Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szerintem kezdd el 5 perces levilágítással, ha ez kevés növeld egy kicsit...szerintem a 20 is sok.
Tehát ha szemmel láthatóan elüt a megvilágitott rész a fedett részektől akkor az idő és a fényteljesitmény jó!
Ami problémát okozhat: az előhivód túl tömény. Nem tudom milyet használsz,de ha véletlenül "sziti" lefolyótisztitóval dolgozol abból max 10gramm kell egy liter vizhez. Tapasztalatból irom az ennél töményebb mindent visz....
Vedd meg a tn 140 előhívót (500ft) fél liter 9-1 arányban kell keverni .
Üdv Valaki kereste a RA-6380-S NYÁK rajzát . Van gyári szerviz könyvem :RA-6380-s/RA-6360-S / RT-6300-S ről Öreg Tom. Sőt modulok és sok egyéb is .
Csak akkor üt el amikor az előhívóba beleteszem (de akkor azonnal) egyébként tömény kálilugot hígítok vízzel 1/3 arányban
Az irtózatosan tömény !!!!Az előhívó 5% os és hígítani kell
a lúg ha 30% os és 3-1 ben hígítod akkor is 10%-os!! azért oldja le a lakkot :a hideg zsíroldó 10% os és arra használom hogy maratás után a forrszemekről leoldjam a lakkot !!
Üdv!
Saját tapasztalat: NaOH-t használok, saccra keverem. próbálkoztam azzal, hogy vízbe teszem az előhívandó panelt, és ahhoz öntögetem az előre bekevert brutál töménységű oldatot, és így fokozatosan egyre erősebb lesz az előhívó... nem sikerült ezt betartanom, mert megömlött a lötty ![]() Emiatt egyből, azonnal előjött a rajzolat, és elütött egymástól a két rész szine. "AFFENE!" kiáltottam fel, majd gyorsan át a nyákot egy tisztavizes tálba. Gyors öblögetés, és szebb és jobb lett az előhívás, mint valaha is. Töménybe bele, azonnal át vízbe, és ott kezd el leoldódni a felesleges lakk réteg róla. Gyönyörű, szép, taktika megtartva ![]()
Hát igen, de ide szerencse is kell, mert ha egy picivel is továbba van benne, akkor az leszedi a rajzolatot is S:
![]()
Neked is és mindenkinek köszönöm a tanácsokat. A legutolsó próbálkozásom- nyák befúj lakkal, be a sütőbe 5perc- 50Cfok, film ráfogat- ki a napra 15perc, látszik a rajz, bele az előhívóba és azonnal lejön minden. Szerintem a lakkal van a baj (lejárt a szavatossága). Most kifogom próbálni a szita emulsiót, mert a fotó eljárás szerintem sokkal szebb képet ad mint a vasalás (én meg szeretem ha szép az amit csinálok)
![]()
Nekem is lejárt a szavatossága már 2 éve,de gond nélkül előhivható. Az az 5 perc 50°C kevés idő. Fújás után hagyom pár percet pihenni,utána teszem be kályhába de min 15perc. De volt már olyan is,hogy el kellett mennem és több órán keresztül 65°C-on száradt. A hirtelen nagy hőhatás nem jó mert a felülete gyorsan megszárad és az alsó rétegekből nem tud a lakk oldószere kipárologni.
Szóval szerintem ne add fel sikerülni fog,és házilag valóban ez a módszer adja a legjobb rajzolatot. Amit leirtam az a pozitiv20-ra vonatkozik,nem pedig a magyar TNxxx-re(ezzel valóban nagyon nehéz dolgozni) Üdv.
kösz a biztatást, lényegében ráérek, ugyhogy megpróbálom még 1x, legrosszabb esetben most se jön össze
![]()
Az előhivót már felhigitottad?
Próbáld először a hosszabb idejű száritást.
vettem forrasztóónt 1000 ft ért s benne van a cin ezt mondátk nekem. ezzel az a bajom hogy nem nagyon akar megolvadni a forrasztópákán. ez akkor mi, vagy mioért lehet? mert az iskolábó a vissza maradt ónt elhozttam és az megolvadt. ennek gondolom a cin az ami az ón-ban van az a sárga anyag. ja és a nyák lemezre vmiért nem akar tapadni.
A czin és az ón az ugyan az a cucc csak más néven, a sárga amit látsz az a gyanta, amit vettél az nem olommal hanem ezüstel van ötvözve, ezért olvad nehezebben. Vegyél olcsóbbat!!!!!
A sárga anyag az szerintem a gyanta, ami segíti a forrasztóanyag megfolyását. A pákád hegyével lesz a gond vagy a hőmérséklettel, mert a nyákon is megfelelő melegnek kell lenni a forrszemnek ahhoz, hogy rendesen megfollyon rajta.
Már mindent próbáltam nem megy, szerintem be van dögölve, vagy eredetileg rossz. Ez nem +20, hanem volf, de már unom úgy, hogy majd megpróbálom szita emulsioval, az tuti jó lessz.
![]()
Üdv!
Csináltam egy grillezős mikróból egy kemence + UV ledes levilágítót. Semmi Xtra, egyszerű, digitális, nagyszerű, kompakt kis műszer. Nagyszerűen műxik, meg minden, de kaptam egy drágább bolti ketyerét, így most a mikrómat eladnám. Mennyit érhet? Van valakinek szüksége egy ilyenre? Eladható egy ilyen egyáltalán?
Ha szabad javasolnom: Az egykezes javítást (ti.: egy kézzel megfogod, és olyan messzire hajítod, amennyire tudod) alkalmazd a TN lakkal! Az ugyanis kutyagumit sem ér (hogy finom legyek). Ha fotózni akarsz (érdemes!) akkor vegyél P20 lakkot. Abban nem csalódtam még. Igaz, drágább, mint a Wolf, de összehasonlíthatatlanul jobb!!!!
Persze, a szitázás is remek módszer, de nekem kicsit macerás. (A párom dolgozott olyan helyen, ahol szitázták a szöveteket, innen tudom, hogy nem volt egyszerű...)
Tedd fel az Apróhirdetési rovatba! Oda való, és meglátod, mennyit kínálnak érte, illetve van-e kereslet rá.
Hővezető ragasztónak mit ajánlotok? FBS jó arra, hogy heatsink-et felragasszak?
Csavarozni nem lehet? A szilikon paszta jó hővezető, de nem ragaszt. Az FBS-sel nem próbálkoztam még. Valamilyen szilikon alapú ragasztó kell, az biztos, de a korrekt megoldás az, ha csavarozva van a hűtés, vagy rugalmas feszítéssel van rögzítve.
Lehet hogy elvetemülten hangzik, de én így szoktam:
A valamilyen ic tetejének a szélét nagyon vékonyan bekenem hőálló ragasztóval, most nem jut eszembe a neve de ilyen kocsonyás anyag. Utána az ic közepére nyomok egy nagyobb csepp szilikon pasztát, elkenem rajta úgy, hogy egymagasságban legyen a ragasztóval, érjen is hozzá, de ne menjen túl rajta. Óvatosan hozzányomom a bordát, de csak addíg amig az oldalán meg nem látom a ragacsot de nem ér a lábakhoz (ez fontos!). hagyom száradni, így ha jól lett csinálva akkor nem rontottunk el semit ![]()
Szerintem jó, de a lehető legvékonyabban kend fel, és hagyd száradni 24h-t. Anno én csináltam igy bordát videokártya ram -ra, és jó forróak voltak a bordák, szóval átment a meleg.
kipróbáltam a tömény módszert és tényleg megy, 2-3mp az 5* töményebb sziti-s löttybe, aztán a hidegvizes tálba át, és öblögetni, mozgatni.
Ha marad még rajta, akkor vissza 2-3 mp-re majd megint a hideg vízben mozgatni. Tökéletes, gyors módszer.
Na ugye, hogy tudok én is valamit...
Hiába, menő vagyok, na meg elektromérnöktanonc ![]() Csak ne fájna a fejem a nagy büszkeségtől ![]() Egyébként örülök, hogy más vegyszerekkel is működik ez a megoldás SPROFAN Ez egy nagyszerű ötlet! Várom szeretettel a hőálló ragasztód nevét!
Előtúrtam és a neve:
UHU plus 5 min ez egy 2 komponensű ragasztó Szöveg a csomagolásról: UHU Plus fast setting 5 min nagy teljesítményű 2 komponensű ragasztó,(..) A megkeményedés után átlátszó. Ellenálló: idő-, és hőálló (-20°C +100°C között), valamint ellenáll a nedvességnek, olajnak, higítónak, savnak, alkáli elemeknek és számos oldószernek. Alkalmazható fém, kő, márvány, porcelán, fa, üveg, üvegszálas műanyagok, merev PVC, gumi esetén. Hát mit is mondjak: én egy model boltban szoktam venni és meg is látszik az árán...(18+17 gramm) 2100Ft ha jól emlékszem. Ezt a képet találtam:
Sziasztok
gondolkoztam ezen a kétoldalas nyák problémán, mikor a forrfül viaként is fukcionál, és eszembe jutott egy baromi egyszerű dolog, csináltam róla egy rajzot, szegecs szerű réz valami ami átmegy a panelon, így felül az alkatrész behelyezése előtt hozzá lehet forrasztani a felső forrfülhöz, hameg már benne van az alkatrés akkor meg alurról a lábát rá lehet forrasztani. Namost meglepődnék ha eddig csak nekem jutott volna ez az eszembe, nyilván lehet ilyet kapni boltban is, de én még nem láttam, aki ismer ilyen alkatrészt árulja már el, hogy mi a neve és hol kapható jó áron köszi
Úgy hiívják hogy csőszegecs és szerintem elekronikai
boltokban kapsz vékony (1 -1,5 mm es ) átmérővel de kötőelem szaküzletekben "bármilyen" vastagságban lehet kapni.Igaz hogy ezt átdugás után hegyes pontozóval meg szokták tágítani és egy kalapács ütéssel szétlapítani és igy mind a két oldalon egy kerek fej lesz amit már forraszthatsz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |