Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ez az a program amivel küzdesz!
Nagyjából már meg van a fele, de mivel rég írtam, eszembe se volt megnézni hol jár hardwerigényileg...
Milyen jó ,hogy megépítettem az áramkört azt szívok vele mert a nanora nem tudom a programot áttküldeni.
Az eredeti amibenn az erroros rész bennevan?
Nem, ez már részben javított. De látom Te csak írsz, a válaszokat nem olvasod el.
Idézet: „Mellékletben a kód (az erroros részt visszatettem ha jól emlékszem, mert lehet hogy megépítem én is ezt egyszer, aztán emlékezzek rá).”
Elolvasom.De csak szívok vele,ezért írok.
Idézet: „ Vázlat használ 10782 bájt (33%) -ot a program tárhelyből. A maximum 32256 bájt. A globális változók 698 bájt (34%)-ot használnak a dinamikus memóriából, 1350 bájtot hagyva a helyi változóknak. A maximum 2048 bájt. ” Na úgy néz ki ezt benéztem, és van két felesleges Attiny44 -em (nembaj, ellesznek a fiókban)... Tudnátok ajánlani hasonló tokozáású (SOIC14 esetleg SOIC16) procit több flash-al és RAM -al? Lehetőleg nem túl drágán... (A 84 -es is már kiesett úgy látom.) A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
"a nanora nem tudom a programot áttküldeni"
Segíts már nekünk, vazze. Mit jelent az, hogy "a nanora nem tudom a programot áttküldeni"? Nem fordul? Nem sikerül a feltöltés? Egyáltalán mit ír ki? Ráguglizni próbáltál már?
Nem tudsz a kódon optimalizálni? 10k program az baromi sok. Milyen libeket használsz?
Nem olyan sok az. Azt a kijelzőt én nem bíznám egy Attinyre. Vagy lehet csak nekem eszi annyira a programhelyet egy akármilyen grafikus kijelző.
Sajna ahoz már kevés vagyok...
Beteszem a kódot, de ehez még kellene tenni néhány dolgot a későbbiekben úgy érzem mert még erősen csak béta verzió...
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
Idézet: „boolean buttonPin = 2; boolean fetPin = 1; ” Khömm.... szerintem a 2 semmiképp se boolean...
Nem valóban nem, most így hirtelen még azt se tudom, minek írtam azt oda.
(Mondom, hogy erősen béta verzió...)
Hát igen, sanszos, hogy a kijelző eszik rengeteget. a kód többi része szinte semmi, még ha lehetne itt-ott faragni rajta (pl. eeprom-ba kitenni a szöveget, vagy osztás helyett shift-elni, stb.) akkor is csak a felszínt kapargatnánk, a lényegen nem változtatna.
konstans akar az lenni, azzal máris fogtál 2 byte-ot
Ööö azt hiszem, így kellene.:
Azzal tudnál nyerni valamennyi memóriát, ha nem az arduino cpp-t használnád, hanem sima natív c nyelvre átírnád az egészet (a librarykat is persze, legalább is azt a részt ami használva van belőle). Ez az atmel studio-ban megtehető, csak persze nem 10 perces munka, meg nem árt, ha tudod mit csinálsz. De lehet, hogy még ilyen módon se férnél bele az tiny memóriájába, ezért egyszerűbb ha inkább 328-as nano boardot használsz erre.
A TFT libed eszik rengeteget. Gondolom a karaktertáblázat miatt. Át kellene nézni. Gondolom van benne minden karakter, még dollárjel is, meg esetleg több betűméret, esetleg stílus. Teljesen feleslegesen.
A problémám ezzel csak az, hogy "nem tudom mit csinálok", szóval ilyen (meg még hogy a libet is) átírás nálam szóba sem jöhet...
Szerintem csak a sima 5*7 pixeles ASCII van benne, nincs más méret vagy stílus...
A lebegőpontos számokat is hanyagolnia kéne, az is vagy 2kB.
Jeleztem a srácnak a hibát a youtube videó alatt, megköszönte és javítást ígért.
Ilyen kijelzőm van:http://https://www.hestore.hu/prod_10036402.htmlBővebben: https://www.hestore.hu/prod_10036402.html[/url ]ezen nincsen scl,sda,bemenet
Tudom ajánlani az STM32F030F4P6-ot. 10dbnál 42 cent-re jön ki egy darab, fejlesztői kártya pedig másfél dollár körül már van. 16kB RAM, 4kB SRAM, TSSOP20-as így kisebb mint a SOIC-14.
Mármint az induktivitásmérőhöz??
Ha ilyen kijelződ van akkor hogyan akarod egy I2C kijelzőre írt programmal meghajtani? Ilyen kijelződ volt otthon vagy erre a célra vetted?
Akkor ez PEBKAC, ugyanis ez nem I2C. Van olyan modul, amivel ez a 1602-es kijelző I2C-n keresztül meghajtható, illetve lehet gyárilag összeforrasztva is venni őket. Mindkettőt használtam már arduinoval, mindkettő működik, de kicsit át kell alakítani a kódot:
Bekötni valahogy így kell: Link És az elején ezt:
Cseréld le erre:
Ne zavarjon meg, hogy uno vagy nano, a pin-ek ugyanazok, maximum máshol vannak. Bár ez a const int téma nem tetszik nekem, de ez jó eséllyel működik, most nem akarok plusz hibalehetőséget belevinni így meccsnézés közben.
Ilyen volt itthol,mi kéne hozzá ,hogy használni tudjam?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |