Fórum témák
» Több friss téma |
A Tayloe es hasonlo sample-hold tipusu mux alapu keverok a veteli freki ketszeresen is mukodnek.
A csattogas meredek kifejezes, integrator van utanna, es a ra kovetkezo muveleti erosito is integrator, LPF szuro. A leheto legjobb minoseg erheto el ezekkel a modszerekkel. Mindennel nagyobb baj az, hogy a muveleti erositoknek a DC kozeleben van a legnagyobb zaja, ezert is szoktak nehany kHz-es KF-et es szoftveres alapsavba keverest hasznalni egyes vevokben. Ettol eltekintve -120 dBm, vagy ennel nagyobb erzekenyseg garantalt egy jol felepitett vevoben. Az integratornak hasznalt kapacitasok okozhatnak IMD-t, ha rossz minoseguek.
Mire nem képes ez a kis USB-s DVB-T vevő ?!
Nem semmi dokumentációt találtam itt . Az eseményeket a rendszer következetesen megismétli, tehát nem a véletlenen múlik a "jármű " detektálása se. jármű elhaladást detektáló rendszer leírása A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
A 2015 januári Kvadrantidák meteor raj idején az RMOS rendszerünk folyamatosan rögzítette a sávzajt.
Az esemény napló alapján a kiválogattam pár nagyobb és szebb beütést a felvett több napos anyagból. Ezeket a SpectrumLab program segítségével újra feldolgoztam. A meteorokat 2 osztályba szokták sorolni, ezek az overdense és underdens verziók. Az eredményeket a lenti linken nézheted meg. Jó szórakozást! Meteor trails videok
Sziasztok.
Működik még a magyar webSDR? Most rá akartam menni az oldalra, de nem töltött be. Az itt lévő linken keresztül próbáltam.
SDR# NOAA beállítások.
Az RF Minta vételre elég a .25 Ms/s bőven.
Köszi. Meg az érdekelne hogy a sdr vevő és a tv_ vevő működik egyszerre ha igen milyen sw-rel_?
atesz . légiforgalmi sáv milyen frekin megy és milyen beállítással.
NEM megy egyszerre, a 2 USB-s illesztő driver veri egymást !
Vagy TVzel vagy rádiózol. Vagy föl le telepíted a drivereket . Keressél rá a AIRBAND / légi sáv topicra . 108-136MHz egységesen AM módban dolgoznak. De van a passzív radar üzemmód is az ADS-B 1090 MHz.
Analóg TV vételre van lehetőség, csak fekete fehér üzemmódban.
Az most már lassan idejét múlta , hacsak nem van valami modulátor amin keresztül az AV jelet felküldöd VHF/UHF tartományba. tvsharp plugin Ekkor még a Zadig illesztőt használja. A DVB-T vételi driver ütközik a Zadig illesztővel. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
R820T vs E4000 chipset RF jellemzői : egy összehasonlítás
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Ennek a driver dolognak az a megoldása, ha van a gépen kettő szabad USB port, akkor az egyikre a TV-s illesztővel telepíti az ember, a másik portnál meg a libusb-s driverrel. Ekkor csak át kell dugni, a másik portba ha tévézni akar.
Kösszi !
De egyáltalán érdemes-e azt a 7 8 TV csatit nézni ?!
Természetesen nem. Csak mint kisértési lehetőség gyanánt, kipróbálásra került fel így. Most hogyan mosom ki magam, hogy tényleg nem nézek tévét
Üdv! Amikor tudom egy DVB-T stick-el és hozzá tartozó szoftverekkel figyelem a körülöttem repkedő gépeket. Antenna hullámhosszra kiépítve, fent a tetőn, minden rendben. Azonban nemrég gondoltam egyet és vettem erősítőt, tápfeladót. Összeépítettem és egy univerzális DC adapterrel hajtottam meg 15-18V-al.
Erősítő (link) Tápfeladó (link) A várva várt eredmény viszont elmaradt, annyira hogy szinte semmiféle jelet nem hoz az antenna. Nem hogy nem javult a vétel, de teljesen rossz is lett. Az SDRRadio-val is megnéztem és azt láttam, hogy tiszta jelek helyett teljesen zajos a vétel. Az erősítő a lehető legközelebb van az antennához, a feladó pedig a lehető legközelebb a vevőhöz. Ha kihúzom az adaptert a zaj akkor is megmarad (bár egy picit csökken). Akkor lesz újra jó a vétel, ha az erősítőt és a feladót is kiszerelem és az antenna közvetlen a vevőbe csatlakozik. Hol lehet a hiba? Kérlek segítsetek!
Inkább chipset specifikusabb eszközt keressél a ebajon!
PL.: R820T / R820T2 vagy RTL2832 amire szűrnöd lesz érdemes. Amik nem ezt állítják akkor kétségesebb az eredmény. Mert csak ezekkel a chipsetekkel működik az SDR-RTL szoftver rádiós technika.
Miért kell az erősítő?
Hány méter koaxod van az antenna és a vevő között? Milyen frekvenciát figyelsz ?
És ez a chipset tudja a DVB-C vételt is? Mert mindenhol csak a DVB-T vételt irják....
Mivel ezek T mint DVB-T földi (T terestrial) tv adó / tv vevő rendszerre lettek tervezve.
A C-s mint DVB-C kábeles (C cable) azokat pedig kábel TV rendszerekben alkalmazzák. Ég és föld a kettő közti különbség. Jobb esetben driver kérdése lenne ... persze ha csak ennyi lenne ... A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Egy USB-s DVB-t vevővel megoldható 10kHz, és 1GHz között az SDR vétel?
Idézet: „Egy USB-s DVB-t vevővel megoldható 10kHz, és 1GHz között az SDR vétel?” Ha azt kérdezed, hogy a mostanában olcsón kapható DVB-T USB vevővel ami RTL2832U chipet, Rafael Micro R820T2 tunert tartalmaz? Avval a 24 – 1766 MHz sávot lehet fogni, közvetlenül az antennabemenetéről. Upkonverterrel 24 MHz alatti részt is fel lehet konvertálni. Ill az RTL chip egyébként nem használt "Q" bemenetén, direkt sampling-gel vehető a 10KHz- kb 1Mhz rész. Ehhez is bütykölni kell. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
Direct Sampling-el 0-30MHz-ig vehető.Viszont így sokszor pontatlan,illetve nem a legérzékenyebb.
Erre a kérdésre válasz:
Az RTL-SDR donglékhoz több platformon léztetik támogatás: DESKTOP PC : -WINDOWS -LINUX SBC (Single Board PC) Raspberry , Orangepi, Odroid ...stb: - LINUX Smart telefon : - Android Ekkor már hordozhatóvá is válik a rendszer, lényeges feltétele az OTG kimenetelű okostelefon. SDR Touch APP-al használható lesz linkje itt
Sziasztok!
Ariband sávon helyi torony hallgatására keresek rádiót amin könnyen tudom állítani a frekvenciát digitális módon, nem potméterrel. Ezen gondolkodok most, valakinek van tapasztalata mennyire éri meg/használhatóság/config/vételi erősség: Bővebben: Ham Radio Receiver 100KHz-1.7GHz full Band UV HF RTL-SDR ...ceiver Jobb lett volna olyan egység amit csak be kell konfigurálni és aztán csak tápot igényel és van hang kimenete, de végül is beüzemelhetek hozzá egy számítógépet.
Az első link hiányzik..
A progival csak az a gond hogy amíg nem fizeted ki a 2500 Ft-ot addig gyakorlatilag használhatatlan.. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2017
Az utóbbi pár évben rengetegen erre álltak rá , olcsósága , széles vételi sávja , mindenféle vételi modulációs módjai adta lehetőségek kavalkádja okán.
Persze vannak korlátai is mert ez csak a belépő szintű rádió az SDR világába. (nem is rádió vevőnek szánták mivel DVB-T tunernek árulják) VAlószínűleg van számítógéped és használatban is van, abból + 5-10% erőforrást rááldozol és működik a rádiód is. Ajánlott programok amik kezelik a donglet : SDR# (SDR-SHARP) , HDSDR.
Köszi, ezt a progit/manualt linkelték hozzá azon az oldalon ahol kapható:
Bővebben: Link Még kérdésem az lenne, hogy akkor ebben nincs kristály ami szűri az adott frekvenciát hanem digitálisan megy az értékes jel kiszűrése a nagy zajból ami az antennából mintavételeződik? Elég jó hatásfokú ez? Tőlem elég messze van a reptér, de gondolom egy jó antennával tudnám venni. PMR-el anno 1-2km-t el tudtam forgalmazni saját antennával. szerk.: természetesen van PC-m de emiatt folyton bekapcsolva tartani nem a legjobb, streamelném valahogy, hogy munkahelyen hallgathassam. pl. Debrecen Budapest van streamelve de Szeged, LHUD még nem: https://www.liveatc.net/search/?icao=LHDC Persze nem is lenen rá jogom, csak privát stream lenne saját magam számára. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2017
Vevő berendezések esetén a hatásfok nem értelmezhető, illetve nem lényeges szempont. Vevőknél érzékenység van, egy adott jel/zaj viszonyhoz tartozó bemenőszint.
A DSP -k a bemenetükön észlelt spektrumból, mintavételezéssel, és FFT analízissel állítják elő a kimeneti jelet. A DSP a magja egy ilyen digitális vevőnek. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2017
Van benne kristály ... ami a rendszernek az órajelet adja.
Az elején van egy tuner IC amit hangolsz utána meg egy DSP a KF fokozata. A DSP analógból rf jelből digitálissá alakítja , majd küldi USBre a gépnek. A futó szoftver ezt az adatfolyamot elemzi számolja "jelfeldolgozza" és megjeleníti / demodulálja.... stb. Vételi lehetőségen a jó antenna sokat segít. Mivel a repülők magasan járnak így az optikai rálátás adott a rádiók között így több 10-100 kmről is veszik a jeleket. 1090 MHz esetén ADS-B módban egy kis darab dróttal (2*7-8 cm dipólka) éppen a háztető fölött így működött . 120-130 MHz -en is tudhat ennyit.
Ha elmegy otthonról akkor viheti magával ez jó, akkuja majd lemerül ... autós töltő nem hátrány ha van.Valóban ez nem kér semmilyen számítástechnikai eszközt a működéséhez.
(NEM a CONRADból beszerezni ) A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |