Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Bocs az off-ért!!!
![]() Az a probléma, hogy ez a két ic áll rendelkezésemre. Ezek lcd-t hajtanak... nem? A 7106-s egy MASTECH M92A, a 7136-s meg egy ELEKTRINIX BD303-s multibol vannak... melyik témába fojtassam, hogy ne offoljak?
Szerintem meg mondjuk itt:
7106/7107 Ja bocsi, te 7106-ot írtál. Az igen, LCD kijelzőkhöz van. Ahhoz sajnos nincs paneltervem, csak ledes kijelzőhöz.
Szia!
Nekem van 7106-hoz nyáktervem. Az IC-t a kijelző alá tettem így az egész áramkör csak akkora helyet foglal mint maga a kijelző. Az 1Kohm-os helitrimmer lábait kihajtottam és SMD-ként forrasztottam be. Természetesen ha más mérési tartományokat szeretnél egy feszosztóval ki kell egészíteni a bemenetet.
Sziasztok! Az előző oldalon feltűnt a "moodlamp" szócska. Gyorsan átolvastam, megnéztem a hozzátartozó linkeket és rájöttem, hogy én is készítettem egy ehhez hasonló áramkört!
![]() ![]() A "dobozolást" egyik asztalos barátom végezte. Az üveghengert egy porcelánboltban szereztem be. Az üvegbe belekerült "gyöngyöket"pedig egy dekor boltban kaptam potom 400 HUF-ért! Ezt fel kell önteni vízzel és majd' egy nap után az apró gombostű-fej nagyságú piszokból egy borsószem nagyságú "gyöngy" lesz. A kész áramkört elláttam egy alkonykapcsolóval is. Amik képek készültek, azon még sajnos nem "oldódott" fel teljesen a gyöngy, mert az alja még homályos képet ad! ![]()
Illetve egy video. (csak 3gp-ben tudom felrakni, mert a konvertáló progimmal ha átkonvertálom, kb feleannyi a lejátszási idő...
![]() ![]()
kedves modik! nemtudom miért, de a második és az utolsó (ami nem is jelenik meg) képpel valami gikszer van. Felteszem mégegyszer azt a kettőt és legyetek szívesek módosítani ezekkel az előzőt, illetve ezt a HSZ-t törölni! Előre köszönöm!
A filenévből hiányzott a "." a kiterjesztés előtt --vicsys
Mint ahogyan ígértem, igaz egy kicsit megcsúszva de itt a színváltós lámpámról 2 kicsi videó.
Ez csak a vezérlőpanel Összeépítve működés közben A NYÁK alján lévő nyomógombbal tudom a PIC-ben lévő progikat váltani.
Tök jó ez is, azok a gyöngyök pedig ötletesek. Gratula, jólett nagyon.
Sziasztok
Elkészültem ma a forrasztópáka állomásommal. Van benne egy sima forrasztópáka meg egy vákuumos kiforrasztó páka, már kezdtem megunni az ónszippantós bontogatást ezért készítettem egy ilyet ![]()
Ez nem semmi! Ilyen egy profi készülék belső! :kalap:
Hi
nagyon király lett!!! ez a ónszippantós vákumszivattyú engem is érdekelne, írnál a működéséről?? üdv
Nagyon igényes! Gratula!
Az utolsó képen milyen hegy van a pákába?
Hello
Az elszívott ón a pákában lévő üvegcsőbe kerül, ilyen páka van rajtailyen páka van rajta vicsys Ami a pákában van az egy tűhegyesre faragott hegy, tegnap LQFP48-as tokot forrasztottam. A pákáról itt minden megtalálható Köszönöm szépen ezt a sok dicséretet ![]() ![]() ![]()
-Még egy kérdés : a vákuum szivattyú kiszívja egy tartályból a levegőt és a vákuumot mágnesszeleppel
engeded a pákára ? vagy állandó vákuumot kap a páka és abban van a szelep?
Ügyes munka! A vákum szabályzódik valahogy?
Csatlakozom Kakukkhoz, a mágnesszelep helyett egy visszacsapó szelep is lehetne?
Üdv mindenkinek!
Elkészültem a labortápomba szánt műszerrel! 7106-ra épül... Nagyon köszönöm FERKÓGYEREK minden segítségét a megvalósításhoz... ![]() ![]() Íme néhány kép a műröl...
És még néhány...
igen van egy tartály és abból szívja ki a szivattyú a levegőt, a tartály másik végén meg egy mosógépbe való mágnes szelep. A pákában csak egy mikro kapcsoló van ami nyitja a szelepet. Külön vákuum kapcsoló nincsen, hanem egy meghatározott ideig megy a szivattyú, megnyomom a pákán a gombot akkor megnyit a mágnes szelep és elindul a szivattyú 10s-ra.
Vagyis a mágnesszelep szabadítja rá a vákumot a pákára?
Nagyon tetszik az egész látszik hogy átgondolt
profi konstrukció . ![]() ![]() Gratulálok .
Szia!
Egész jó lett a nyák.
Hellóztok!
A hétvége folyamán készen lettem az Attila által készített kapcsolóüzemű tápegységgel! Jelenetem az áramkör elsőre beindult,és csak kisebb hibák voltak elrejtve benne,ami kifejezetten csak az én figyelmezetlenségemből adódott!Persze! ![]() Itt van pár kép a tápról! És persze várom a kritikákat is! Táp 1Táp 2Táp 3Táp 4Táp 5
Köszi!
Az után építéssel nincs gondom csak az a fránya tervezés... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |