Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos nem a rajz szerint raktad össze.. az elkót is nézd meg ( ezek után ), hová kötötted és tegyél oda 50 voltost.
Az 1N4007-est nézd meg, mert lehet, hogy az meg drót lett. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
A alkatrész megegyezik a rajzon lévővel ,az értékek is a trafo 24volt 3A
Az rendben, de a bekötés miféle, ha a MOC bemenet nélkül is fűt?
Hello! Holnap, legalább egy képet tegyél fel mind két oldaláról a panelnek..
Üdv!
Hétfő délutánra kipróbálom, ha minden jól megy. Az új melóhelyen Weller állomások vannak. Éjszakás leszek, úgyhogy elvileg nem lesz nagy nyüzsi és ráérek ilyenekkel pepecselni.
Szia!
Küldtem privátban egy képet, hogyan kell kinézni a bekötésnek, beültetésnek a MOC-triac viszonylatában. Mielőtt rendbehozod a dc részt ( kiveszed az 1N4007-et ), ellenőrizd le, akar-e fűteni a páka 10-20 sec múlva vezérlés nélkül - jó-e a triac, stb. A másik.. nem ártana a 7808 és a puffer közé beraknod egy 7815-öt vagy 7824-et, mert eléggé necces neki a puffer fesz nagysága- vagy beraksz eléje egy fémtestű, csavaros 12 voltos zenert.
Üdv! A HAKKO páka nem termisztoros véletlenül, mert ez a kapcsolás hőelemeshez van? Amúgy ez mitől Weller téma?
eSDi: köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2016
Na, szóval!
300°C-hoz 43.3 Ohm tartozik műszerrel mérve. Ez 20.1 Ohm-os R0-val jön ki (43.3155 Ohm számolva). Az előzőleg beállított ellenállásra rámérve, azon 141.7mV esik és 3.24mA áram folyik át. Ebből következőleg a pontosabb értéke 43.73456 Ohm. Ez 20.29446 Ohm-os R0-val jön ki. Figyelembe véve a mérési pontatlanságomat, a Weller állomás kijelzési pontosságát és a szenzor gyártási szórását. Szerintem kijelenthetjük, hogy a válasz a nagy kérdésre: 20 Ohm!
Köszi! Értem, még egy dologra lennék kíváncsi ami pontosabb adat lenne, ahogy mondtam, hogy a hőérzékelő helyére bedugnál egy 1%-os ellenállást, és akkor leolvasnád a kijelzőt. Akkor tudnánk, hogy mondjuk pl. 47 ohm ellenállás értékhez mekkora érték olvasható le az állomás kijelzőjéről. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2016
Ennél pontosabb nem biztos, hogy lenne. A mérést egy 50 Ohm-os több fordulatos potival végeztem. De megpróbálok keresni ilyen kis érékű műszer ellenállást.
Ja értelek, csak arra gondoltam, hogy akkor az ellenállás mérése kimarad.
47 Ohm-nál 353°C mutat. Ezzel is 20 Ohm-ra jön ki a dolog.
Köszönöm! Akkor már csak az a rejtély, hogy akkor szobahőn mennyit mutathat, hideg pákánál, mert így vagy 50 fokra jön ki, érthetetlen, mintha nem lineáris lenne a karakterisztika.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
Igen, ha jól láttam régebben egy mérést valahol a neten, akkor olyan 50-55°C körül kezd lineáris lenni. Szobahőn 25°C-ot mutatott, ami kb valós érték is volt. Lehet a Weller gyári programban is van valami kompenzáció. Van is az PT érzékelőkhöz kompenzáció:
Idézet: „Rt = R0(1 + A*t + B*t2) a = 3.90830x10-3 b = -5.77500x10-7 Rt is the resistance of the RTD at measurement temperature, t is the temperature being measured, R0 is the magnitude of the RTD at 0°C, A, B are calibration coefficients derived from experimentation. ” Az alpha is pontosabban 0,00385055
Akkor ebben maradhatunk, köszi a segítséget.
Sziasztok! Wsp-80 pákához melyik állomás verziót építsem meg? Annyi verziót láttam már, hogy nem tudom végül melyiket építsem meg?
Szevasztok srácok!
Belefogtam egy kombinált forrasztó állomás épitésébe, tudni fogja a WSP80 pákát és a K tipusú hőelemmel szerelt pákát is. Azt szeretném tudni hogy a PT20-hoz melyik hőfoktényező a megfelelő és Valójában mekkora szenzor ellenállással kell számolni 0 fokon? Én AT90USB162 köré épitek egyben panelműszer feladatot is ellát ezen felül a labortápegységem kimenetét kapcsolja ki ha forrasztóállomásként üzemel biztonsági szempontból illetve ha csak a tápegység kimenetét jelzi ki akkor kikapcsolja a pákát. MCP23S17 vezérli a 4x20-as LCD-t illetve MCP3208-as külső ADC-t használok plusz egy MAX6675-öt is a K szenzorhoz. Méréshatár tetszőleges. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2017
Üdv!
Ahogy visszább többször leírtam/leírtuk, 20.9ohm. Ha 20-al számolsz, az sem lehet probléma. Az alpha értéke is itt van kettővel előrébb. Én annak idején 20.9-et mértem, elég jó szeritem ezzel számolni. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2017
Szia. A multkor 20-ban allapodtunk meg, de sokat nem szamit. En atirtam huszra, es 50-nel van egy kompenzalas, mert ahogy mondtad nem linearis a karakterisztikaja.
Én maradtam a 20.9-nél, úgy is 55 fok a minimum amit be tudok állítani, alatta nem érdekes, kézmelegítőnek úgysem használom.
BÚÉK Mindenkinek! Szia! Két ünnep között végeztem méréseket LR21 és WSP80 termisztorokon, 0 fokon 20,969 ohm-ra jött ki, 100 fokon 28,5 ohm, a rajtuk eső feszültségből, és az átfolyó áramból számoltam. Így tutti nem 20 ohm, valamint ezek szerint 0,075 ohm a fokonkénti ellenállás emelkedés. Ezután ebből számolok.
Egyébként találtam a neten két számítást, nekik magasabb értékek szerepelnek, ha megnézed pl. 350-nél már 48 ohm körül. Érdekes, viszont 0,077 körül jön ki a fokonkénti ellenállás változás, amivel nekik is 21 ohm körül lesz 0 fokon. A WSP80-as táblázat viszont nem tudom hogyan készült, de 300 és 350 fok között 0,062 ohm a fokonkénti emelkedés, majd megint 0,074 ohm, én nem hiszem ennyire nem lineáris lenne a szenzor. LR21 PTC Link, WSP80 PTC Link. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Miért fontos, hogy AC legyen? DC-vel nem lehet?
Szia,
érdeklődnék, hogy mi az oka annak, hogy nekem a kimeneten stabilan a -12 Volt van? Végigmértem, zárlat nincs,másik IC is ugyanez. Köszönöm a sgítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |