Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3114 / 3980
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

Szia!
Semmi különbség, helyette beépítheted a BTA-t.
(#) kaposznyak hozzászólása Jan 23, 2018 /

Sziasztok.

Zseblámpában cserélném az akkukat. A gyári akku pontforrasztással (ha létezik ilyen) volt elkészítve.

Béna vagyok, nem tudom ráforrasztani, talán nem melegítem fel eléggé az akku fém részét? Kissé félek, hogy tönkremegy a hőtől.
(#) vargham válasza kaposznyak hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

> pontforrasztással
Ponthegesztéssel.

> Kissé félek, hogy tönkremegy a hőtől.
Így van, nem szabad pákával melegíteni. Ahol vetted, nem vállalták plusz párszáz forintért a forrfülezés hegesztését?
(#) kaposznyak válasza vargham hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

Nem kérdeztem rá, meg se néztem, hogy volt gyárilag forrasztva, csak leolvastam az adatokat az akku oldaláról és megrendeltem.

Akkor ezt nem lehet házilag forrasztani? Vagy nálam ügyesebbek megoldják?
(#) RoliNyh válasza kaposznyak hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

Ha NAGYON MUSZÁJ meglehet forrasztani forrasztópasztával, de tényleg csak ha nagyon muszáj.
Hivatalosan ponthegeszteni kell...
(#) kendre256 válasza kaposznyak hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

Nagyon nagy teljesítményű pákával, a forrfüleket és az akkut is előzetesen alaposan lecsiszolva, előónozva, nagyon gyorsan kellene forrasztani...
De kockázatos. (Így utólag már késő, de valószínűleg lehetett volna forrfüles akkut is rendelni, annak a forrfülét kényelmesebben lehetne forrasztani..)
(#) RoliNyh válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

Nem kell csiszolni, ha pasztával forrasztod, az szépen folyik rajta csiszolás nélkül is...
(#) kaposznyak válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

Akkor ezt elkapkodtam, tanulópénz befizetve.

Újrarendelem, már forrfüllel.

Valakinek nem kell 4db 1200mAh 4/5 Sub-C akku? Olcsón megszámítom
(#) tbarath válasza kaposznyak hozzászólására (») Jan 23, 2018 /

Nem tudom merre laksz, de szerintem egy komolyabb akkuboltban megcsinálják neked.
Pesten a Lehel térnél van egy ilyesmi bolt, nekem kb. 150 Ft-ért rakták át a forrfület egy notebook rossz akkujáról az újra - igaz ott vettem az új elemet is, de szerintem nem azon a 200 Ft-on múlt.
(#) Epu2 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Intenzívebb felület tisztítót kell használni. Arra nincs idő, (a melegedés miatt), hogy gyantával tisztuljon a felület. (Forrasztóvizet használok erre a célra, vagy azt a folyékony cint. Zsírt használnék, ha pici kiszerelést kapnék.)
(#) kavicsos64 hozzászólása Jan 24, 2018 /

Helló mindenkinek! Kiiktattam a fúrógépen a kapcsolót de csak annyi lett az eredmény hogy a szénkefe dobott két kis füstpamacsot ,a gép csak búg de nem megy ! Na ilyenkor mi van ? Lehet hogy a kapcsoló nem csak kapcsoló hanem indító kondenzátorként is funkcionál ?
(#) lelkes amatőr válasza kavicsos64 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Tudnál valami jóféle képet feltenni a kapcsoló és környékéről?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) Wuti91 hozzászólása Jan 24, 2018 /

Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 3 fázisú motort újra lehet úgy tekercselni, hogy az nagyobb teljesítményű legyen?
(#) kaposznyak válasza tbarath hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Kösz!

Felvettem a kapcsolatot a bolttal, ha beviszem vagy visszaküldöm, raknak rá fület.
(#) Epu2 válasza Wuti91 hozzászólására (») Jan 24, 2018 / 1

Nem. Legalább is számottevően nem. A fordulatszámot a pólusok száma, a teljesítményt a vas keresztmetszete korlátozza.
(#) kavicsos64 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Valahogy megpróbálok !
(#) Wuti91 válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Értem, köszi
(#) mechanika hozzászólása Jan 25, 2018 /

Sziasztok!

Pir mozgásérzékelő felületén, illetve ultrahang modul érzékelőjén(olyan mint a tolatóradar érzékelője) kültéren zúzmara képződik, hogyan lehetne megakadályozni a zúzmara képződést.
Akkumulátoros táplálás miatt fontos a csekély energia felhasználás!

Szívesen veszem az ötleteket vagy tapasztalatokat!
(#) enree hozzászólása Jan 25, 2018 /

Sziasztok!
Szerintetek a ha veszek egy kapcsolós hosszabbítót és abba dugom a monitorom, meg a gépet, és a számítógép leállítása után azt lekapcsolom, ezzel okozhatok valami kárt a monitor, illetve a PC tápjának? Nem tudom, hogy vannak tervezve ezek a kapcsoló üzemű motyók? Illetve, szintén ez a kérdés, LED-es tévével...
(#) vargham válasza enree hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Én ezeknek a cuccoknak a tápjára beraktam a szekrénybe egy KBI 163-at. Ott nem lászik a szép színe.
(#) soldy hozzászólása Jan 25, 2018 /

Szép estét!
Tudnátok segíteni; kis időre vízbe ejtettem a kapu távirányítóját, majd belső tisztítás, szárítás, kontakt spray, akksi csere... LED világít, kapu nem nyílik. Mit lehetne még tenni?
(#) Macsek71 válasza enree hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Nekem évek óta így van összerakva az aktuális gépem (már vagy a 4. konfig) még idáig nem panaszkodott ...
(a mosó és mosogatógépeim is áramtalanítva vannak használat után )
(#) lelkes amatőr válasza soldy hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Ha tisztítás közben nem sértettél meg semmi alkatrészt és az IC alatt is tiszta akkor próbáld újra tanítani a kapuval. Mennie kell.
(#) morgo válasza enree hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Nekem még ezek mellett a nyomtató, USB-hub, kábelmodem meg a router is bele van dugva évek óta. Köszönik jól vannak.
(#) soldy válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Kösszi!
Megvizsgáltam az IC alatt is; tiszta és száraz.
Tudod, hogyan lehet újra tanítani?

Az a kapu elektronikájától függ. Nem a távszabályzót kell újratanítani.

A kaput a Katvill kft szerelte, sajnos nem tudom a márkáját.

Ezzel nem könnyítetted meg a dolgunkat.
Esetleg egy kép a vezérlőről meg tipusszám sokat segítene.

Kössz, holnap tudom megvizsgálni, ill. lefényképezni
(#) pucuka válasza soldy hozzászólására (») Jan 25, 2018 / 1

A távirányítóban egy 433 MHz -es adó van. Ez a legkisebb szennyeződéstől is elhangolódhat, ill. a rezgés megállhat. Ezt szinte lehetetlen javítani.
Következő: »»   3114 / 3980
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem