Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nagy valószínűséggel az biztosíték szerepet is betöltött, várható, hogy máshol is van probléma. Egyébként a kép értékelhetetlen, semmi nem látszik a lényegből.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2017
Moderátor által szerkesztve
Ja, hogy kiment az ellenállás? Mérés közben valamit összeérintettem. Akkor szállt el. És azt meg tudnád mondani, hogy körülbelül mekkorával kezdjem? A többi alkatrészt megmértem azok jók. Ha kihagynám az ellenállást, nem nagyon volna jó ugye?
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2017
Moderátor által szerkesztve
Ne hagyd ki - 4,7 ohm pl. jó bele, 1 W-os. Ha elfüstölne, a paneled úgyis rossz és üzem közben ne méregess ott.
Megpróbálok kicsit jobb képeket.
A kondenzátor melletti csupasz drótra volt forrasztva. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
Igen, nálam is, csak gondoltam ha már ráteszem egy nyák-ra akkor bekötöm az EN lábat is.
Próbáljatok már rá erre a videora légyszi.
Elküldtem a linket az eladónak, de azt mondja, hogy nem elérhetőek. Nem listázottként töltöttem fel, szeretném kideríteni, hogy más számára elérhetőek -e a link alapján... CCFL working demonstration video Én meg tudom nézni, de lehet csak azért, mert be vagyok jelentkezve. Kíváncsi volnék, külső szemlélő valóban nem tudja megnézni? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
Nálam működik. De lehet hogy más régió miatt nem tudja megnyitni.
Másrészt: gondolom a terhelés (a ccfl cső) hiánya miatt tilt le az inverter. Esetleg ha valamilyen ellenállással helyettesítenéd az egyik kimeneten, akkor engedné a másikat is.
Müködik. Kinainak akarod küldeni? Mert náluk nem megy a youtube.
Én is gondoltam az ellenállásra, de gondoltam először inkább megkérdem az eladót...
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
Úgy van, kínainak. Nem gondoltam, hogy náluk nem megy...
Belépve és belépés nélkül is meg tudom nézni
Ó, a nagy kínai tűzfal.
Kérdezd meg tőle, hogy náluk hogyan lehet videót megosztani. Bár a google is segít (share video to china), de az a biztos
Na jó, most azért nem fogok beregisztrálni egy kínai videomegosztóra -e miatt...
Hát pedig máshogy nem fog menni - hacsak a kis kínai ki nem kukucskál a nagy tűzfal mögül.
Sziasztok!
Kb. 2 hete vásároltam egy patika állapotú Orion SE1025B erősítőt. Ott kipróbáltam. Igen csak szépen szólaltatta meg a rákapcsolt HS-280 ládákat. Megérkezett hozzám a lemezjátszó. Összekötöttem és búg az egész. Elsőre a lemezjátszóra gyanakodtam, így lekötöttem az erősítőről. A hiba megszűnt, aztán először csak a tuchel/rca átalakítót dugtam az erőlködő "Phono" bemenetére és a hang egyből megjelent. Mély búgó hang. Gondoltam a földhurokra de itt nincs fizikai összeköttetés más bemeneten. Egyedül 1db hangfal volt rákötve az erősítőre és ezt tapasztalom. Amikor az eladónál teszteltem semmi búgás nem volt. Azóta be sem kapcsoltam. Nem értem . Próbáltam másik konektorba dugni. Próbáltam másik tuchel átalakítót. Azt, amit az eladótól kaptam. Semmi. Amire felfigyeltem, hogy ha megynomom az erősítőt vagy lefogok egy csavart a hang halkabban szól. Hallható de lényegesen halkabb. Ez ugye nem földelt csatlakozású sima 2es dugvilla földelés nélkül. Mit gondoltok? Merre menjek tovább? Mit nézzek? Köszönöm A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
Tehát csatlakoztatott Tchel nélkül semmi búgás. Amint rádugok egy sima tuchel/rca átalakítót búg. Úgy, hogy az átalakító bemenetén semmi sincs. Lehet, hogy rossz a kábelezés?
Egy erősítőre nem 1 hangfalat kellene kötni, de a probléma nem ez.
A szólóban rádugott tuchel-rca átalakító pedig tulajdonképpen egy antenna, szépen összeszedi a 230-as hálózat 50 Hz-es zavarát, és szerintem ezt hallod. A lemezjátszórós búgás már más kérdés, arra nehéz ennyi infó alapján bármit mondani. Más bemeneten is produkálja ugyanezt a lemezjátszó?
Szia!
Két hangfallal használnám ez csak szimpla teszt! Két hangfalall is ugyan ez a jelenség Ha lemezjátszó van rákötve a búgás marad. Semmivel sem halkabb vagy hangosabb mint lejátszó nélkül. A többi csatornán nem hallok búgást de azon nagyon halk. Tehát a Phono bemeneten picit tekerve a hangerőt már szépen szól a többin pedig hiába tekerem. Erősdik ugyan a hang de alig, alig van ereje. Magyarul full halk! Rajz alapján a phono az ami rámegy az erősítő fokozatra. Kapcsolási rajz A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
És a lemezjátszódnak mennyi a kimeneti feszültsége? Más bemeneten próbáltad már?
Csak mert az erősítőn a lemezjátszó bemenet 2mV érzékenységű, ami kimondottan olyan lemezjátszóhoz van "illesztve", amiben nincs semmilyen előfokozat, csak simán a pickup megy rá. Ha van benne valami elektronika, akkor máris túlvezérelted az erősítő lemezjátszó bemenetét.
"A többi csatornán nem hallok búgást de azon nagyon halk. ... Erősdik ugyan a hang de alig, alig van ereje."
A lemezjátszóhoz RIAA korrektor kell, már ha azt nem tartalmazza maga a lejátszó. A phono bemeneteken jellemzően van az erősítőkben.
Lehet hogy ezt megcsináltad, de azért leírom. A lemezjátszón és az erösítön van általában egy földelö csavar, azokat össze kell kötni, sima vezetékkel. Nálam is volt hasonló probléma dinamikus lemezjátszóval, és igy megszünt a búgás.
Ahogy ujfalusi is mondja ezt az erősítőt össze kell földelni a lemezjátszóval mindenképp, persze más is lehet a hiba, de enélkül biztos búg.
.. és teljesen igaza is van!
Levettem a volt tulaj által ráaplikált RCA csatlakozókat a lemezjátszó kábeléről. Rendesen, ahogy elő van írva Tuchel csatira kötöttem rá mindent és igen a lemezjétszó önálló föltdjét is ráforrasztottam a csatlakozó fém házára. GYönyörűen szól minden búgás nélkül!
Sziasztok,
Csatolnék egy mérési képet, amin az látható, hogy szabályos négyszögjellel hajtok meg egy hangszórót. A kérdésem az lenne, hogy mi a jelenség neve és mi okozza a négyszögjel felfutása után látható hullámot. Ha jól tudom, a hangszóró tekercse okozza, de ezt kellene szépen megfogalmaznom. Előre is köszi, Ádám.
Ha megméred (leolvasod) a látható rezgésed periódus idejét, abból kiszámíthatod a hangsugárzód rezonancia frekvenciáját.
Szia!
Én ezt raktam össze: https://cdn.instructables.com/FIY/EAZN/G9NH8XOG/FIYEAZNG9NH8XOG.MEDIUM.jpg Előtte építettem többet, is de ez volt a legjobb. Ez 18V-on akkora szikrákat csinál, hogy már féltünk, hogy átüt belül a trafó. Nem mertünk fölé menni. 12V-on 3-4cm, 18V-on 8-10cm-es szikra van. Egyébként csak adj neki szerintem simán nagyobb teljesítményt. Mekkora áramot, feszt tud a tápod? Remélem tudtam segíteni, vigyázz magadra! |
Bejelentkezés
Hirdetés |