Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
AVR-hez az Atmel Studio-t használom, Atmel ICE debuggerrel. Arduino-t nem nagyon használok.
Akkor 10 hosszal?
Illetve a stringOne.toCharArray előtt irasd ki stringOne.length() értékét. Valamint az alábbi kód működik?
Vagy mondjuk ez:
Hy
Mekkora a festékes tartály? átmérő, magasság.....stb Én a kút mélységét akartam mérni UH-val de ahol a gyűrű elkezdődött kiakadt, nem mért lejeb, most másikkal próbálkozom, elméletileg jónak tűnik de még nem szereltem fel fixre.
Szia
Tudnál erre nekem dobni egy példát?
Sziasztok!
Lassan befejezem az időjárás állomásom fejlesztését, de egy problémába ütköztem a fényerősség mérésnél. Van nekem egy BH1750-es szenzorom, ami I2C-n küldi az adatokat, és rögtön lux-ban adja azt meg. A probléma a következő: a szenzor mindössze 54521 lux-ig mér, felé nem tud menni. a nap azonban képes 100-120 000 lux-szal sütni, főleg nyáron. Erre kellene valami megoldást találni. Nekem két ötlet jutott eszembe: 1. Egy új szenzor vásárlása, nagyobb méréshatárral. Ez jobb lenne, de nem találtam ilyet. Nincs valami ötletetek? 2. A fényerősség lecsökkentése, pl egy ND4-es szürővel. Így pl 100 000 luxnál is csak 25 000-et mér a szenzor, és beszorzom. Ez azonban szerintem nem valami pontos megoldás. Ti mit gondoltok?
Rákerestem, s a Silicon Labs Si1145/46/47 szenzorok adatlap szerint 128 klx-ig mérnek (direct sunlight). Bővebben: Link
további info: Adafruit Si1145 modul Adruino-hoz
Hú, ez jó kis szenzor lenne! Köszönöm, hogy utánanéztél. Keresgettem én is, de nem találtam nagyon.
Egy bajom van vele: "The SI1145 is primarily a UV index sensor, but it does have the ability to sense other kinds of light. However, those light levels aren't calibrated in our library. That is to say, unlike our Lux sensor, these are just values based on how much light the sensor sees, and there's no 'units' to them. Still, this might handy if you just want to keep track of light levels." Tehát ez nem közvetlen luxot küld a mikrokontrollernek. Mondjuk, ha megnézem mit mér a lux szenzor, akkor össze tudom hangolni, és beállítani ezt is. Meg ez tud UV indexet is. Elég jó. Köszönöm a segítséget.
Végül is megoldódott. Nem a fentebb idézett kódokban volt a hiba. Hanem a program, amiben futtatva lett volna, az kissé hányaveti módon lett megírva. A hányavetiséget átírva jó lett.
Hello..
20cm-től 120cm-ig kell mérni..3 köbméteres a tartály..A nyomdafesték meg elég sűrű..Remélem működni fog..
JSN-SR04T
Ezt ajánlani tudom csak Ma délután teszteltem a kútnál, 80cm-es kútgyűrű nem zavarta össze A sima HC-SR04 belezavarodott 83cm-ig mért
Néztem én is! De ennek a maximuma sajnos csak 40 000 lux, ha jól néztem. Az meg sajnos kevés.
Ok..Köszönöm...Akkor inkább azzal kezdek kisérletezni..
Van wifi,de gyenge..Csak a vezetékes megoldás játszik...Köszönöm azért..
Idézet: „De ennek a maximuma sajnos csak 40 000 lux, ha jól néztem.” Én az "Enables 3 to 220K lux bright sunlight operation" szöveget úgy értelmezem, hogy 3 - 220 000 Lux a méréshatár. Bővebben: Link Az adatlap szerint a 220 000 Lux méréshatárt az adatgyűjtési idő lerövidítésével éri el, tehát lehet, hogy ott pontatlanabb a mérés. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
Tényleg, igazad van. Én egy másik datasheetben 40000 luxot néztem csak. Most már azt kellene akkor kitalálnom, hogy az az UV indexes a jobb, vagy ez. Gondolkodom még rajta.
Mondjuk az időjárás állomáshoz az UV index szerintem nagyon hasznos, jobb, mint ha luxot tudunk csak. Hiszen ugye az határozza meg, hogy mennyire kell vigyáznunk a napon.
Sziasztok, BUÉK!
Egy optokapun szeretném megmérni azt az időt ameddig nincs takarásban és ezt arduinoval, mert az van itthon. Egy impulzust szeretnék csak. Csinált már valaki hasonlót? A legrövidebb idő 0.0000625 másodperc vagy hosszabb, akár 5 másodpercig is. Arduinoban kezdő vagyok Köszönöm
A legrövidebb idő meglehetősen alacsony. Ahhoz, hogy pontos mérést végezz, a TIMER1 Input Capture módját érdemes használnod.
A feladat kísértetiesen megegyezik az ultrahangos távolságméréssel, ott is pontosan kell inpulzus-szélességet mérni. Maga az Atmega328P képes arra, hogy hardveresen megmérje az inpulzus hosszát maximum 1/16000000 s pontosságig. A TIMER1 pontosságát az előosztással állíthatod, az UH távolságmérésnél 8-cal osztva van a timer, ezért 1/2000000 s a pontossága. A TIMER1 16 bites, maximum 1024-es előosztót használhatsz, tehát 65535*1024/16000000 =~ 4.2 s időt tudsz a legnagyobb előosztóval maximálisan mérni. Neked kell hangolnod az előosztást úgy, hogy a min/max hossz beleférjen 16 bitre. A hobbielektronikán magyar cikk is van fenn (5. fejezet): Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2017
Köszönöm, ez már jó alapnak A feladat az itthon lévő régebbi fényképezőim zársebességének mérése lesz. A maximális 1/16000-es zársebességre valószínűleg soha nem lesz szükségem, a jelenlegi park 1/1000-ig hajlandó működni. Terveben van még néhány gép beszerzése és van egy aminél szükség lehet erre a sebességre csak még várok a lottó ötösre A többihez elég lesz így is.
Jövök még kérdéssel
Szia! Pulzusszélesség mérésre a pulseIn() parancsot szoktam használni. Ez megadja a HIGH vagy LOW pulzus szélességét milliszekundumban.
Sziasztok!
Viszonylag kezdő vagyok Arduino szempontból, ahhoz képest viszont elég jól ment egészen eddig. Amivel most végleg megfeneklettem az egy CD4017-es Johnson számláló meghajtása Arduino-val. Az adatlapnak megfelelően összeraktam a kapcsolást egy breadboard-on, multiméterrel pedig ellenőriztem hogy megjön-e a táp az egyes lábakon. Bekapcsoláskor a 0. lábon van 5V és nem megy át az 1-re. Az alábbi programot használtam. A reset pin nincs aktiválva, egyelőre nem volt fontos. Próbálkoztam az időzítések állítgatásával, a felfutó lefutó élek felcserélésével, nem segített. Kérdésem lenne hogy hol rontottam el, illetve ha valaki tudna küldeni egy működő kapcsolási rajzot és egy hozzá tartozó működő kódot azt megköszönném. Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
CD4017-nél a RESET és a Clock Enable (valójában Clock Inhibit) lábakat földre (alacsony szintre) kell húzni a működéshez. Egy kapcsolási példa
Megjegyzés Az igaz, hogy a CD4017 belsejében egy Johnson számláló ketyeg, de a kimeneti dekódereknek köszönhetően kívülről már decimális számlálóként viselkedik.
Köszönöm a segítséget, a clock inhibit lábbal volt a probléma. A fenti kóddal viszont sajnos még mindig nem működik, ha kiváltom egy gombbal az Arduino-t akkor viszont szépen megy. Van valami kitétel a clock láb szintváltásainak az időzítését tekintve?
Szia,
melyik az az 53-as pin? Egyébként: * Nem zártad le a loop()-ot kapcsos zárójellel * A metódusokat /pulse()/ pedig a hívás helye előtt kell deklarálni (tedd a loop() elé)
Valakinek esetleg lenne egy jó PWM példaprogramja arduinora, ami lcd-n kijelzi a %os arányt? Neten több félét is találtam, de mind máshogy mutatta a megoldást.
Sziasztok!
Egy GPS tracker -t/nyomkövetőt szeretnék építeni túrázáshoz és ehhez keresnék minél pontosabb GPS modult. Nem annyira olcsóak ezek a modulok ahhoz, hogy random próbálgassam őket, viszont elég sokféle van, ezért kérném ebben a segítségeteket, hogy melyiket érdemes beszerezni és nem túl bonyolult működésre bírni! Erdős és/vagy hegyek közti terepen is lenne használva, ezért külső antenna szerintem mindenképp érdemes lenne. A magasságot eredetileg nyomásmérővel mértem volna, de rájöttem, hogy arra is a GPS a legcélszerűbb, mert nem befolyásolja annyira az időjárásváltozás. A rögzítés SD-re történne, abból itthon GPX fájlt konvertálnék, hogy kezelni tudjam az adatokat. Mit javasoltok? Köszönöm
Szia!
Ha rám hallgatsz, inkább a mobiltelefonod használod fel erre a célra. De a kínaiaknál is gps tracker néven találsz kész kütyüt fillérekért.
Ezt a kettőt egyelőre hanyagolnám, de azért köszönöm.
A GPS "magasságmérője" nem más, mint a geoid alapján készült hasracsapás. Maradja az eredeti tervnél.
Az Arduino PWM 8 bites, a pwm pin-eken 0-255 közötti értéket tudsz analogWrite-tal beállítani. A százalékos arány pedig kitöltés/2.55, ez százalékpontban adja meg a kitöltést. Ezt LCD-re kiiratni eléggé triviálisnak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |