Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Okosbojlert azt semmiképpen se. A Bosch is gyárt még hagyományos bimetalos bojlereket, én olyat vettem, nekem lebontva az alját a szerelése egyszerűbbnek és korrektebbnek is tűnt mint a Hajdué. Meg a mérete miatt mindenképpen muszáj volt olyat vennem, a Hajduban nem volt slim kivitel csak szögletes horror árban.
Ha jól rémlik ilyet vettem, van belőle 30-50-80 literes változat.
A képen nincs rajta de egy skála nélküli analóg hőmérő is van az oldalába építve, így a víz aktuális hőfokát is látod, némi méricskélés után 5 fok pontossággal meg lehet mondani hogy éppen hány fokos benne a víz. Ezt azért is nagyon szerettem mert így azt is láttam hogy mennyi lett kipancsolva, illetve hogy utána tudott-e már fűteni, azaz kapcsolt-e a vezérelt villany vagy sem. A működést meg jelzi alul egy glimmel, ez mondjuk az enyémben gyárilag törött volt, kicseréltem egy ledre.
Köszi. Nekem elég a 30 literes. A konyhába kellene.
Túl nagy. Valami laposba kellene. Böngészek.
Lehet, valami 10 literes alsó kivitek lesz. Bár jobb lenne a 30 liter. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
Sziasztok!
Egy kis adótanácsadást kérnék tőletek Sajnos elég kusza, sőt még aki benne dolgozik is, 2 hivatalnok 2 különböző dolgot mond. Ha magánszemélyként diákmunkákból van keresetem, és ezt szeretném kiegészíteni kézműves termékek haszoncélra szánt eladásával akkor a kézműves termékekre milyen adófizetési kötelezettségeim vannak ? Van ahol azt írják hogy 200,000Ft profit felett kell csak, addig csak bejelentési kötelezettség van, és adószámot kell igényelni. De ha így van, akkor a diákmunka hozzátartozik e? Abból én ugye adózok. El vagyok veszve és ha én ezt elrontom dádá lesz (bár ha a NAV rontja el, mert nekik sincs fogalmuk erről, akkor persze emberi dolog...)
Ha elég 10l., akkor válassz Hajdú 10l.-es átfolyóst, van alsó (pl. mosogató alá), vagy felső szerelhető. Ha nincs állandóan max.-ra állítva, örök darab.
Én nem tudok válaszolni a kérdésedre, viszont azt tudom javasolni, hogy keresd fel a lakhelyedhez legközelebb eső kormányablak NAV ügyfélszolgálatát, ott biztosra veszem, hogy tudnak neked segíteni és tanácsot adni.
Idézet: Biztosra nem vehető. Több esetem volt, amikor a nem egyértelmű leírásból a NAV-nál sem tudták megmondani, hogyan kell értelmezni. Ennek ellenére jóval később a bevallás beadásakor ha rossznak találják a kérdezett témát, büntetnek, mert addigra már tudni fogják, hogyan kellett volna nekem fél évvel ezelőtt azt, amit akkor még ők sem tudtak. Véletlenül, illetve valószínüség totózással mindig eltaláltuk, megúsztam. „ott biztosra veszem, hogy tudnak neked segíteni és tanácsot adni.” A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
Ne tudjátok meg hogy remegtem az idegtől. Egy itteni 14 éves csajszi rám írt ano talkon hogy vegyem el a szüzességét. Akinek lánya van nézze meg a gyereke üzeneteit.
Aztán majd húsz év múlva Téged is beperelnek kiskorú zaklatásáért. (megrontásáért)
Volt olyan is, 2 hónap volt a válasz. Nekünk 1 hét múlva kellett volna.
200.000.-Ft-ig bejelentési kötelezettséged sincs, ha munkabér jövedelmed van (garázst építesz a szomszédnak szalmabálákból), ha saját ingó vagyontárgyak értékesítéséből nem éred el a 600.000.-Ft-ot, akkor szintúgy (garázsvásárt rendezel, eladod a szomszéd cuccait, míg kirándul). Felette már adóznod kell meg adószám ...meg sok lehetőség van, hogy adózhass. Nem tudom, hogy ettől az évtől módosultak-e a számok...
Csak azért kérdeztem, mert itt-ott más és mást írnak. Írtam levelet a NAV-nak is, de amit olvastam az az hogy ők se tudják pontosan. Köszönöm az infót
Ebből mi sportot csináltunk. Adódott egy érdekes helyzet, többünkkel. Mindenki más-más NAV irodába ment be tanácsot kérni majd a hallottakat összehasonlítottuk. Szerinted? Mindenki más-más tanácsot kapott.
Ezután mentünk olyan könyvelőhöz, aki már találkozott ilyen esettel, az varrta el a szálakat.
Mi is több levelet írtunk, hátha ugyanazt kapjuk vissza
Oké, igazad van, a saját esetemből indultam ki, nekem pozitív tapasztalataim voltak velük, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mert más ügyben a helyi NAV kirendeltségen meg nem tudtak segíteni, sőt volt olyan eset, hogy még a megyei képviseletükön sem.
De nem írta le silent15, hogy milyen lépéseket tett már az ügyben, ezért egy lehetőséget javasoltam, amit meg lehet próbálni.
Sziasztok, nincsenek meg véletlenül valakinek, a régi Hungária együttes számai, a youtube-on fellelhetőnél jobb minőségben?
Nem tudom hogy ott milyen minőségben van, illetve hogy milyet szeretnél, de a zén fent van elég sok (ha nem az összes) albumuk mp3-ban, de hogy seed-elik-e azt meg nem mondom.
Ajánlanék olcsó, használt LP turkálókat, kitartással, esetleg vaterán.
Üdv! Pennyben lehet most kapni ilyen akku töltőt Azt írja hogy akár 1,5 +- 0,5V-ra lemerült akkukat is képet újraéleszteni Kíváncsi leszek mit tud majd a 4.5V-ra lemerült robogó akkuval
Sziasztok.
Nálatok se működik az új hozzászólásra ugrás ha rákattintok az új hozzászólásra, vagy csak nálam? (Google Chrome). Tegnap még jól működött.
Nálam sem megy (Mozilla Firefox).
Akkor megnyugodtam. Talán Topiék fejlesztenek...?
Már nálam is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |