Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Van itthon valahol,egy MIN DIG tv vevő az jó lenne?
Igen, de azzal csak a földfelszíni antennás adásokat tudod fogni, a kábelest nem
(persze ez vevőfüggő)...
Na akkor nem is erölködöm vele,megtaláltam.A lényeg kábelen jön a kép,analóg és digitális adás egyben,amit a tévé szét válogat.Akkor ehez mi kellene hogy a digit adást is tudjam venni.Az analóg megy,de a képminősége hát?
Előbb inkább nézd meg a típusát, keress hozzá egy dokumentációt, és ha benne van hogy DVB-T/C
akkor veszi a kábeles digitális adást is. Ha csak DVB-T van benne, akkor csak az antennásat, akkor kell beszerezned egy olyat mi DVB-C, vagy DVB-T/C vevőt is tartalmaz, és Mpeg4 dekóderes legyen. És HDMI kimenet legyen rajta (feltéve ha a projektorodon van HDMI bemenet). Ha nincs, akkor olyat vegyél amit tudsz a projektorhoz csatlakoztatni. A SCART és RCA kimenetes készülékek csak analóg módon képesek a projektor felé a jelátvitelre, és nem támogatják a FullHD -t. DVB-T: Digital Video Broadcasting - Terrestrial (Digitális video műsorszórás - Földfelszíni) DVB-C: Digital Video Broadcasting - Cable (Digitális video műsorszórás - Kábeles) A DVB-T/C értelemszerűen mindkét vevőegységet tartalmazza. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
Docooler BL-58 a tipusa,de sehol nem találok infót hogy milyen adást venne.Az AV bemeneten lenne a digitális bemenet,mert a TVbemeneten csak analogot fog.Akkor az av hez kellene valami kütyü?
Eladó nem adott hozzá kézikönyvet? Akkor írj neki küldjön elektronikus formában.
Egyébként ott van rajta két HDMI bemenet, oda kell kötni a DVB-C tuner HDMI kimenetét... (Amúgy ez a készülék nem FullHD -s (1920x1080), csak HD -s mert 1280x768 a natív felbontása... AV bemeneten semmilyen digitális jel nem továbbítható, mert az analóg vonal.) A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
Ennek fuss neki még egyszer, immáron rendes helyesírással!
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
Köszönöm,akkor DVB-C tuner kell hozzá.Ja,tényleg csak HD.
Sziasztok. Mivel a plazmás topicban nemkaptam választ,ide írom a problémám.Van nekem egy Samsung PS43D490 plasma tv-m.Bekapcsolás után pár másodpercig,amíg elnem tűnik a Samsung logo,elég erősen fehér szemcsés a fekete háttér.Ez a szemcsésedés látható menet közben is,ahol épp fekete a kép,bár akkor nemannyira erősen,mint bekapcsoláskor,de azért észrevehető rajta jópár fehér szemcse.A kérdésem az lenne,hogy ez kijelző hiba,vagy inkább valamelyik panel hibája?
Helosztok.
LD44B sasszis 42lb55 lg lapos, az SoC forrósodik, stdby led elalszik, de kép nincs. Próbából megnyomtam az ujjammal a panelt, és bekapcsolt a tv. (Kétszer, mostmár nem akar.) Gondolom felvált a BGA. Érdemes megpróbálni reballoztatni, segíthet rajta? Vagy a melegedés azt jelzi hogy belül is baj van, a felválás pedig ennek a következménye? Mennyire kellene melegednie üzemszerűen? Ebayen van ilyen Soc, ha megrendelném és kicseréltetném? Esetleg ha valakinek van ilyen panele... A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
Sziasztok, ti mivel teszitek vissza a LEDek fényszóróját, ha egy ledes háttérvilágítású tvben ledet cseréltek?
Sziasztok! Bajba vagyok az egyik ellenálàssal egy Technika led tv-be. Mekkora értéke lehet ennek az ellenállásnak?
Bár nem írtál a tápról , hogy mi a típusa, így csak egy hasonlót tudtam nézni .Azon 4,7Mohm van ennek az R299 nek írva.
Megnézted az ellenállás jelölések segédprogramban? Jól láthatók a színei. 7.8 vagy 6.8 MOhm.
Mitől lehet az, hogy a képen látható IC felforrósodik és ezzel együtt a kép egy vízszintes vonallá fonnyad össze? (Ha letekerek egy trimmert hogy legyen kép és így hagyom üzemelni, akkor folyamatosan melegszik!) Ez egy fekete-fehér tévében van.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
Sziasztok !
Van egy Sony_ kv-29c3a 100Hz-es trinitron tv-m. A gond vele, hogy a hang után hidegen kb. 4 perc múlva jön be a kép. Melegen viszont rendesen kb. 0,5 perc múlva. Méregettem feszültsége- ket, alkatrészeket. Arra jöttem rá, hogy a katódfeszültségek mikor még nincs kép 198V körül vannak, mikor bejön a kép 120V körül. Kérdésem az lenne az RGB fokozatot meghajtó IC érzékeli-e a sugáráramot és akkor kapcsolja-e be az RGB végfokot, ami képcső gyengeségére utal. Fűtőfeszültség kb, 17V AC amit mérni tudok. Vagy esetleg más hibája van ? Előre is köszi ! Következő: »» 28 / 28
Ha megéri, akkor az IC-lábaihoz csatlakozó ELKO-kat ki kell cserélni, főleg a táp-szűrő és a kimeneti csatolókondenzátor hal meg leghamarabb. Érdemes az utánhúzó-kör alkatrészeit is kimérni és cserélni, ha szükséges. Ezek a legvalószínűbb meghibásodások.
Üdv!
Tipikus öregedési hiba, nincs igazán ellenszere.
Érdemesebb új készülék beszerzésére törekedni. Üdv!
Ezennel "béke poraira"... Ugyanis nem az IC környezetével, hanem magával az IC-vel voltak gondok, tehát bármit csináltam vele, ugyanúgy főzte magát...
Köszi, fentebb vettem a g2 feszültségét így hamarabb bejön a kép amíg nem öregszik tovább.
Üdv !
Üdv. Találkozott már valaki olyan hibával, hogy a TV távirányítója nem reagál a tvre?
Természetesen nem távirányító hiba. A TV egy Philips 22pfl3405h/12 A TV visszajelzője sem világít. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2017
Nálunk a TV szokott reagálni a távirányítóra, fordítva sohasem ment.
Be van kapcsolva a TV a kapcsolójával?
Ha van készenlét és az rendben, akkor világít egy kis piros(?) LED. Majd a távirányító nyomkodásával ez villog, hogy veszi a jelet. Normál üzemben pedig, nem világít, hogy ne zavarja a TV-nézést. Ha semmi reakció, akkor vagy a konnektorban nincs feszültség, kicsúszott a dugója, vagy más, vagy pedig a TV belső tápegység hibája lehetséges. Üdv!
Bővebben: Link
Erre nincs ötlete senkinek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |