Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   745 / 1158
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 19, 2017 / 1

Csak ismételni tudom:
Idézet:
„Ha semmit nem fogadsz meg és nincs semmid akkor miért várod a csodát, hogy majd itt valaki megoldja neked neten keresztül?”

Most sem fogadsz meg semmit, mint minden eddigi témádnál, csak várod a csodát. Neked Uri Gellerre van szükséged ( ha tudod ki Ő ) és a varázsszóra: "Mukoggy!".
(#) pittti válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 19, 2017 / 1

Jó. Akkor ez így nem fog menni. Vagy a táp hibásodott meg, vagy az alaplap kapott a zárlatnál egy löketet. Cseretáppal be tudod határolni a hibaforrást az egyikre.

(tudom, írtad hogy nincs - de kölcsön sem tudsz egyet kérni amíg megpróbálod?)

Mert akkor a részemről befejezve - ha megfeszülök sem tudok rajtad segíteni.
(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Tegnap úgy reseteltem, hogy nem húztam ki a 220-at a gépből! Pedig egy ismerősöm szerint ki kellett volna! Vagyis: 220-at kihúz, jumpert fél percre átrak, utána vissza, 220-at vissza, indítási próba, ha még mindig nem jó akkor megismételni de resetnél a gombelemet is kivenni!
Szóval délután megpróbálom így is, hátha...
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Ezt már itt írtam, de nem használ....
(#) Chipmunk1960 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Ez a minimum, hogy gép kapcsolóval kikapcs, vagy konnektorból, kihúz. Ha a táp egy zárlat miatt letilt, hiába nyomkodod a reset gombot....
(#) pittti válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2017 / 1

Te tényleg nem olvasod el, vagy képtelen vagy felfogni amit írnak neked.
Idézet:
„Indítás - ha nem megy, akkor hálózati kábel kihúz, majd a Cmos kisütő jumpert át kell tenni a megfelelő tüskékre (általában vagy zárni kell, vagy a 2 - 3 tüske a Clear - de ez rá van szitázva az alaplapra). Hagyd így fél percig, majd tedd vissza alaphelyzetbe.”

És az elemet benne lehet hagyni. Olyan alaplapoknál kell kivenni, ahol nincsen kisütő jumper - itt az elem eltávolítása után a két kivezetést kell pár másodpercre rövidre zárni.

Reménytelen eset vagy. Azok alapján ahogy leírtam, egy öt éves gyerek is megcsinálná.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2017
(#) Udvari Zsombor válasza pittti hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Déltán meg fogom csinálni otthon rendesen és utána meglátjuk hogy lett-é valami..

Jelentem: reset megvolt kihúzott 220 mellett, de a helyzet sajnos változatlan!
(#) attika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Tápot megmérted már? Tudom semmi baja nincs de azért csak úgy kíváncsiságbol mérd meg.
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Igen, változatlan, mert a két napja megírt javaslatunkat sem veszed figyelembe. A ki tudja milyen állapotban lévő tápod feszültségeit miért nem ellenőrzöd? Nem szemrevételezéssel kell eldönteni jó-e.
(#) Udvari Zsombor válasza attika hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Nos, akkor... Sárga+fekete=12V rendben. Piros+fekete=5V rendben. Közvetlenül a rendszer-HDD csatlakozóját húztam le és ott mértem.Ugyebár a floppy is ugyanezeket a feszültségeket kapja... De a gép mégse bír indulni, hiába vannak meg a feszültségek...
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Alaplapról lehúztad már az ÖSSZES IDE csatlakozót??? És az FDD kábelt??
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Szerinted a tápegység csak ezeket a feszültségeket adja ki? A többin mit mérsz?

atx_conn.gif

(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Azt a rohadt... Van egy pár pin és feszültség! És ez a képeden ugye pont az a csati ami az alaplapra menne? Hát, annyira azért nem kockázatnék hogy így nem-e lövöm ki jobban (ha már eseleg ki lenne)... Tulajdonképpen esetleg...

EZT NEM TALÁLJÁTOK KI!!! MEGMOZGATTAM AZ EGYIK RAMOT HÁTHA ÉS IGEN, ETTŐL ELINDULT A GÉP!!!
(#) pittti válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

No comment - remélem, jó lecke volt...

Rendesen aggódtam, az már biztos!
(#) Mekk_Elek hozzászólása Dec 26, 2017 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi hiba behatárolásához: pár éve működő számítógépem az utóbbi időben váratlanul újraindul. Teljesen véletlenszerűen, nem fedeztem fel benne valamihez köthető rendszerességet. Van, hogy hetekig jó, aztán egy nap kétszer is újraindul. Kis terhelés mellett is, akár böngészés közben is. Nem kékhalál van, hanem olyan, mintha menet közben a reset gomb megnyomódna. Xp operációs rendszer van a gépen. A windows se akar váratlan összeomlás utáni újraindulásával indulni, hanem normál módon. Néztem az eseménynaplót, semmi olyan bejegyzés, ami az újraindulás okára utalna. Nincs túlmelegedés, processzor hőmérséklet 40 fok körüli. Van valami szoftveres, naplózási mód, amivel kideríthető, hogy mitől vannak az újraindulások?
(#) bbb válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Szia!

Mit jelent a "pár éve"? Az ilyen jellegű tünetek hardverhiba gyanúsak. Nézd meg az alaplapon a kondikat, illetve a tápegység körül kutakodj! Az se baj, ha lefuttatsz egy memtest-et, illetve ha kiveszed a memóriamodul(oka)t, megradírozod a lábai(ka)t, majd így teszed vissza.
(#) (Felhasználó 122012) válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Nekem hasonló volt ... röviden: tápegység csere
(#) abcdabcd válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

A többiek által leírtakon kívül nézd meg még, hogy nem lazult-e ki valamelyik tápcsatlakozó, vagy csak annak valamelyik érintkezője, akár az alaplapi ATX csatlakozóból (20/24 tűs) pl pont a zöld szálé... de ha nem látsz pl ezen az érintkezőn semmit se, akkor is próbáld meg lehúzni és csavarhúzóval kicsit összébb nyomni, hátha...
(#) Mekk_Elek válasza bbb hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Szia!

Az a "pár éve" kb. 6-8 év . Gigabyte P35 DS3L az alaplap, kb. 2010 körül vehettem. Alaplapi kondik nem púposak. Memtest lefuttatva, rendben. A memória lábait megradírozom majd. Köszönöm a tanácsokat.
(#) Mekk_Elek válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Chieftec táp van benne, de persze ez sem jelent semmit. Kb. 4-5 éves, az előző szintén chieftec elfüstölt benne, de nem vitt magával semmit. Szerzek kölcsönbe egy tápot és arról járatom majd. Köszönöm a tanácsot.
(#) Mekk_Elek válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Köszönöm a tanácsot, megnézem az ATX csatlakozót.
(#) pittti válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Ha az a Chieftec táp a GPS szériából van, akkor cseréld ki a készenléti körben lévő 1500µF-os kondenzátort (de a szekunder oldaliakat sem ártana). Meglátod, jó lesz - ez a tápegység a végtelenségig javítható.
(#) Mekk_Elek válasza pittti hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Szia!

Chieftec CTG-450-80P típusú tápegységem van. Ezzel kapcsolatban is van tapasztalatod, hogy mit érdemes cserélni benne?
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
(#) cupika97 hozzászólása Dec 26, 2017 /

Sziasztok. EVGA 450 B3 tápegységen az ECO mód mire jó? Mert nem nagyon tudom elképzelni hogyha bevan kapcsolva, akkor kevesebbet fogyasszon.
(#) nedudgi válasza cupika97 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Ha nem teljes terhelésen megy, akkor csendesebb lesz. Bővebben: Link Persze csak akkor, ha átkapcsolod.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
(#) Chipmunk1960 válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Azért a procit újra-pasztázhatnád, mielőtt bármit nagyon szétszedsz!
(#) Mekk_Elek válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Szia!

40 fok alatt van a CPU hőmérséklete. Így is indokolt szerinted?
(#) RoliNyh hozzászólása Dec 27, 2017 /

Üdv!

Firefox 57.0.2 verzióban nektek megy rendesen a teljes képernyős videolejátszás?
Érdekes, de nekem az egyik videomegosztón nem akarja kitenni fullscreenbe a lejátszani kívánt videót...
Sőt a hangerő gombot, és a FullScreen gombot se érzékeli hiába kattanok rá...

Másikon mondjuk megy.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Következő: »»   745 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem