Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Kezdő vagyok a témában, szóval előre is bocsánat, ha hülyeséget kérdezek. Megépítettem az alábbi kapcsolást, de nem igazán akar úgy működni, ahogy kellene. Erősít, de gyakorlatilag minimálisat. Sejtem, hol rontottam el, de azért szeretnék egy kis megerősítést. Mivel mágneses hangszedőm van, ezért a bemenetnél úgy tűnt logikusnak, hogy egyből rámegy a rácsra a jel, az R3-as ellenállással a test felé. De kezdem úgy érezni, hogy az előtte látható R1-R2-C1 tag is beleszól a képbe, hiszen testre van húzva az is, gyors fejszámolással az együttes eredőjük közel 10M Ohm. Jól sejtem? A kapcsolást többször ellenőriztem, más hibát nem találtam. Légszereléssel készült a kapcsolás, amolyan deszkamodell-szerűen, AC fűtés, és az anód is magasabb némileg, de úgy voltam vele, hogy első körben adjon valami értékelhető életjelet, utána majd szépen finomítok. Köszönöm szépen előre is a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
Ennek fuss neki még egyszer, immár rendes helyesírással!
Kit zavart a 6P3S SE-vel kapcsolatos kérdésem, amit CHZ Zolihoz intéztem? Talán nem lehet csöves erősítőről társalogni a csöves erősítő készítése című topikban? Már azon sem lepődék meg, amilyen diktatúra itt működik egy ideje....
Egy vagy több hozzászólásod a(z) Csöves erősítő készítése témából felhasználói bejelentés miatt törölve lett!
Ha 10Mohm nem is, de 2,2M+100k=2,3M azért van.(DC)
Vissza a kérdésedhez,kell az oda.
Értesítésben közölni kellene, ki a felhasználó és milyen indokkal töröltette a hozzászólásokat?!
Végrehajtó is vállalhatná névvel és megindokolhatná az okát. Rövid időn belül ez már a második eset. Szerintem semmi értelme ide írogatni, amíg ilyen értelmetlen, buta játszma megy a háttérben. Nem hiszem, hogy moderálni csak rombolással lehet. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
Erősít az, csak mágneses pu -hoz kevés, egy mágneses hangszedő pár mV -ot ad, egy kerámia 80 - 100 mV -ot. Szerintem a mágneses hangszedő bemenete elbírna egy önálló nagyerősítésű, kiszajú erősítő fokozatot a hangszínszabályzó elé-
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
Jó napot.
Szerintem a katódellenálások nem jó értékűek de majd a többiek megszakértik pontosan.
Ez elég érzéketlen előerősítő, mágneses hangszedőhöz képest, mert kb. 15-20mV kell minimum neki, hogy értékelhető kimeneti jelet produkáljon.
Én legalább mindkét csőfél katódellenállásaival párhuzamosan kötnék 220µF-os ELKO-kat, ez némileg növeli az erősítést, az érzékenységet. Ennyit lehet ezen a kacsoláson segíteni. - (Alacsony tápfeszültség, gyenge kivezérelhetőség, az osztott korrekciós tagok pontossága kritikus, a visszacsatoló kör felépítése lehet kritikus (gerjedés!), sok probléma lehet ezzel a kapcsolással, ha nem sikerül minden alkatrészét 0,1%-os minőségűre beszerezni, illetve bemérni.) Ha nem lesz jobb, akkor inkább más kapcsolást kell keresni. Üdv!
Senki nem használ kerámia hangszedőt, tehát R2,C1,R1 nem kell. A végén C9 el van írva, 470nF kell ide legalább. R13 100ohm, és nem Kilo ohm!
7025 helyett milyen csövet tettél bele?
Sziasztok most látom hogy töröltek. mindent nem értem kit zavart ez. csak kíváncsi voltam egy kapcsolásra ami működik is.
Ha nincs felhasználó a törlés hátterében, akkor is ezzel a szöveggel: "felhasználói bejelentés miatt törölve lett" történik a moderáció. Erről ennyit.
Értem.., azt viszont nem , hogy miért, mi volt a probléma a hozzászólásokkal, és ki tette.
Szerintem azért nincs rá válasz, mert nem is lehet megválaszolni.
Szia!
Megkérdezted mekkora teljesítmény várható.., erre válaszoltam. Lehet nem tetsző adatot közöltem és ezért kellett törölni, csak találgatni tudunk.
Hozzáépítettem ezt, is, sajnos nem változott
Köszönöm a tanácsot, kipróbáltam, sajnos sokat nem nyomott a latban.
A C9 nekem is gyanús olt, eleve 470nF-ot tettem oda (a leírásban már helyen szerepelt).
R13-at cseréltem, minimálisan segített, de sajnos még mindig nem az igazi. Próbáltam ECC83-al is, illetve 6N2P orosz csővel is. Sajna nem változtatott a végereményen számottevően.
Esetleg ezen kapcsolások közül melyiket volna érdemes kipróbálnom?
A hangszedőm kimenetén 5mV-os jel van. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
Az en hozzaszolasom csak egy linket tartalmazott egy kapcsolasi rajzra.
Öt fórumtag hozzászólása lett törölve, egyikünk sem tudja miért. Ki, mit hibázott.?
Ha valóban valaki elkövetett valami szabálytalanságot, nem tudjuk mi volt az. Így ismét hibázhatunk, mivel nem lett megnevezve a törlések valós oka, indoka... ezt tartom legnagyobb problémának. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
A kettes számút érdemes megépítened a végleges változatban. A hármas számút pedig csak akkor, ha kísérletezni szeretnél, mert ez az egyes számú "bonyolított" változata.
Az elsőt mindenképp építsd meg, mert erre a előerősítőre szükség van. A többi csak pluszban a szükséges lemezkorrekciót is tartalmazza.
Nézd meg ezt:
RIAA Bal oldalon van a riaa rajza,(Kapcsolási rajzok) tudom ajánlani A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Pedig a két 220µF-os kondenzátorral megtuningolt csöves fokozat erősítése legalább megduplázódhatott, ha ez sem lett elég, akkor ott más baj is van. Lehetnek a csövek halottak, vagyis csere-érettek, mert már nem működnek megfelelően.
- Abból a három rajzból a másodikat érdemes megépíteni. A cső ECC83, vagy azonos, anódellenállása 220kOhm, katódban pedig 2,2kOhm, mindkét fokozatban, a második csőfél katódkondenzátorral ellátva, ami legalább 220µF/35V. A fokozat tápfeszültsége 300V, így elegendően kivezérelhető, kicsi a torzítása és a zaja. Minden alkatrészt legalább 1%-ra össze kell válogatni. Üdv!
A csövek vadiújak.
A másodikra akkor ráfekszem. Az alkatrészeket mindig kiméregetem, igyekszem precízen válogatni őket. Köszönöm, akkor teszek egy kísérletet a második kapcsolással. Ha pedig nem az igazi, akkor igyekszem tökéletesíteni az élesztés után.
Ezzel az a gondom, hogy csatornánként két cső szükséges hozzá, a sasszimon viszont nincs több hely
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy rákapcsolt tápnál se kép se hang? Illetve a végfok bemeneten van egy hullám jel. Aztán lekapcsoláskor megjelenik a várt hang.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |