Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Semmi különbség, helyette beépítheted a BTA-t.
Sziasztok.
Zseblámpában cserélném az akkukat. A gyári akku pontforrasztással (ha létezik ilyen) volt elkészítve. Béna vagyok, nem tudom ráforrasztani, talán nem melegítem fel eléggé az akku fém részét? Kissé félek, hogy tönkremegy a hőtől.
> pontforrasztással
Ponthegesztéssel. > Kissé félek, hogy tönkremegy a hőtől. Így van, nem szabad pákával melegíteni. Ahol vetted, nem vállalták plusz párszáz forintért a forrfülezés hegesztését?
Nem kérdeztem rá, meg se néztem, hogy volt gyárilag forrasztva, csak leolvastam az adatokat az akku oldaláról és megrendeltem.
Akkor ezt nem lehet házilag forrasztani? Vagy nálam ügyesebbek megoldják?
Ha NAGYON MUSZÁJ meglehet forrasztani forrasztópasztával, de tényleg csak ha nagyon muszáj.
Hivatalosan ponthegeszteni kell...
Nagyon nagy teljesítményű pákával, a forrfüleket és az akkut is előzetesen alaposan lecsiszolva, előónozva, nagyon gyorsan kellene forrasztani...
De kockázatos. (Így utólag már késő, de valószínűleg lehetett volna forrfüles akkut is rendelni, annak a forrfülét kényelmesebben lehetne forrasztani..)
Nem kell csiszolni, ha pasztával forrasztod, az szépen folyik rajta csiszolás nélkül is...
Akkor ezt elkapkodtam, tanulópénz befizetve.
Újrarendelem, már forrfüllel. Valakinek nem kell 4db 1200mAh 4/5 Sub-C akku? Olcsón megszámítom
Nem tudom merre laksz, de szerintem egy komolyabb akkuboltban megcsinálják neked.
Pesten a Lehel térnél van egy ilyesmi bolt, nekem kb. 150 Ft-ért rakták át a forrfület egy notebook rossz akkujáról az újra - igaz ott vettem az új elemet is, de szerintem nem azon a 200 Ft-on múlt.
Intenzívebb felület tisztítót kell használni. Arra nincs idő, (a melegedés miatt), hogy gyantával tisztuljon a felület. (Forrasztóvizet használok erre a célra, vagy azt a folyékony cint. Zsírt használnék, ha pici kiszerelést kapnék.)
Helló mindenkinek! Kiiktattam a fúrógépen a kapcsolót de csak annyi lett az eredmény hogy a szénkefe dobott két kis füstpamacsot ,a gép csak búg de nem megy ! Na ilyenkor mi van ? Lehet hogy a kapcsoló nem csak kapcsoló hanem indító kondenzátorként is funkcionál ?
Tudnál valami jóféle képet feltenni a kapcsoló és környékéről?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 3 fázisú motort újra lehet úgy tekercselni, hogy az nagyobb teljesítményű legyen?
Kösz!
Felvettem a kapcsolatot a bolttal, ha beviszem vagy visszaküldöm, raknak rá fület.
Nem. Legalább is számottevően nem. A fordulatszámot a pólusok száma, a teljesítményt a vas keresztmetszete korlátozza.
Valahogy megpróbálok !
Sziasztok!
Pir mozgásérzékelő felületén, illetve ultrahang modul érzékelőjén(olyan mint a tolatóradar érzékelője) kültéren zúzmara képződik, hogyan lehetne megakadályozni a zúzmara képződést. Akkumulátoros táplálás miatt fontos a csekély energia felhasználás! Szívesen veszem az ötleteket vagy tapasztalatokat!
Sziasztok!
Szerintetek a ha veszek egy kapcsolós hosszabbítót és abba dugom a monitorom, meg a gépet, és a számítógép leállítása után azt lekapcsolom, ezzel okozhatok valami kárt a monitor, illetve a PC tápjának? Nem tudom, hogy vannak tervezve ezek a kapcsoló üzemű motyók? Illetve, szintén ez a kérdés, LED-es tévével...
Én ezeknek a cuccoknak a tápjára beraktam a szekrénybe egy KBI 163-at. Ott nem lászik a szép színe.
Szép estét!
Tudnátok segíteni; kis időre vízbe ejtettem a kapu távirányítóját, majd belső tisztítás, szárítás, kontakt spray, akksi csere... LED világít, kapu nem nyílik. Mit lehetne még tenni?
Nekem évek óta így van összerakva az aktuális gépem (már vagy a 4. konfig) még idáig nem panaszkodott ...
(a mosó és mosogatógépeim is áramtalanítva vannak használat után )
Ha tisztítás közben nem sértettél meg semmi alkatrészt és az IC alatt is tiszta akkor próbáld újra tanítani a kapuval. Mennie kell.
Nekem még ezek mellett a nyomtató, USB-hub, kábelmodem meg a router is bele van dugva évek óta. Köszönik jól vannak.
Kösszi!
Megvizsgáltam az IC alatt is; tiszta és száraz. Tudod, hogyan lehet újra tanítani?
Az a kapu elektronikájától függ. Nem a távszabályzót kell újratanítani.
A kaput a Katvill kft szerelte, sajnos nem tudom a márkáját.
Ezzel nem könnyítetted meg a dolgunkat.
Esetleg egy kép a vezérlőről meg tipusszám sokat segítene.
Kössz, holnap tudom megvizsgálni, ill. lefényképezni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |