Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azt aláírom, hogy a Ganz (mert a vonat a képen az) világszínvonalat képviselt, de erről eddig nem tudtam.
Á! A túloldalon egy hadosztály tolja, csak nem vegyülnek a civilekkel.
Ha kétoldalon tolják, akkor lehet, hogy ellenkező irányba egymáshoz képest. Egyik oldal ide, másik oldal oda akar menni.
Köszi az infót. Nem tudtam erről. Én elsősorban a javaslatokra gondoltam, nem működési hibák bejelentésére. Kár, hogy ilyenek vagyunk...
Sziasztok!
Igény merült fel a részemről a fűthető garázs/műhelyre.A gázt hátravezetni hivatalosan drága lenne,így marad a fatüzelés.Kérdésem: Az aránylag olcsón beszerezhető alumínium gázkémények teljességgel alkalmatlanok a román kályha égéstermékeinek kivezetésére?
Mindenféle alumínium kémény alkalmatlan. Saválló cső vagy a jóval drágább, kerámia, épített kémény kell.
Kórcső esetleg, nem tudom. Az sokkal ellenállóbb az alunál. És jóval egyszerűbb mint építeni.
Kor, koracél és saválló, egyazon termékcsoportot jelölik. Persze saválló anyagból is van "pár" típus.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2017
A sima vastagfalú vascsővel gondoltam megoldani,de elég drágák. Nézem tovább a jófogeszt,meg a vastelepeket.
Nem muszáj "kor"-ból lennie.Nézz ide be:https://kfem.hu/
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2017
Lehet,nem voltam egyértelmű. Az egész kéményt vasból akarom csinálni. Olyan 3-4 m vascsővel ki tudok menni a gerinc fölé.
Hát nem aprózod el de én megúsztam a téglát mert ingyé hozzám vágták.
Jobb a tégla, mert hidegen hamarabb lesz megfelelőhuzat. Vagy ha vascső be kell szigetelni.
Sziasztok!
ThingSpeak el kapcsolatba érdeklődnék! Az ingyenes liszensz határairól? Hány csatornát, és hány mezőt lehet csinálni? Mert érdekességkeppen ránŕztem az upgrand-re ott azt irja hogy otthoni liszensz 1 eszköz majd 45 ezer forint... Ezek után nem tudom hogy az ingyenes akkor mit adhat??
Ilyen esetekben macerás a födém/tetőátmenet kivitelezése.
Én inkább rakatnák egy téglakéményt.
Úgy egy millióért meg is csinálják. Engedélyekkel.
Erről nem szólt a fáma a felvetésben.(Hogy engedéllyel, vagy anélkül)
Szerinted a vascsövesre nem kell engedély?
Köszönöm... de ahogy irtam a kalkulátor oldalra eljutottam. És igen... láttam hogy 3 millio per év azaz 8333 per nap...
De ebből nekem még nem egyértelmű jogy csatorna vagy field megkötés van e ... De gondolom akkor nincsen!
Ha tudsz olcsóbban (mintha téglából raknád) vascsövet, csináld abból. Valamivel hőszigetelni kell, hogy jobb legyen a hideg huzat, meg a hatásfok. Nálam; saját telek,-ház, nincs beleugatás (a hivatal részéről). Ha födémen kell átvinni, ott jó zárás, szigetelés, aztán annyi.
Csak egy gyors kérdés: alternatív megoldásokon nem gondolkodtál, ha már műhely? Mondjuk sörkollektor, napelem?
Azokkal nehéz lenne meleget csinálni.
Mi is építettünk egyet aztán b.....nk megkérdezni a hivatalt hogy bele egyeznek-e.
Nővérem hajszárítót használt a fürdőszobába. Mondom nem javaslom két okból is. Az egyik a villany ára, a másik a szellőző nyíláson azonnal elmegy.
Félretettem 600 db sörösdobozt erre a célra,csak időnek igencsak híján vagyok.Gondoltam,gyorsabb lenne egy vaskémény.Téglából kéményt még nem raktam,a vascsövet meg ha nem jól hegesztem meg,legfeljebb elvágom.A födém OSB lapból van,felette cseréptető.De arra is gondoltam,hogy a szomszéd felé néző falat áttöröm,és ott viszem fel a csövet.Akkor csak a széldeszkánál kell megfogatni.
(Igazából mikor ideköltöztünk,be kellett fejezni a fűtésrendszert,akkor kellett volna az új tervre rávésni a garázsba menő gázvezetéket.Csak akkor ki volt a s..ggem a gatyából,ilyenre nem is gondoltam. ) Köszi az ötleteket! István
Az egyszerű kályhacső is vascső, hegeszteni sem szokták, csak egyszerűen egymásba dugják.Vékony anyagból van, de azért egy két évig a szabadban is bírja. Csak a tetejére tegyél esővédőt.
Bővebben: Link
Nekem is így volt évekig. Olcsó, ha cserélni kell pár évenként.
Üdv! Van egy kis off problémám. Nem tudom a t-online-os elérhetőségemet. Közölt fájlokat szoktam ideiglenesen elérhetővé tenni, de vicces módon én sem tudom elérni. Az ftp meg van, de ott nincs link.
Ami rémlik, hogy nem www vel kezdődik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |