Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
láttál már 0.3-as fúrót? Na mer én olyannal is fúrtam már vele (mondjuk csak kíváncsiságból, és nem tört), de a múltkor 0.5-össel végigfúrtam vagy 100-150 lukat és semmi baja nem lett!!
Na ennyire üt!
Szia
Sprint-Layout50 et használom tervezőnek és azzal is nyomtatom valszeg ez lehet a baja mert nagyon kevés tintát használ a nyomtató ha azzal a progival nyomtatok hiába kapcsolom be a ret funkciót. A pait be viszont olyan vastagon teszi rá hogy mikor a nyomtatóbol kijön pereg le róla. A papir meg égett mikor vasaltam de a papiron is maradt tinta! Áztatás után az áztatott darabokon. Nem lehet valahogy a progit beállítani, hogy a nyomtatró több tintát használjon (Képnyomtatásnál sok tintát ad)????
Az a 0.3-as fúró keményfém (vidia) volt? Mert akkor te nagyon kifogtad a gagyi kategóriás állványos gépedet!!! Én is vettem acélszerkezeti munkákhoz ilyen ~15 ezres gépet,bár ne tettem volna. Később igazi békebeli magyar gyártmányú oszlopos fúrógéphez jutottam potom áron,na az gép. Nem üt,nem lóg a fúróorsó,egyszóval lehet használni.
Nyákfúráshoz én is saját készitésű asztali fúrógépet használok,aminek a fődarabjait sk gyártottam. A tokmány 6mm-ig fog,de lehet rá patront is tenni. A tokmány ütése mérőórával nézve :0.02mm. Ez már nem töri a keményfémfúrót sem.
Próbáld meg kétszer egymásután kinyomtatni a nyáktervet, ugyanarra a lapra, ugyanabba a pozícióba! Ekkor több "festék" (igaz, a tonerban ritkán van festék ) lesz egy helyen!
Most mondom, hogy nem üt, és nem töri a fúrót!! Nem nekem kellett volna ezt válaszolni, az én álványosom nagyon pöpec.
Szia
A nyomtatóm laserJet 4si. Sajna nem tudom 2 szer ugyanoda nyomtatni a nyáktervet, mert könnyen elmozdul a pausz papír. Thx
Megint vasaltam. Máshogy csináltam. Ezúttal majdnem ráment az egész minta a nyákra, de szétfolyt és összeértek sok helyen a sávok, meg eltünt pár helyen a forrpont (? ahol fúrom). De még menthető volt, lekarcolgattam és kiegészítettem, majd le is marattam. Ellenőriztem is. Használható lenne. De randa.
Lényeg, hogy még mindig nem tökéletes. Nagyon rányomtam tudom, de féltem, hogy megint a papíron marad. Alakul de még csiszolni kell.
Üdv!
Valóban nagyon rányomtad, akkor kenődik szét, érnek össze a vezetősávok. Én is sokat próbálkoztam mire jó lett.
Hi
ha műnyomót használsz, akkor szét is fog kenődni, max ha nagyon óvatosan nyomod rá a vasalóval, de ez innenstől kezdve csak szerencse kérdése, sima a4 papír a best
Nekem nincsenek olyan eszközeim, mint neked. Ruhavasaló, azt annyi.
-------------- Hogy tudok szépen forrasztani pl ic-t pillanatforrasztóval. Ne mondjátok, hogy azzal nem lehet, mert máskor ismerősöm is azt mondta, hogy azt használt mindig is.
Üdv!
Sima A4-es?!?! Áruld már el, hogy csinálod, mert nekem sehogy sem jön be. Meg végigolvastam itt a fórumot, sokmindenki másnak se. Pedig hidd el lehet műnyomóról vasalni szépen, hogy ne érjenek össze a vonalak, nekem most már mind sikerül miután begyakoroltam.
Üdv!
Pill. forrasztót használok, nem közvetlenül az IC-t forrasztom, hanem foglalatot. Ha nem cserélgeted az árakörben akkor jó a lemezes foglalat, mivel az olcsóbb mint a csöves. Persze ha smd-t akarsz azzal nem nagyon megy.
Hi
egy párszor már leírtam, ne kelljen már mégegyszer. még sose próbáltam műnyomóra, csak ha logikusan belegondolok, az ugyebár nem szívja a festékanyagot magába, ergo az egész festék a papír felületén domborodik ki, ezért gondolom, hogy szét fog kenődni, valszeg Skoda555 nyomtatója több tonerporral dolgozik mint a tied ezért van az, hogy neked bejön ez a módszer neki meg nem üdv
Üdv!
Való igaz, lehet hogy több toner porral dolgozik, de ezt be lehet állítani a nyomtató tulajdonságaiba.
Nincs nyomtatóm, fénymásolósnál nyomtattattam, papírral együtt 45 huf-ért.
imbra: foglalatot is ugyanúgy forrasztod, de hogyan? Olyan közel vannak a lábak, hogy a pillanatpáka hegyével könnyű hozzáérni, mégha összenyomom a hegyet, akkoris vastag. Aztán híd keletkezik és vám nélkül rohangálnak az "utasok" rajta. Sikerült begyakorolnod -> megosztod, hogy csinálod?
Ha nyákot forrasztasz felejtsd el a pillanat pákát !!!
Nagyon túlmelegszik (leveszi a fóliát ) nem elég vékony a hegye a pontos forrasztáshoz és nem utolsó sorban nehéz 100 forrasztásnál leszakad a kezed !!
Kaggk-nak igaza van, vegyél egy normális pákát!egyébként könnyen tönkre lehet tenni egy napos melót. viszont azért a pillanatpáka néha jól jöhet, ha nagy hőelvonásosú alkatrész (pl teljesítménytranzisztor) forrasztásakor én elő szoktam venni a 15 éves cseszlovák pillanatpákát és azzal szoktam megküldeni (persze óvatosan)
Egy ismerősöm pedig mindig is azzal forrasztotta az ic-ket is.
1500? Hát nem tudom, én 3-4000-ért láttam pl a baumaxban.
Lehet vele forrasztani ic-t is de nem kezdőknek való feladat ( aki meg már nem kezdőaz nem áll neki )
Amúgy én 2000-ért vettem jlt -s pákát és kb 1500-ból csináltam neki hőfokszabályzós trafót . (a trafó ingyen volt )csak az elektronika árát irtam. De ha nem akarsz építeni 10000-ért megveheted a jlt02 pákaállomást a legtöbb elektronikai üzletben .Szerintem ez a befektetés megtérül!
Üdv! Néha nekem is összeolvad az ón a lábaknál, akkor elő az ónszippantó, és lehet leszívni. Nekem ha hiszed ha nem 15éves lengyel pákám van és nem szedem le forrpontokat. Alacsony olvadáspontú ónt használok, először is az ónt teszem oda ahol forrasztani akarok, majd a pákát. Kakaó neki, mikor olvad elveszem az ónt, majd a pákát. Remélem sikerül. Gyakorold, neked is sikerülni fog. De tényleg lehet pákát 1500-ért kapni, nézz körül a neten. pl. www.arukereso.hu
Elhiszem én is használom a pillanat pákát (én sem dobtam ki!) De azért egy nagyobb nyákot megcsinálni rámálom vele, a 10 dekás kispákához képest!
...valamki nem tudja hol tudok venni 25....26V/A -es trafót?
köszi...
Lámpát készítek Luxeon V ledekből, és lenne két kérdésem:
- a hűtőbordát mivel szokás odaragasztani, ami jó hővezető? - nyáklap tervezésnél tudnátok adni valami általános formulát, hogy pl: 1 Amperhez milyen széles vezetősáv kell? Nem tudom milyen vastag a réteg a nyákon, nyilván ennek is függvénye, de gondolom ez szabványos.
Használd a lehető legszélesebb vezetősávot (ami odafér), és ónozd fel vastagon . Vegyél hővezető pasztát ,vagy szilikozsírt
Mi lehet a baj?
Kipróbáltam a fotolakkot, hááát, nem megy. Sikerült rendesen megszárítani, film rátesz, megvilágítás 1óra (igaz csak 150w-os halogénnel) előhívás lúggal, gyönyörűen besötétedik (a levilágított rész), öblítés és minden lejön. Mi a baj? Kicsi a levilágításhoz használt lámpa? romlott a lakk? vagy mi lehet
Szerintem túlvilágitod. Csökknetsd a világítási időt legalább fél órára.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |