Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem meg van 5 nemlétező nem olvasott üzenetem.
Ingyen szolgáltatástól mit vársz? Örülj, hogy legalább öt megvan ![]() Ez most nem trollkodás volt, de szerinted kinek van annyi ideje/energiája, hogy visszaturkálja Neked az adatbázisban? ![]()
2 napja még vissza tudtam olvasni.
Itt nem több embertől való levelezésről van szó, hanem 1 embertől érkezőtől... De ezentúl ha valami fontosabb mint 5 üzenet, marad a mail. Az megbízhatóbb mint látom
Szép jónapot!
Itt van a fűtési és az áramszünetek szezonja. Nekem gravitációs, önkeringetős a rendszerem. Tehát fűtés szempontjából mindegy hogy van-e villany. A keringető szivattyús ismerőseimnek meg egy kész idegbaj, hogy fűtéskor mindíg legyen otthon valaki aki ki tudja szedni a parazsat a túlhevülő kazánból. Erre lenne egy "stream punk" ötletem. A kazán egy kis gőzgép is lenne egyben amely keringetné a vizet. Szerintetek? ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2017
Az ötlet tetszik, a megvalósításra - ha lesz - kíváncsi leszek.
![]()
A sávszélességgel nálunk sincs baj, jobban érdekelne, milyen hardvereken tesztelted, mert nálam már a régi hálókártyák, switch stb. a szűk keresztmetszet....
A router TP-Link TL-WDR4300. Erről egy mikrotik RB951G-n keresztül, (a portjai switch-nek vannak beállítva) jut el a net a PCre. A PC-ben intel core2quad proci van (ma már nem nagy szám,már csak használtban lehet ilyesmit kapni), a hálózati kártya gigabites, alaplapra integrált. A speedtest.net-et 64bites Win7 oprendszeren, és Firefox böngészővel nyitottam meg.
A router esetében lényeges a hardveres NAT, (a nem túl régi TP-Link routerek általában tudják) enélkül nem igazán tudna ekkora sávszélességet NAT-olni. Édesanyámnak van egy régebbi PCje, intel core2duo procival, azzal kb. 500Mbit a mérhető maximum. Az is csak elméleti érték annyiból, hogy ha ezt az adatmennyiséget mondjuk menet közben ki is kellene írnia a winyóra, arra kevés lenne, azaz jóval lejjebb csökkenne a másodpercenként átvitt megabitek száma. Mellesleg ez a core2quad-ra is igaz, i5 vagy i7 processzoros PC kellene, és esetleg SSD, hogy ekkora sávszélességet ténylegesen ki lehessen használni.
Nekem van stuvi ismerősöm a Wizz-nél, a seniorok (már aki idáig eljut) a cikkben írtak akár 4-szeresét is megkereshetik, de... pl. nem ritka, hogy egy nap 3 forduló (éjszaka meg pl. Gironában - nem ám otthon). Övék a büfé, napi akár kétszeri feltöltés, elszámolás, minden út után a gép átnézése, nyűgös utasok, stb. Rep.orvos a legkisebb problémával parkolóba teheti, vagy esetleg végleg eltilt.
Éppen ezért kérdeztem. Nálam az i5-ös gépemen (Dell 5010) "csak" 100Mbites hálókártya van - így az a legnagyobb sebesség, hiába a gigabit. van még mit bővítgetnem, beállítanom. Köszönöm. már az is sokat dobott, hogy a samsung SSD-t kicseréltem WD green-re. ahogyan a 64 bites w10 is sokat számított. Pedig a többi hardver ugyanaz.
Feltűnő hogy a felső nagy képen a csatlakozók mintha egy kőből készült kör alakba lennének beágyazva ami érdesnek látszik, viszont szembe nézetnél már mintha csak egy műanyag dugóban lenne a 3 pöcök, illetve a kis dugón a motívumok is teljesen mások mint a fenti képen.
Nagyon kamu szaga van. Szerintem csak egy jó poén valakinek aki anno ezt beletette ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2017
Csak megtisztogatták.
Egy biztos. Ebben az elosztású dugóval ,ég nem találkoztam.
A három pólusú tuchel dugó pont ilyen. Bővebben: Link
De ennyire hogy lecsiszoltak belőle, amit a megtaláló annyira félt?
Plusz maga a tüske is nagyon úgy fest hogy esztergán készítették. Még az is lehet hogy maga a megtaláló készítette
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2017
Idézet: „Ha egy meló nem ér annyit, hogy megvegyem hozzá az anyagot - akkor azt a melót hagyni kell a lószarba, nem érdemes vele foglalkozni.” Ma hallottam. Tetszik.
Nálam már a bevezetése óta ez van, de tavasszal lemondtam. Most nézem a számla-levelüket: azóta is számlázzák. Be kell mennem cirkuszolni. PC-n 850-ig szokott felkúszni a letöltés,, de a feltöltés sajnos ugyanúgy csak 200 Mbit, mint az 500-asnál. Nekem pedig az a fontos paraméter, a youtube videóim miatt. Nálam minden van, amivel ki lehetne használni, de az a tapasztalatom, hogy ez jelenleg a legújabb technológiákhoz is feleslegesen sok. Főleg így, "féloldalasan"...
Miket olvasok, 850. Nekem 1Megás van, itt 5 Mega a max. amit vállalnak a telefonhálózat miatt.
Idézet: Sajnos csak 200? Toronymagasan a leggyorsabb feltoltes az egesz orszagban, raadasul 2500 Ft-ert. Mekkora videokat toltesz fel, hogy keves a 200 Mbit/s? ~20 megabyte masodpercenkent. Egy 700 megas CD felmegy fel perc alatt. En is most valtok DIGI-re, mert miota a T atvette a GTS-t, azota hasznalhatatlan. Ket honapja megszuntettek a weblapomat, de nem szoltak semmit (premium uzleti elofizetes...). Irtam a rendszergazdanak, de nem valaszolt. Persze fizetni fizetem tovabbra is. Meg egy hetig, aztan feldughatjak az egeszet. Ugyhogy ezzel a T bukott ket elofizetest, mert a telefont is lemondom, az csak az ADSL miatt kellett.„de a feltöltés sajnos ugyanúgy csak 200 Mbit” Egyebkent elegedett voltal a DIGI-vel? Idézet: A DIGI a legkevesbe feloldalas. Az ADSL a 10/0.5-tel sokkal feloldalasabb, mint az 1000/200 vagy 500/200 DIGI. De mondjuk az ADSL neveben ez benne is van. De a tobbi szolgaltato is feloldalasabb, mint ez a DIGI. En mar nagyon varom „Főleg így, "féloldalasan"...” ![]()
Sziasztok.
EZ nem tudom mennyire elektronika. De van egy számítógépem, hónapok óta nincs be kapcsolva, de nem szeretném eladni. Ezért ötleteket várok, hogy miként tudnám használni esetleg, hogy bevételem is legyen belőle. ![]() Gondoltam játék szervert csinálni de nem tudnám megírni a programot. Esetleg csak úgy kiadni szervernek? Gyenge tudom de talán valami. ![]() 2gb ram. Üdv. ![]()
Az asztali gépem eredetileg szervernek lett véve. 16GB RAM, 2x 3Terra HDD.
A tied? Ajtót kitámasztani, hogy ne csapkodja a szél. De nem szervernek.
Megvárod, amíg múzeális érték lesz, majd bérbeadod, mint kiállítási tárgy. Esetleg papírnehezékként most bérbeadni.
Röviden: felejtős.
Bővebben: ha 7/24 menne, akkor 50W fogyasztással számolva a villanyszámlád kb. 1500 Ft, és akkor még nem kerestél rajta, csak a költségedet hozta vissza. 5 dollárért már lehet olyan VPS-t bérelni, ami szinkron 100 megás neten lóg, ssd a tárhely, és rendes infrastruktúra van alatta (UPS, klíma, stb.) profi üzemeltetéssel. Ettől csak drágább és rosszabb tudsz lenni, szóval felmerül a kérdés: miért bérelne bárki tőled szervert?
Vannak azért alternatívák. Ez például klasszikus.
Linkelnél egy 5 dolláros vps-t ha meg kérlek?
![]()
Valami mobil adatgyűjtőnek, házokosításhoz jó alap lehet. Én személy szerint inkább valami odroidot vagy rasberryt használnék ilyesmihez, de ha már ott a pc, akkor nem kell pluszban költekezni.
Tv okosításhoz is jó lehet, ha ilyesmire lenne igényed.
Természetesen
![]() vultr Nekem itt van 5 dodós vps-em, 1 vcpu, 1G ram De 10 dodóért van ugyanez 2G RAM és havi 2TB forgalom mellett. De ez drága, tudom, bár kiváncsi vagyok, hogy +1500 Ft-ért (minusz adó, hacsak nem akarsz fillérekért adócsalást kockáztatni) mennyit nyernél a kihasználatlan - bocsánat, de - ócska hulladék gépeden. De mondok jobbat ![]() OVH 1 vcore 2 G ram 4,47 USD helyett 3,35 USD |
Bejelentkezés
Hirdetés |