Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: Egy TK 200 as kompresszort 220V/2.2KW _os motorral hajtanák. Mennyi az ootimális fordulat, amit egy ilyen motor még elbír?
Az optimalis a minel alacsonyabb. Jo legszures, jo kenoolaj es alacsony fordulatszam a hosszu elet titka.
Sziasztok!
Adott egy 3 fázisú villanymotor egy hővédővel és egy mágnes kapcsolóval, ki-be kapcsoló gombbal lehet működtetni a kompresszor, ebbe az áramkörbe hogyan tudnék bekötni egy 1 fázisú nyomás kapcsolót ?
Gondolom a gomb benyomása után a mágneskapcsoló öntartásban marad, ezt az öntartásban tartó vezetéket kell megszakítani a nyomáskapcsoló érintkezőjével...
És akkor hogyan fog visszakapcsolni automatikusan ha leesik a nyomás?
Szükséged lesz még egy mágneskapcsolóra (vagyis két darabra). Az egyik lesz az ami a két nyomógombbal megvalósítja az öntartó kapcsolású főkapcsolót, a másik mágneskapcsolóval pedig a nyomáskapcsoló kapcsolgassa a motort.
Én a mellékelt ábra alapján oldanám meg.
U.i.: A rajzon a "hővédő" nincs feltüntetve mivel nem tudom milyened van. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Való igaz, én arra nem gondoltam. (Arról nem volt szó, hogy vissza is kell kapcsolni... )
Egyébként, ki kell cserélni akkor sima On\Off kapcsolóra, és a két nyomógombot meg kiszerelni. Így csak egy plusz alkatrész kell... A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Na megint gödörbe futottál... Látom nem ismered az ilyesfajta gépek üzemeltetési szabályait...
Ha menet közbe áram szünet lesz, vagy valaki valami zárlat alatt lenyomja a biztosítékot?? Igen igen megáll a gépezet... És ha vissza?? Elindul újra! DE! ha valaki belekotorászik, vagy bármi egyéb, míg elmész utána járni mi történt? Vagy valami?? Beindul és opsz kész a baleset!!!
Nem, valóban nem. Annyit viszont megtanultam, hogy bedugott gépben nem nyúlkálunk semmilyen körülmények közt sem. Aki pedig nem tudja, hová szabad nyúlni, az még hálózatról leválasztott gépbe se piszkáljon...
Az addig ok, hogy nem nyúlkálunk meg turkálunk, de sajnos, minden opcióra számítani kell, és azzal kalkulálni.
De látom azt nem tanították meg, hogy nem adunk veszélyes és hibás javaslatot
Köszönöm!
A két mágneskapcsló plusz a hővédő r. meg még a nyomáskapcsló elég sok helyet foglal el, csak ez az egy megoldás van vagy ha veszek egy 3 fázisú nyomás kapcsolt, de azzal sem egyszerűbb? A mágneskapcsló mindenkép kellene az áramkörbe mert csak 16amperes biztosíték van és van hogy leveri az egyik fázist amin épp nagyobb terhelés kap így védtem eddig a 3 kw os motort, nyomáskapcsló nélkül munka közben figyelni kell a kompresszor hogy mindig megfelelő nyomás legyen. Meg kézzel kellet tehermentesíteni a légsűritőt is.A nyomáskapcsoló megoldaná ezt a két problémát.
Ha tudsz venni olyan 3 fázisú nyomáskapcsolót ami elbírja a motor áramát akkor elég az egy mágneskapcsoló is, a nyomáskapcsolóval pedig a motor felé tartó 3 fázist szakítod meg. Viszont elég komoly nyomáskapcsoló fog kelleni, mert az induktív terhelés nagyon megterheli a kapcsolásokkor az érintkezőket.
Néztem kb 3x annyiba van a 3 fázisú nyomáskapcsoló mint az egy sajnos.
en is ilyet hasznalok.gond nelkul kapcsolgatja a 2.2kw ot.
Kötelező is neki, hiszen 3*10A nem kismiska. Az ára meg szerintem nem elviselhetetlenül magasabb, mint az egyfázisúé. Mágneskapcsoló meg felesleges hozzá. Nem hinném, hogy házilag olyan helyen és annyit használják, hogy kellene hozzá hővédelem. Könnyen indul, hiszen van beépített tehermentesítője.
"Direkt kapcsolás (a nyomáskapcsoló kapcsolja ki és be a motort) esetén maximum 1.1kW-os motort tud kapcsolni. Megfelelő mágneskapcsoló közbeiktatásával ez növelhető."
Ezt mondjuk nem tudom mire velni.Felhivtam a forgalmazot.Makogott. Megneztem a ceg holnapjat.ott sehol nem emlitik a fenti sorokat. de a tapasztalat az hogy semmi baja 2.2kw tol.
Sziasztok hát láttam hogy levették a hirdetésem én csak jó szándékkal raktam fel de meg oldom tavasszal megy a méh telepre
Sziasztok! Van egy valószínű IFA kompresszorom kúpos tengellyel. Ékszíjtárcsát nem találok hozzá. Megvenném, ha volna felesleges valakinek. Köszi.
Valaki tudja hogy milyen csatlakozó kell ehhez a visszacsapó szelephez,
http://www.pneuplus.hu/Visszacsapo_szelep_KMBM.htm A kúpos részére a vízes boltban nem tudták megmondani? Mivel lenne jó megoldás a összekötni a légsűritőtt 3/4 belső, meg a visszacsapó szelepet ami 1/2 külső kúpos menetes?
Egyszerűen feltömíted a menetet, és kész is vagy!
Veszel egy szűkítőt,ami 3/4-es külső,és 1/2" belső menetes!
Az Ifa kompresszornak van minimalis ajanlott fordulatszama?
IFA kompresszor adatai
Dugattyúk száma: 1 Dugattyú átmérő: 70 mm Lökethossz: 40 mm Lökettérfogat: 154 cm3 Névleges fordulatszám: 2000 min-1 Légszállítás: 10,5 m3/óra Max. nyomás: 10 bar Üzemi nyomás 6 bar Én csak ezt találtam róla. Minimálist talán úgy tudnád kiszámolni, hogy megnézed mennyi levegőre lesz szükséged és a fenti adatokból kiszámolod, hogy milyen fordulat kell ahhoz hogy elásson vele. Egy jól tömítő kompresszora 0.7 szorzóval szokás számolni, de a tesztüzemnél úgyis kiderül a valóság. Én is két áttétel próbáltam mire eljutottam a véglegesre. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2017
Moderátor által szerkesztve
Köszönöm.
Hosszú élettartamra szánom. Édesapám kompija 1450es motoron dolgozik 2-es áttétellel. Elégnek tűnik. Lehetne ezt hőszivattyúként alkalmazni? Sűrítéskor felmelegszik a levegő, ez vizet melegít, kitágulva munkát végez és lehűl. A teljes hozzászólásban az ékezetek hiányát pótoltam. Legközelebb kérlek használj ékezeteket a hozzászólásaidban. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2017
tTulajdonkeéppen a toöltoő aágba szerelt radiaátor is egy hoőszivattyuú. sSzoóval igen.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2017
Köszönöm.
Aszfaltozott crosspályán haladó buszon írtam. Írni sem egyszeru, ékezetes betűket pláne. De legalabb a vesekő kihullik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |