Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A cikkben leírt 10A-es tekercsem van, hestore-os.
Pedig meg kéne próbálnod másik induktivitással,mert szerintem ez betelít.10A van ráírva de mégsemtud annyit.Most ugye nagyobb fesz nagyobb teljesítmény.
Mondasz valamit, tekerem felugrik 10 köré azután esik vissza, nem lehet hogy fogyasztóval nem rövidzárral ki tudnám venni belőle a 10 ampert?
Ez biztos jó,de én rossz pc tápokból bontott sárga gyűrűkre tekertem ingyen.
Az a baj nem tudok induktivitást mérni, akkor nekiállnék, majd nézek valamit.
Nem kritikus az értéke,1mm dróttal tekered menet menet mellé még teli nem lesz,pont megfelel.
Nem tudom a mostani gyűrűje lehet jó is lenne, megnéztem 1-es drót 30 menet
Szedd ki és tekerj rá annyi menetet amennyi rá fér.Fér arra még negyven menet is.
Rendben, meg lesz a holnapi program, a fura egyedül, erre nem tudom mi a magyarázat, hogy Attila is ugyanezzel a tekerccsel építette meg a cikkben. Mi az ok vajon, hogy neki elég, nekem telítődik?
A gyártók spórolása.Lehet a cikk írásakor és a tekercs vétele már jó pár éve volt az óta a gyártók simán eladják a 100uH 10A tekercset amikor csak 8A tud.
Üdv!
Akad itt valaki aki megépítette az Attila féle panelműszer II-t? Nekem kész már egy jó hónapja, de elkezdett egy igen érdekes hibát produkálni.
Írsz a hibáról is vagy azt a fórumozókra bízod, hogy kitalálják?
Pár napja vettem észre hogy el kezd csalni a kijelzett értéket illetően, 50 voltra van lőve a tápom. Először +0,3 volt, másnap már +0,6 volt, ma már 51,2 voltnál járok.
Multiméterrel mérve a beállított érték van szépen, csak a panelmérő csal, nem értem mert csak állt a táp semmi nem történt vele.
Üdv
próbáld ki:elemet cserélsz a multiméteredben.
Szia!
Ma újra elegem lett, azóta van új multim, többször be kalibráltam már a panelmérőt, de az a pár tizedes csalás folyton előjön ha fejre állok is. Multi szerinte patent, viszont a panelmérő csal, lehet ekkora csalás azért mert a labortábról kapja a tápot? Ugye az smps 2-t építettem, aminél ott a táp neki, valami vitát egyszer láttam hogy külön tápról kellene hajtani. A méréshatárom 400v/ 40a, ma szét szedtem teljesen átnéztem, nem találok hibát.... Idézet: „• A panelmérő kis jelnél nem lineáris ha a labortápról van táplálva. Erre páran felhívták a figyelmemet és utánajártam a dolognak, sajnos valóban így van. Ha a PIC-es panelmérő II-t az öt pólusú csatlakozón keresztül tápláljuk meg az SMPSII-ről akkor az áram-mérés sajnos az alsó mérési tartományban (nulla közelében) pontatlan lesz. A hiba okára egyenlőre nem volt időm rájönni és jó darabig nem is tudok ezzel foglalkozni. Annyira mindenesetre sikerült rájönnöm hogy hogyan lehet kiküszöbölni ezt a hibát: ne az öt pólusú csatin tápláljuk a panelmérőt hanem egy külön szekunder-tekercsről (vagy külön trafóról) közvetlen adjunk neki váltakozófeszültséget!”
Köszi, áramnál nulla közelében lesz pontatlan, nálam feszültség mérésnél pl 50 helyett 50,3-at mutat, azt is a kalibrálás után egy idővel.
Nem tudom mi az összefüggés, épp keresek egy ac tápot, ki akarom próbálni külső táppal, rá kell jönnöm hogy a kapcsolóüzemű tápok világában nem is oly egyszerű ez a keresés...
Nálam az áram mérés nem pontos 5A alatt többet felette kevesebbet mutat. Sőt kellett a bordára tennem ventilátort mert 4A felett már kezdett drasztikusan elmászni. Minnél melegebb volt annál jobban változott az érték. És nálam külön tápon van.
Ez külső tápról is ugyanaz.... Kezdem feladni...
Gondolkodom hogy átváltok 40 volt/40 amperes határra, nem tudom változna e Ellenállást kellet az elején módosítanom, mert a trimmerrel nem tudtam belőni a rendes méréshatárt, nem tudom ennek van e bármi befolyása A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2018
Lehet rossz a trimmer? Már 50,7 voltnál járt, kézzel megpiszkáltam, egyből lement 50,1 re, gyárilag hibással még nem is találkoztam
Lehet az a baj hogy az r7-et én cseréltem a méréshatár végett, de nem smd-t tettem be mert nem találtam!? Ha hozzáérek az ellenálláshoz már el is mászik az érték
50V és az 50.3 V között kisebb az eltérés mint EGY százalék. Ilyen mérési hiba esetén honnan tudod, hogy melyik műszer mutat helyesen? Lehet, hogy egyik sem! Nézd csak meg a multimétered adatlapját, ennyire pontos (amit elvársz) műszert nehéz az ára miatt megvenni, és építeni is drága, mert legalább egy (esetleg kettő) nagyságrenddel jobb ellenállások kellenének az osztóban, hogy a mérési hibával a most mért 0,6%-os hibánál jobbat tudj produkálni! Biztos, hogy erre szükség van? Ezt igazából Te tudod eldönteni, hogy mennyi időt és pénzt akarsz erre áldozni még!
A baj az hogy belövöm jó, aztán ki bekapcs, hopp 0,2 plusz. Utána két hét múlva felugrik még egy tized....
Multi Ezzel mérem, új, ezen a részen a hiba kizárva..
Én belefutottam olyan OP07 szériába melynek az offset drifftje az adatlapon közöltnek a százszorosa volt! Ugyanezen webáruházból rendelt négyszer annyiba kerülő Analog Devices gyártmányra cserélve a hiba megszűnt.
Szia! Légy szíves írd meg privátban, hogy melyeik üzletből rendelted.
Köszi.
Sziasztok!
Megépítettem az Attila86 által tervezett SMPS II.-t és olyan problémám lenne, hogy a kimeneten fix 0,6-0,7V van. Mértem már a T15 D-S lába között is a feszültséget, ott a kb. 1V helyett mindig a tápra kapcsolt feszültség van amit egy külső labortápról kap. Szerintetek mi lehet a probléma? Vagy merre keressem a hibát? A nyák házilag készült de az az építés előtt teljesen át lett nézve. A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
A panelt végig mérted diódavizsgálóval? Az enyémen is volt szakadás meg zárlat is amit szemmel nem lehetett látni. Mérd végig.
Teljesen végig még nem mértem de holnap végig nézem! Addig is köszönöm a választ!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |