Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Orion hs 280 - 282
Témaindító: rolandosss21, idő: Okt 23, 2007
Témakörök:
Van hát...de talán inkább az "apróhirdetés" rovatban kéne érdeklődni, már amennyiben vételi szándékkal érdeklődsz ez után...
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2017
Arra szeretnélek megkérni , hogy mérd már le az előlapon lévő nyílások méretét. S a középpontok távolságát a szélektől.
Köszi. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2017
Eléggé "mélyen" el vannak csomagolva a ládáim...
Rendben. Van itt 4 db, csak nem akartam egyet szétszedni a működők közül. De végül az lesz.
Köszi.
Szerintem a gyári váltóban a közép dómmal sorba kötött 1,5 ohmos ellenállásnál nagyobb érték kellene. Anno aggasztóan nagy kitérést láttam , ami egy dómsugárzónál nem éppen normális állapot. Rezonálni is kezdtek egy idő után. (a jobb, kék dómról beszélünk) Az irány jó a módosított váltónál, szerintem 3-5 ohmos soros ellenállás kell a középsugárzónál. Ízlés kérdése. Első közelítésben. Mert más is változik. de az irány jó.
Oda 4,7 Ohm -ost tettem.
Sziasztok!
Ehhez mit szóltok?
Aj aj inkàbb csendben maradtàl volna , ha làttàl valamit akkor miért mondasz hülyeséget .
Na akkor elàrulom az nem csipogó!
Nem értetted az iróniát, pedig szmájlit is raktam a mondat végére... amúgy tudom mi ez, vibrációs súly a hangfal hátulján, ami elnyeli a dobozhangokat. Bár kétlem, hogy sokkal jobban szólna tőle ez a hangszórószett.
Érdekes, hogy a rács azonos a nagy torony tetején lévő rácsokkal. Ezt láttam múlt szeptemberben jófogáson, és akkor nem találtam róla semmit. Ha valaki tud erről a típusról vagy a technológiáról, akkor szívesen olvasnék róla magyarul vagy angolul.
(Tényleg, a nagy toronynál a műanyagrácsos, vagy az anyagából kivágott rácsos a régebbi?)
Szia!
Műanyag rács a nullszérián és a normál sorozat elején volt tudomásom szerint, így az a régebbi. Üdv.
Nagy nehezen megtaláltam a szabadalmi bejegyzést erről a konstrukcióról:
https://google.com/patents/US4436178
Köszönöm, elolvastam, érdekes megoldás. Jó bonyolultan írja le a részleteit a számozásokkal és az ábrákkal... Kár, hogy nincs kép a tényleges megvalósításról, mivel sok helyen nem ír konkrét adatokat.
Én semmilyen rácsot nem látok. Az ORION HS280 nullszériája nem ment ki a kereskedelembe, pár HS200-280 hibrid korlátozott számban kapható volt. A nullszéria elnevezés gyári próbálkozásokat takar általában a gyártóknál. Kapicse??
A HS280 első szériája fehér közép dómokkal szerelten jött ki a gyárból. Ez előtt van a "rács", ami egy akusztikai szűrő, pár száz éve már feltalálták. Ez a középdóm volt a "nagytoronyba" is, ami nem egy templom, hanem a HS500. Ritka s..r hangjuk volt. Később az ORION (gyár) jobb, kék színű, más anyagból készült közép dómokra cserélte le a HS280/500 hangszórókészletét, és ezek a dobozok már egész jól szóltak. Legalábbis a 80-as évek magyar viszonyihoz képest..Aztán jöttek a HS280/500 olcsósított változatai különböző elnevezéssel, egyre silányabb minőséggel. Ennyi.
“
(Tényleg, a nagy toronynál a műanyagrácsos, vagy az anyagából kivágott rácsos a régebbi?) “ ... 42
Arról a rácsról van szó, ami a Gieger hangdoboz hátulján van, ugyanolyan van az Orion tuneren is például. Azt építették be ami kéznél volt.
Elnézést, én ilyen hangsugárzót még nem láttam, rosszul aszzociáltam a középdómra. Mea culpa. Tényleg valami kísérletezés szaga van a dolognak.
Ha az Orion gyártotta, akkor is sarlatánság ezeket a mélysugárzókat nyitott dobozba rakni. Mondjuk később is elkövették, HS288, HS480, stb. Kizárólag zárt dobozba valók.
Sziasztok!
Magassugárzóhoz lehet még pillét beszerezni? Nem rég vettem egy pár közép és magas domot ott az aprón, de az egyik zárlatos. Szétszedtem és a tekercs lelóg a csévéről leglaább 4, vagy 5 menetet. bár ettől még nem lesz zárlatos. Égés nyoma nincs. Ami feltűnt még, hogy a mágnes tetején a lágyvas nem valami központosan van felragasztva.... Egy mostani közép kategóriás, (nem SAL, nem M.N.C.) valamire való selyem domokhoz képest milyen minőségűek? A közép a kék pillés, a magas átlátszó pillés.
van valakinek valami épkézláb ötlete hogy milyen 20cm 50-70w 1-1.5" cséve hangszorot lehetne használni a bolgár helyett? bármilyen olcso tipus megteszi ami lényegesen jobb. hangválto nincs. akiv rendszer.
itt off, de a H2000 oldalát nézted már ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2018
Sziasztok!
Van egy pár HS280-am egy tranzisztoros erősítőről hajtva. Az erősítőből egy jack aljzatos kábel jön, rendszerint ide csatlakozik a telefonom, arról hallgatok zenét. Sajnos többször sikerült brummot csinálnom, az ilyen recsegések tönkretették a magassugárzókat. Mielőtt újakat veszek, lehet valami védelmet építeni a hangfalba? Mondjuk Zener dióda vagy hasonló. Mindig elfelejtem kikapcsolni az erősítőt mielőtt kihúznám a kábelt, ezért szeretném bolondbiztossá tenni. Köszönöm!
Először is cseréld ki az elektrolit kondenzátorokat legalább bipolárisra. Ezzel már sokat javítasz a hangszórók túlélési esélyeit!
Sziasztok! Orion HS 280 magas tönkrement. Lehet kapni valahol külön pillét, illetve mi a különbség a HK25 és a HD25 magas közt?
A HK25 a régebbi selyemdóm, A HD25 a "kék" az újabb BASF fóliás.
Orion soha nem használt "selyemdóm"-ot. Ilyen állat nem is létezik
Az ORION csak merev membránú import ISOPHON dómokat, később saját gyártású magasakat épített dobozaikba. Impregnált textil "selyemdóm" fedőnevű magas sugárzókat rengeteg gyártó használt/használ. Többek között a VIDEOTON is, általában jó minőségűek voltak. A "kék" neve nem stimmel, valóban BASF fóliás volt, de 40 mm átmérőjű, a típusszámában is 40 szerepel. MD40. Stb.. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2020
Az egésznek még az a szépséghibája, hogy az eredeti Isophon dómnak KK10 a típusa.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |