Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2810 / 3610
(#) gernerakos válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 11, 2017 /

Azt aláírom, hogy a Ganz (mert a vonat a képen az) világszínvonalat képviselt, de erről eddig nem tudtam.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 11, 2017 /

Á! A túloldalon egy hadosztály tolja, csak nem vegyülnek a civilekkel.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Nov 11, 2017 /

Ha kétoldalon tolják, akkor lehet, hogy ellenkező irányba egymáshoz képest. Egyik oldal ide, másik oldal oda akar menni.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 11, 2017 /

Az erősebb kutya b...ik.
(#) em válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Köszi az infót. Nem tudtam erről. Én elsősorban a javaslatokra gondoltam, nem működési hibák bejelentésére. Kár, hogy ilyenek vagyunk...
(#) BarnaPili hozzászólása Nov 12, 2017 /

Sziasztok!
Igény merült fel a részemről a fűthető garázs/műhelyre.A gázt hátravezetni hivatalosan drága lenne,így marad a fatüzelés.Kérdésem: Az aránylag olcsón beszerezhető alumínium gázkémények teljességgel alkalmatlanok a román kályha égéstermékeinek kivezetésére?
(#) Bakman válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Mindenféle alumínium kémény alkalmatlan. Saválló cső vagy a jóval drágább, kerámia, épített kémény kell.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Kórcső esetleg, nem tudom. Az sokkal ellenállóbb az alunál. És jóval egyszerűbb mint építeni.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Kor, koracél és saválló, egyazon termékcsoportot jelölik. Persze saválló anyagból is van "pár" típus.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2017
(#) BarnaPili válasza Bakman hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

A sima vastagfalú vascsővel gondoltam megoldani,de elég drágák. Nézem tovább a jófogeszt,meg a vastelepeket.
(#) gkari válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Nem muszáj "kor"-ból lennie.Nézz ide be:https://kfem.hu/
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2017
(#) BarnaPili válasza gkari hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Lehet,nem voltam egyértelmű. Az egész kéményt vasból akarom csinálni. Olyan 3-4 m vascsővel ki tudok menni a gerinc fölé.
(#) jani1987 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Hát nem aprózod el de én megúsztam a téglát mert ingyé hozzám vágták.
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Jobb a tégla, mert hidegen hamarabb lesz megfelelőhuzat. Vagy ha vascső be kell szigetelni.
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 12, 2017 /

Sziasztok!
ThingSpeak el kapcsolatba érdeklődnék!
Az ingyenes liszensz határairól? Hány csatornát, és hány mezőt lehet csinálni?
Mert érdekességkeppen ránŕztem az upgrand-re ott azt irja hogy otthoni liszensz 1 eszköz majd 45 ezer forint...
Ezek után nem tudom hogy az ingyenes akkor mit adhat??
(#) bbb válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

(#) (Felhasználó 116638) válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Ilyen esetekben macerás a födém/tetőátmenet kivitelezése.
Én inkább rakatnák egy téglakéményt.
(#) pjg válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Úgy egy millióért meg is csinálják. Engedélyekkel.
(#) (Felhasználó 116638) válasza pjg hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Erről nem szólt a fáma a felvetésben.(Hogy engedéllyel, vagy anélkül)
Szerinted a vascsövesre nem kell engedély?
(#) Firefighter1 válasza bbb hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Köszönöm... de ahogy irtam a kalkulátor oldalra eljutottam. És igen... láttam hogy 3 millio per év azaz 8333 per nap...
De ebből nekem még nem egyértelmű jogy csatorna vagy field megkötés van e ... De gondolom akkor nincsen!
(#) granpa válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Ha tudsz olcsóbban (mintha téglából raknád) vascsövet, csináld abból. Valamivel hőszigetelni kell, hogy jobb legyen a hideg huzat, meg a hatásfok. Nálam; saját telek,-ház, nincs beleugatás (a hivatal részéről). Ha födémen kell átvinni, ott jó zárás, szigetelés, aztán annyi.
(#) kameleon2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Csak egy gyors kérdés: alternatív megoldásokon nem gondolkodtál, ha már műhely? Mondjuk sörkollektor, napelem?
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Azokkal nehéz lenne meleget csinálni.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Mi is építettünk egyet aztán b.....nk megkérdezni a hivatalt hogy bele egyeznek-e.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 13, 2017 / 1

Nővérem hajszárítót használt a fürdőszobába. Mondom nem javaslom két okból is. Az egyik a villany ára, a másik a szellőző nyíláson azonnal elmegy.
(#) BarnaPili válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Félretettem 600 db sörösdobozt erre a célra,csak időnek igencsak híján vagyok.Gondoltam,gyorsabb lenne egy vaskémény.Téglából kéményt még nem raktam,a vascsövet meg ha nem jól hegesztem meg,legfeljebb elvágom.A födém OSB lapból van,felette cseréptető.De arra is gondoltam,hogy a szomszéd felé néző falat áttöröm,és ott viszem fel a csövet.Akkor csak a széldeszkánál kell megfogatni.
(Igazából mikor ideköltöztünk,be kellett fejezni a fűtésrendszert,akkor kellett volna az új tervre rávésni a garázsba menő gázvezetéket.Csak akkor ki volt a s..ggem a gatyából,ilyenre nem is gondoltam. )
Köszi az ötleteket!
István
(#) pucuka válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 13, 2017 / 1

Az egyszerű kályhacső is vascső, hegeszteni sem szokták, csak egyszerűen egymásba dugják.Vékony anyagból van, de azért egy két évig a szabadban is bírja. Csak a tetejére tegyél esővédőt.
Bővebben: Link
(#) nagym6 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 13, 2017 /

Nekem is így volt évekig. Olcsó, ha cserélni kell pár évenként.
(#) Epu2 hozzászólása Nov 14, 2017 /

Üdv! Van egy kis off problémám. Nem tudom a t-online-os elérhetőségemet. Közölt fájlokat szoktam ideiglenesen elérhetővé tenni, de vicces módon én sem tudom elérni. Az ftp meg van, de ott nincs link.
Ami rémlik, hogy nem www vel kezdődik.
(#) Gafly válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 14, 2017 /

web . t-online . hu / username
Valahogy így.
Következő: »»   2810 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem