Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Na, ez már olyasmi, amit szeretnék látni első ránézésre!
Ha megtennéd, hogy leírnád, mit és hogyan állítottál be, azt megköszönném! Bár, most látom hogy te a project színeit módosítottad, mindössze! Az ok..., de ettől a nyomtatási ablakban emlékeim szerint még minden ugyanúgy marad!! És én abból tudok csak nyomtatni, nem pedig egy képernyőképet lementeni...! A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
Igen a programban változtattam a színeket, mert eredetileg úgy volt azt hiszem, hogy ott sem lehetett.Csak most nem vagyok gép közelben, de én nem nyomtattam hanem pdf be mentettek.De most nem tudom megmondani, hogy hogy mert nem vagyok gép közelben.De holnap már megtudom neked mondani.
Nos Igértem, hogy leszek ma.Úgy működik a nyomtatás, hogy amikor a Fálj menüből kiválasztod a Print preview lehetőséget ott ugye előjön a nyomtatási kép.A nyomtatási képen az egér jobb gombjával kell kattintani .Ekkor előjön egy felugró menü amiből a configuration lehetőséget választva előjönnek azok a beállítások, amik a nyomtatási beállításokhoz szükségesek.És itt bármelyik rétegnek lehet állítani a színeit.És ekkor már valóban úgy lesz kinyomtatva, ahogy éppen kell.Vagy lehet menteni pdf be is a fájl menü Smart pdf opcióval is .Ezek beállítása megint másképp történik.
Érdekes, hogy egy elkészült projekt miért nem jelenik meg úgy egyből a nyomtatási nézetben, mint ahogy az már egyszer meg lett csinálva. És miért kell még külön a nyomtatási képnél is külön beállításokat eszközölni. Egyébként lehet, hogy van valami beállítás, ami lehetővé teszi , hogy egy egy az egyben már az jelenjen meg a nyomtatási nézetben , aminek kell.De az is lehet, hogy nincs, és külön kell beállítani ezeket a színeket tehát, hogy negatív, vagy pozitív kimenetnek megfelelő legyen.
És neked sikerült a nyomtatási képnél állítani a lyukak színét ? Mert eddig ez nekem(és amennyire kivettem másnak sem) nem ment! Azt az egy színt egyszerűen nem tudom megváltoztatni....
Mindennek a színét meg lehet változtatni .Külön lehet felvenni rétegeket, vagy hozzáadni a már meglévőhöz, amin olyanok szerepelnek, mint mondjuk a furatok közepe.És azoknak is meglehet változtatni a színeit.
Én megtudtam a tervező nézetében is változtatni.
De _nem_ a tervező nézet az érdekes, mert ott _minden_ színt szabadon lehet változtatni, hanem a nyomtatási ablak színei az fontosak, mert aszerint fogja nyomtatni a tervet! És ott, legalábbis nálam nem lehet a furat színét módosítani!
Tudom, hogy az az érdekes .Fel kell venned, azt a réteget amibe lehet változtatni a többi szint is. Mert ott nem mindegyik van benne, mint a tervező nézetében.
Egyébként elég sok az az idő ami elmegy azzal,hogy még külön külön a nyomtatási nézetben még egyszer át kell állítgatni a színeket.Ettől tényleg gyorsabb az , ha pdf be mente egy vektoros szerkesztő programban talán két kattintás se , és át lehet váltani bármelyik nézetre, vagy pozitív, vagy negatív legyen is az.
Én nyilván ugyanezt csinálom! Nem két napja használom ezt a programot... De eddig sehogy sem sikerült megváltoztatni a furat színét.
Tudsz mutatni egy képernyőképet, ahol a nyomtatási ablakban, negatívban látszik a nyák-terv, fekete furattal ?!
Mondjuk én magamtól kezdtem el próbálgatni az egészet, de később találtam videót is róla, hogy hogyan kell.
Bővebben: Link
Köszi, de ezzel nem lettem kisegítve! Mindaz, ami ott "elhangzik", azt eddig is tudtam, magam is így csinálom!
Megnézted te a videót végig ? Hol vannak ott a furatok helyei ?? Sehol! Pedig az egész mizéria erről szól...
Az OFF-ot kérjük fejezzétek be!
Köszi!
Urak! Az EasyEDA-t használja valaki?
Most két napja ismerkedem vele! Az én primitív szintemen meglepően jól lehet vele dolgozni! Egyet nem találok viszont... Mikor megvan a PCB is és akarom nyomtatni, vagy PDF-be exportálni akkor "vasalásos" technikához megfelelő fehér alapon fekete rajzolatot ad. Én viszont fotózással szeretnék majd NYÁK-ot csinálni de inverzet nem találok benne sehol! Ne is keressek és PDF szerkesztővel oldjam meg, vagy csak vak vagyok és nem találom ami a szemem előtt van?? Köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2018
Egy-két fórum hozzászólást áfutva, úgy tűnik, neked kell megoldanod valamilyen pdf szerkesztővel.
Szép estét! Érdeklődnék van egy nyomtatott áramköröm, dugaszolós tüskesorral csatlakozik. Ez a tüskesor elég gyatrán lett tervezve, vagyis egy összeépítés a gyárban oszt jónapot. Szándékosan nem tervezve a későbbi szétszedést!
Lenne e itt valaki aki újra rajzolná, kétoldalasan is lehet. Erősített forrpadokat a tüskesorhoz, izmosabb vezető sávokkal. Végülis mintadarab alapján ujra megrajzolná. valahol meg legyártatnám. Csak smd ledek, pár ellenállás, három nyomógomb. Kör alaku, kb 70mm átmérő, körben alakzatos. Kb milyen árban Állna meg? Köszönöm előre is!
Eredetileg egyoldalas, de mehet kétoldalasan is semmi nincs útban.
Akkor maradhat egyoldalas. És hol a rajz, vagy miről kellene megcsinálni ?
Nyomtatott áramkörről, ami picit sérült. Rajz nincs csak a panel.
Vagy esetleg lehet e javítani a tüskesor környékét leszakadt forr-füleket szakadt vezető sávokat?
Scanneld be és a méretarányos pdf et küldd el eyess nek ...
Is is , de gondolom csak jobb lenne egy új.A dugdosós tüskesor sokszor kerül szétszedésre ?
Szkenneld be a panelt, és töltsd fel ide , és megnézzük mit lehet csinálni vele.
Ez egy szivattyú grundfos keringető. Ha meghibásodik akkor van szétszedve. Ezt a fajtát nehéz összerakni, szerettem volna összepattintani mint gyárilag de olyan a megoldása hogy ne lehessen. Majd másképp fogom de van itt most kettő ilyen panel amit javítanék.
Gyártó nem tart hozzá semmit nem is forgalmaz és nem is javítja. 5év gari ha utána hibás akkor vegyél ujjat, egy kondi miatt. Próbálom a szkennelés amint sikerül feltöltöm. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
Jó a méret formátum stb? Mit lehet róla megállapítani? Egyikről teljesen leszakadt már a csatlakozó másik még esetleg menthető.
Ez így nem fog menni .Semmit nem lehet látni, hogy maga az áramkör hogyan is lenne.Egyébként, ha nem is kétoldalas a panel viszont biztos, hogy nem egyrétegű.Tehát több rétegű.
A biztos hogy egyrétegü!!! Csak árnyékok amit látni lehet.
De hogyan csináljam hogy jó legyen?
Erről a pdf ről nem lehet megcsinálni , mert kivehetetlen, hogy mi hova megy .Egyébként mi a szivattyú pontos típusa?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
Tettem fel fotót, vagy holnap megpróbálok jobb fotót csinálni alulról világítva. Grundfos alpha2 B.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
Igen ám , de erről sem igazán lehet megcsinálni, vagy átrajzolni.Mert a fotó nem mérethelyes.Úgy kellene valahogy megpróbálni beszkennelni, hogy közbe a panelt megvilágítani erős fénnyel.Hátha jobb kivehetőbb lesz a nyák , és főleg hogy mérethelyes is.
Szkenner, segítségnek mellé teszel egy mm beosztású vonalzót.
Mivel ott van a kezedben ezt neked a legkönnyebb visszarajzolni. Előkapod a tolómérőt (ha van), megnyitod a sprint layoutot, megrajzolod a kör átmérőjét, berajzolod a kivágásokat. Utána belepakolgatod az alkatrészeket amiknek a pontos helyét is meg tudod mérni. Amikor minden alkatrész a helyén van akkor megcsinálod a huzalozást és kész is van.
A másik módszer hogy csinálsz egy jó minőségű és felbontású képet, amit beillesztesz a sprintbe háttérképként úgy, hogy az éppen méretarányos legyen. Tehát rajzolsz egy kört, és a beillesztett képet addig kicsinyíted amíg a nyák kerülete éppen akkora nem lesz mint a rajzolt kör. Utána minden alkatrészt csak rá kell pakolni a képen látható helyére, berajzolni a kivágásokat úgy hogy szintén fedjék a kép vonalait és már csak a huzalozás van vissza, amit szintén meg lehet csinálni a kép alapján ha jól látszanak a vonalak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |