük a jónépet, hanem hogy legyen pótalkatrész. Annyira nem lehet nehéz.
Lehetne kompatiblis paneleket gyártani.
Erre én is gondoltam egy légypiszoknyi szilíciumlapkát rátaknyolunk egy rézlapra és kész is némi szigeteléssel...Az erősítőépítés már nem bosszúság,inkább az a bosszantó hónapokat kell várni egy megfelelő alkatrészre ami tudja is azt amit ráírtak.Ha ráfáztál akkor a "jó minőségű" is éppen olyan semmirevaló ....
Pont ilyet néztem ma. Azt hiszem a Vaterán.
Szoktam STK-t klónozni. Csak mindig egy darab egyedi példányt. Most is kel csinálnom. Én alu bázis helyett 3 mm vastag réz az alap. De borzalmasan utálom. Ha hoznak javításra erősítőt, előnyben részesítem a diszkrét kapcsolást. De mit mondjak egy olyan embernek, aki éjjel is felkel ha gondom van. Ennyivel én is tartozom neki.
Nincs rá fizetőképes kereslet.
Vagy csak velem van a baj. Ha venni akarok valamit, mocskos drágán adják. Ha eladni akarok sz..-ért, hú..ért sem kell. Vagy csak azért kéne.
Megértem. Végül is fogyasztói társadalomban élünk. Elkezdtem tákolni az STK utódját, ezt a Sankent meg neki adom valakinek. Se védelme, se teljesítménye. De ha épp ilyen hiányzik...
Ezek a hibridek szinte mindig akkor durrannak el. ha valaki nem figyel oda. Egy drága, millás erősítő/hangsugárzó forgalmazó összeszereli a lakásodban a rendszert. Ha nem vagy vadállat, akkor a sírig elkísér. Persze azt is haza lehet vágni. Gondolj bele: a kocsidban kiégett az index lámpa, és ez miatt bontóba kellene vinned. Hagy ne kelljen már! Én kicserélem az izzót, te meg kicentírozod nekem a gumit. Mind a kettő filléres tétel, miért kérnénk érte pénzt. Én is szeretem a pénzt, de amíg ennek fogságából nem sikerül kitörni, nem lesz kész az erősítőm.
Sziasztok,
Szeretnem kerdezni ismeri e valaki az STK442-050 vegfok ic -t? Sehol se talalok datasheet-et rola. Ha valaki ismeri a labkiosztasat, vagy a konkret heleyettesito ic szamat es annak a labkiosztasat, kerem ossza meg velem. Koszonom.
Van A osztályú erősítőm. 10W-os. Az a baj velük, hogy piszkosul fűtenek. Amúgy szépen szól.
Inkább a FET-es felé venném az irányt. Állítólag jobban hasonlít a hangszíne a csöveshez.
F5, ujra. Belso kabelezeshez: 1m ilyen kabelben 8db 2.5mm2 igen jo minosegu vezetek van.
Igen tudom,
neztem is de ez a szam a 050 vegu hianyzik. Vaan mindenfele 030,070,090 de 050 nincs. Vagy mindegyik teljesen ugyanaz?
nincs veletlenul otleted, hol talalhatnek hozza rajzot?
Uraim! Van egy Denon rádióserősítőm és ha kb a felénél jobban feltekerem a hangerő szabályzót (akkor is ha nincs jel, vagy nagyon gyenge és fel kell hangosítani) forró lesz a végfok és kiveri a biztosítékot. Egyébként ha megfelelő a jelszint és nem kell a felénél tovább tekerni igen nagy hangerőnél sem melegszik. Mi lehet ennek az oka?
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
Gondolom a neten. Ma már nem, de holnap bekapcsolom a régi gépemet. Azon van rengeteg adatlap. Hátha.
Sziasztok!
Van egy Bang & Olufsen Beovision MX 7000 hi-fi tv-ből kibontott erősítőm. Erre egy passzív váltó nélküli kétutas hangsugárzó van bekötve. A B&O-t ismerve, ebben van valahol egy váltó. Hogy lehet kideríteni esetleg, hogy mi a váltási frekvencia? Egy Philips TDA8421 processzorról jött a jel, amiben hangszín szabályzás van csak, váltás nincs. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2017
Sziasztok! Az lenne a kérdésem ,hogy valaki tudna egy kapcsolási rajzot adni STK4362 íc-hez? Szeretnék egy erősítőt építeni belőle de nem találok kapcsolási rajzot hozzá. A googl-én sem.
Egy linket tudtok adni azt is megköszönném.
Sziasztok!
Egy 24V-os kapcsolóüzemű táppal szerintetek egy TDA2050 lehet jobb az adatlapi kapcsolással, vagy pedig a képen látható TPA3116D2? Otthoni zenehallgatás a cél.
Üdv Tisztelt Fórumozók!
Érkezett hozzám egy Toshiba SB5438 erősítő. Szemmel látható hibája nincs, a tápfeszültségek megvannak, csak nem szólal meg. Javított már valaki ilyet? A neten nem találtam hozzá rajzot, egy gyanús ellenállás van benne, panelszáma R42, mért értéke 48,3 ohm. A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok egy kis segítség kellene.A bal felső és bal alsó ( ST-BY és MUTE)-val mit kezdjek.Hogy lehet ezt a szerkezetet hangzásra bírni.Köszönöm a segítséget előre is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |