Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2847 / 3607
(#) Ge Lee válasza enree hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Okosbojlert azt semmiképpen se. A Bosch is gyárt még hagyományos bimetalos bojlereket, én olyat vettem, nekem lebontva az alját a szerelése egyszerűbbnek és korrektebbnek is tűnt mint a Hajdué. Meg a mérete miatt mindenképpen muszáj volt olyat vennem, a Hajduban nem volt slim kivitel csak szögletes horror árban.
(#) Gafly hozzászólása Jan 26, 2018 /

(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Mondanál egy típust?
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Ha jól rémlik ilyet vettem, van belőle 30-50-80 literes változat.
A képen nincs rajta de egy skála nélküli analóg hőmérő is van az oldalába építve, így a víz aktuális hőfokát is látod, némi méricskélés után 5 fok pontossággal meg lehet mondani hogy éppen hány fokos benne a víz. Ezt azért is nagyon szerettem mert így azt is láttam hogy mennyi lett kipancsolva, illetve hogy utána tudott-e már fűteni, azaz kapcsolt-e a vezérelt villany vagy sem. A működést meg jelzi alul egy glimmel, ez mondjuk az enyémben gyárilag törött volt, kicseréltem egy ledre.

Köszi. Nekem elég a 30 literes. A konyhába kellene.
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Túl nagy. Valami laposba kellene. Böngészek.
Lehet, valami 10 literes alsó kivitek lesz. Bár jobb lenne a 30 liter.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
(#) silent15 hozzászólása Jan 26, 2018 /

Sziasztok!

Egy kis adótanácsadást kérnék tőletek Sajnos elég kusza, sőt még aki benne dolgozik is, 2 hivatalnok 2 különböző dolgot mond.

Ha magánszemélyként diákmunkákból van keresetem, és ezt szeretném kiegészíteni kézműves termékek haszoncélra szánt eladásával akkor a kézműves termékekre milyen adófizetési kötelezettségeim vannak ? Van ahol azt írják hogy 200,000Ft profit felett kell csak, addig csak bejelentési kötelezettség van, és adószámot kell igényelni. De ha így van, akkor a diákmunka hozzátartozik e? Abból én ugye adózok.

El vagyok veszve és ha én ezt elrontom dádá lesz (bár ha a NAV rontja el, mert nekik sincs fogalmuk erről, akkor persze emberi dolog...)
(#) gkari válasza pjg hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Ha elég 10l., akkor válassz Hajdú 10l.-es átfolyóst, van alsó (pl. mosogató alá), vagy felső szerelhető. Ha nincs állandóan max.-ra állítva, örök darab.
(#) pjg válasza gkari hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Az lesz. Felső nem kell.
(#) Szárnyas válasza silent15 hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Én nem tudok válaszolni a kérdésedre, viszont azt tudom javasolni, hogy keresd fel a lakhelyedhez legközelebb eső kormányablak NAV ügyfélszolgálatát, ott biztosra veszem, hogy tudnak neked segíteni és tanácsot adni.
(#) nagym6 válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Idézet:
„ott biztosra veszem, hogy tudnak neked segíteni és tanácsot adni.”
Biztosra nem vehető. Több esetem volt, amikor a nem egyértelmű leírásból a NAV-nál sem tudták megmondani, hogyan kell értelmezni. Ennek ellenére jóval később a bevallás beadásakor ha rossznak találják a kérdezett témát, büntetnek, mert addigra már tudni fogják, hogyan kellett volna nekem fél évvel ezelőtt azt, amit akkor még ők sem tudtak. Véletlenül, illetve valószínüség totózással mindig eltaláltuk, megúsztam.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
(#) jani1987 hozzászólása Jan 26, 2018 /

Ne tudjátok meg hogy remegtem az idegtől. Egy itteni 14 éves csajszi rám írt ano talkon hogy vegyem el a szüzességét. Akinek lánya van nézze meg a gyereke üzeneteit.
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Aztán majd húsz év múlva Téged is beperelnek kiskorú zaklatásáért. (megrontásáért)
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 26, 2018 / 2

Írásban kell állásfoglalást kérni.
(#) nagym6 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 26, 2018 1 /

Volt olyan is, 2 hónap volt a válasz. Nekünk 1 hét múlva kellett volna.
(#) wbt válasza silent15 hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

200.000.-Ft-ig bejelentési kötelezettséged sincs, ha munkabér jövedelmed van (garázst építesz a szomszédnak szalmabálákból), ha saját ingó vagyontárgyak értékesítéséből nem éred el a 600.000.-Ft-ot, akkor szintúgy (garázsvásárt rendezel, eladod a szomszéd cuccait, míg kirándul). Felette már adóznod kell meg adószám ...meg sok lehetőség van, hogy adózhass. Nem tudom, hogy ettől az évtől módosultak-e a számok...
(#) silent15 válasza wbt hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Csak azért kérdeztem, mert itt-ott más és mást írnak. Írtam levelet a NAV-nak is, de amit olvastam az az hogy ők se tudják pontosan. Köszönöm az infót
(#) Bakman válasza silent15 hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Ebből mi sportot csináltunk. Adódott egy érdekes helyzet, többünkkel. Mindenki más-más NAV irodába ment be tanácsot kérni majd a hallottakat összehasonlítottuk. Szerinted? Mindenki más-más tanácsot kapott.
Ezután mentünk olyan könyvelőhöz, aki már találkozott ilyen esettel, az varrta el a szálakat.
(#) silent15 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Mi is több levelet írtunk, hátha ugyanazt kapjuk vissza
(#) Szárnyas válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Oké, igazad van, a saját esetemből indultam ki, nekem pozitív tapasztalataim voltak velük, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mert más ügyben a helyi NAV kirendeltségen meg nem tudtak segíteni, sőt volt olyan eset, hogy még a megyei képviseletükön sem.
De nem írta le silent15, hogy milyen lépéseket tett már az ügyben, ezért egy lehetőséget javasoltam, amit meg lehet próbálni.
(#) Skori hozzászólása Jan 27, 2018 /

Sziasztok, nincsenek meg véletlenül valakinek, a régi Hungária együttes számai, a youtube-on fellelhetőnél jobb minőségben?
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Jan 27, 2018 /

Nem tudom hogy ott milyen minőségben van, illetve hogy milyet szeretnél, de a zén fent van elég sok (ha nem az összes) albumuk mp3-ban, de hogy seed-elik-e azt meg nem mondom.
(#) mek-elek válasza Skori hozzászólására (») Jan 27, 2018 /

Ajánlanék olcsó, használt LP turkálókat, kitartással, esetleg vaterán.
(#) Petyaa hozzászólása Jan 28, 2018 /

Üdv! Pennyben lehet most kapni ilyen akku töltőt Azt írja hogy akár 1,5 +- 0,5V-ra lemerült akkukat is képet újraéleszteni Kíváncsi leszek mit tud majd a 4.5V-ra lemerült robogó akkuval
(#) Kari55 hozzászólása Jan 28, 2018 /

Sziasztok.
Nálatok se működik az új hozzászólásra ugrás ha rákattintok az új hozzászólásra, vagy csak nálam? (Google Chrome).

Tegnap még jól működött.
(#) elektroncso válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Nálam sem megy (Mozilla Firefox).
(#) Kari55 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Akkor megnyugodtam. Talán Topiék fejlesztenek...?
(#) Remci hozzászólása Jan 28, 2018 /

Nálam megy. Mozilla.
(#) elektroncso válasza Remci hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Már nálam is.
Következő: »»   2847 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem