Fórum témák
» Több friss téma |
A táp nálam is stabról megy, 5amperes.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
Hali!
Fájl-preferences-show verbose output... kapcsold be, hátha többet látsz hol áll meg.
Uhh köszönöm a megoldást!
Bekapcsoltam néztem a sorokat, ahogy görgeti. Megy, csinálja. Csak 'kicsit' lassan...
Üdv mindenkinek! Esp12f modullal küzdök arduino környezetben. Szeretném a gpio9 és 10 kivezetéseket is kimenetnek beállítani a 4,5,12,14,16 mellé. De ez ő nem akarja. a progi lefordul, feltöltöm hiba nélkül. Viszont nem fut. A wdt resetelgeti csak. Mit ronthatok el?
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Ha jól emlékszem ezeket az spi flash használja
Köszönöm... ez részletes leírás! Megy a mancs persze!!
Lehet hogy láma kérdés, de a neten rendelhető kis usb stick amiben az a szép sárga foglalat van.... azok a programozó adapterek ezt a váltás automatikusan tudják? Ma kaptam kézhez az ESP01 modult meg azt a kis adaptert.. és meg csak most Youtubozom hogy hogyan is kell programozzam! Ezért ez a sok blőd kérdés! A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Köszi az infót. Azt hiszem ebben az esetben valami formás portbővítő után nézek.
Köszönöm!
Akkor ha soros adapterre teszem így kell kötni és automatikus! Kaptam a modulokkal egy programozó adaptert! (mellékelt kép) Ennél automatikus a modválasztás? Vagy itt is kell valamit barkácsolni?
Van egy ilyenem, de sajnos ezzel nem tudod programozni. Legalábbis nekem nem sikerült feltehetőleg a nyomógombok hiánya miatt.
Az igen...Akkor minek árulják... ?
Olvassátok el Topi cikkét. A firmware frissítése annyiban tér el a normál soros üzemmódtól, hogy bekapcsoláskor a GPIO0 lábat földre kötjük egy másodpercre. Ezt egy darab dróttal is meg lehet oldani. Így meg lehet spórolni ötven centet.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
Sziasztok ! Csi egy idojaras allomast -napelem, akku , tolto , esp01 , bmp280.
Remekul mokodik.Igaz csak deszkapanelen van a teraszon. Feltolti az adatokat a thingre. Hogyan tudnam az adatokat feltolteni publikus web oldalra pld. idokep vagy hasonlo.Ebben kernek segitseget.
Halo, ezt a hibát kapom mikor arduino IDE-vel próbálom programozni a 01-est (nodMCU0.9 van rajta)
Mi lehet?
A nyolcas sorban panaszkodik, hogy a COM7 et nem tudja megnyitni.
Igen azt láttam én is, de se 115200-on, se 9600-on nem nyitja meg, márpedig a NODMCU firmware-em 9600on kommunikál eredetileg én meg a jelenlegi programmal 115200-at állítok be az első sorral. De egyiken se megy. Ezért nincs ötletem.
Biztos, hogy van COM7? Ellenőrizted az eszközkezelőben?
Persze.
A lényeg, hogy ESplorerre és LUAloderrel tudom programozni(lua scriptet tudok rá küldeni...) illetve tudom a firmware-t is cserélgetni benne, tehát az alapvető gondom az arduino IDE-vel való programozással van, nem önmagában az eszközzel.
En ugy gondolom csak nincs soros portod.
Ha az IDE nem tudja megjeleniteni akkor nincs.
Arduino IDE-vel nem tudom működik-e az auto módválasztás de ESP8266 Download tool-al megy, automatikusan bootloader módba teszi.
A CH340-ről az RTS (14-es) lábat a resetre, a DTR lábat (13-as) pedig a GPIO0-ra. Esplorerben a megfelelő portot megnyitva RTS és DTR ki kell legyenek kapcsolva akkor megy normál módban.
Hello SANYISAY
Ajanlottad az offline megoldast a html lap szerkesztesehez ITT. Lennel szives egy peldat mutatni ahol a html lap IP cimrol keri le az adatokat ? Biztos vagyok benne hogy egy rakas van a neten csak nem tudom hogy kell keresni Meg valami, volt egy blog szeruseged amin egy par jo megoldast mutattal be, amit viszont elkoltoztettel, belinkelned az uj tarhelyet ?
Üdv.
Hát hogy a neten van e egy rakás azt nem tudom, de itt van egy. ![]() https://github.com/SanyiSay/ESP8266/blob/master/HTML/alap_on_off_ajax.html Ezt az oldalt teheted esp-re vagy offline is használhatod. felismeri hogy épp melyik módban van és ahhoz képest tudsz vele dolgozni. Ez mondjuk azért jó mert ha beállítod az esp szerver ip címét fejlesztés közben offline módban és utána felteszed esp-re akkor onnantól a gazda esp vel kommunikál nem a beállított címmel. Egy bibi van az offline megoldással. Hogy mondjuk a chrome böngészőben ha offline módban nyílik meg a weboldal, akkor csak abban az esetben hajlandó az esp válaszát elfogadni ha az esp felől érkező üzenet fejlécében benne van az (Access-Control-Allow-Origin:*) sor. használata esetén
pedig
hát így lehet megoldani. Utolsó két minta inkább csak szimbólikus mert csak idemásoltam valamit, de a lényeg látható.(remélem) Aztán ha kell lesz komolyabb példa is.
Koszi szepen. Inkabb mind a <script> koddal bibelodom, nem akarodzik
Én mondjuk az Aszinkron webszerver használatát javaslom. Van benne weboldalról elérhető fájlkezelő, (másikhoz is hozzá lehet tenni csak macerásabb) abban tudod a weboldalt is szerkeszteni, és fell meg letölteni fájlokat. Így minden weboldal amit az esp használ onnantól a fájlrendszerből megy nem a programkódodból. Roppant hasznos dolog. Ráadásul egyszerű mint a satu.
Két könyvtár kell csak hozzá. Bővebben: Link és a leírásban megtalálod a ESPAsyncTCP -t esp8266-hoz.
Mi nem akaródzik?
Ha mondjuk szintaktikai hiba van a js kódban akkor ott megáll az egész és látszólag nem tudod hol a hiba, de ha megnyomod a ctrl+shift+i gombot akkor kapsz egy fejlesztői ablakot és abban látszik melyik sorban van a bibi. ez megvan?
Haat a „t_BEAL” erteket kellene atadjam „value” -nak. A ket fuggveny lefut, de az atadas nem jon letre A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2017
Logikai bukfenceket nem mutat ki a hibakereső az tuti.
![]() Nagy kódfejtő én sem vagyok de hol van ebben hogy a value = .....t_beal.... A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |