Fórum témák
» Több friss téma |
Hát nem igaz újból előjött a hiba a Thomson 40FS3246C Tv-ém nél.
A szervizes azt mondta hogy nem tud tunert belátható időn belül próbáljam megcsináltatni máshol. Tuner kontaktos a bemenetnél a belső érintkező lóg. Ha az antenna dugót megmozgattam megint működött! De szerintem javitani (forrasztani) csak a kibontom leveszem a panelről csak úgy férek hozzá. Vagy jobban járok ha veszek bele újat? De hol tudnék venni hol találom a számát ami szerint betudom azonositani? Nem szeretnék már rákölteni sokat mint irtam jól meszivattak!!! Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok olyan problémám lenne hogy a tv készülék színe váltakozik és néha be csikózódik olyan mintha áram ingadozása lenne thomson scenium dlp projektoros tv mi lehet az oka?és hogy javítható?
Üdv mindenkinek,
Én egy Thomson 46KH412 CRT projektoros tv boldog tulajdonosa voltam eddig, de egyik pillanatról a másikra lecsökkent a fényereje. Hibakódot nem ad a TV, csak a szokásos LED jelzés: 2 rövid villanás, szünet, majd megint 2 rövid villanás, szünet, majd még 2 rövid villanás aztán megjön a kép. A szerviz menüben is feltekertem mindent maximumra. Sorkimenő potikon állítsak valamerre? Szervíz könyve van esetleg valakinek hozzá? Esetleg a 3 db cső meghalhatott? Segítségeteket előre is köszönöm. U.i. Belkovicslaci hozzászólásához csak annyit hogy ha Budapesten laksz vagy 3. kerület külső részén én szívesen meggyógyítom a tunered(sok hasonló hibával szívtam már, nem nagy ügy)ha még aktuális.Nem megélhetésből hanem élvezetből szórakozok ilyesmivel mindazonáltal.
Szia! Elnézést hogy csak most reagálok a hozzászólásodra. A számító gépemmel gond volt és
most olvastam a bejegyzésed. Sajnos nem Budapesti vagyok hanem Heves megyei Gyöngyös és Eger között lakom. Már cseréltem benne tunert és kb 1 hónap múlva megint az a hiba hogy nem talál csatornát. Nem vagyok Műszerész végzettségű de az elektronika a hobbim gyerekkorom óta. Sok mindennel tisztában vagyok sok mindent építettem már. Vannak műszereim is. Csak azért nem láttam komolyabban hozzá mert gondoltam a szakember szervizes egykettőre megoldja. igen meg is oldotta a pénztárcámból 40000Ft-ot mikor megint előjött a hiba széttárta a karját és azt mondta ezt nem lehet meg javitani. Én utána rendelte Ebay-ról Tunert beépitetem és azonnal működött. Mint írtam kb 1hónap és most ugyanaz a hiba.
Sziasztok! Thomson 40FS3246C TV Mért nem tudok szerízmódba belépni?
Szerintetek hogyan kellene? Valaki szépen kérném segítsen.
adott egy A51ELDO32x001 Jama névre hallgató tv. Bekapcsoláskor a led folyamatosan világít, es olyan 2-3 Hz körüli ciripelés hallatszik. Szemmel látható hibát nem találtam. Ötlet?? Köszi.
Szia!
Amit leírtál az a képcsövének a típusa. A készüléknek mi a típusa?
Sziasztok!
Thomson 29dm182t javításában kérném segítségetek. Hibajelenség: 15-öt villog bekapcsoláskor a készenléti led. Relé kattan, úgy tűnik egy pillanatra van nagyfesz, de lehet nem. A sorvégfokon-tápon-nagyfesztrafón ott a 130V, feszültség más nem mérhető a nagyfeszültség kimenetein. Sorvégfoktranzisztor mérésre jó, a talpponti FET mérésre jó, a +-14V-os ág ellenállásai a nagyfesznél jók, forrasztási hibák javítva.
Ez nem Thomson. Tedd fel a kérdésed az alap tévészerelős topikban.
Most meg vannak a feszültségek rendesen , vagy nem . Igy nem lehet egyértelműen segíteni sem , hogy vagy van , vagy nincs.A sorkimenő utáni értékek meg vannak ?
"130V. Feszültség más nem mérhető a nagyfesz kimenetein."
Sziasztok!
Kaptam egy Thomson 28DG170 (413/TX807CS EN) tip tvt. Az a gondom vele hogy nagy párnatorzítása van. Az EW modulban átnéztem az összes ellenállást , forrasztást. Kondikat cseréltem. Az IRF630 Pmosfet jónak tűnik teszterrel nézve. A kép világos tartalomra lüktet.A potikra nem reagál vagy ha igen akkor leáll a készülék. Ha leveszem a képimpulzus vezetékét akkor sincs semmi változás.Az LM324 tápja elég érdekes : +17 és -10 volt .A gép néha nehézkesen indul azaz hallani hogy elindul de képet nem ad.Sajnos szkópom nincs így nem tudom vizsgálni a jelalakokat. Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj?
Szia!
Van itt egy okosság, nézd meg. Azt a kis szub-panelt is nézd át forrasztásügyileg (is). Bővebben: Link.
Sejtem hogy a sorletiltás a EW panel miatt van csak azt nem tudom miért nincs EW korrekció.
Találtam egy egy rajzot amin szerepel az EW áramkör + a feszültségek. Mérve a függ eltérítés (+ )ágát ott is 17V az érték, a (-) az 12,9 a helyes érték 13 , szerintem ez jó. Okozhatja a függ eltérítő IC hibája (TDA8177) és cserélhető e TDA9203H IC-re.
Egyébként köszi a linket.
Ha van függőleges eltérítés, akkor az IC jó. Szervizmenüben sem lehet állítani a korrekción?
Van függ eltérítés csak a táp nem teszik!Ennél a típusnál csak kézzel szabályozható.Most néztem jobban a 17V a 28" tvnél jó érték.Akkor mi a francért nincs EW korrekció?
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Tehát azt mondod, hogy az összes CL és DL jó, meg még a korrektor nyákon is jó minden. Van ott a FET-en kívül még egy négyes műveleti erő is, egy rakás más alkatrész.
Szívás! A 2,7u (CL123 az EW panelen )kondi, a csere is rossz volt, Most összetákoltam 2db 1,2u kondiból a szűrést és tökéletesen megy . Most már csak a szerviz beállítások jönnek .
Sziasztok Mesterek! Kicsit felkavarom az állóvizet..... 33MN79H Thomson csodaketyere nem indul a nógatásra, ebben szeretném a segitségeteket kérni. Bekapcsoláskor a piros LED félfénnyel virit, pár másodperc után a zöld LED teljes fénnyel kb 4 másodpercig él, aztán ujra a piros félfénnyel......Bekapcsoláskor a demagnetizálás "megzengeti" a dobozt......Ha van ötlet, merre induljak, köszönettel venném.
kondik kimérve, nem találtam sem kiszáradt, sem puposat, PTC ok, viszont az L7805CV (sztem 3 lábu szabályzó ic) nyákon kiirt +5V nincs meg a szélső lábon, diódák is jók
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
Sajnos nincs, igy vaktában cserélek alkatrészeket Kiforrasztva az IC -n már nem tudom mit kéne mérnem
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Mi a Chassis kódja a készüléknek? Valahol az adattábláján rajta kéne, hogy legyen!
A firmatáblán csak a 33 mn79H felirat, és typ:320M/Tx92F olvasható......mást sehol a gépben, és a gépen sem találtam
|
Bejelentkezés
Hirdetés |