Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Azt én értem, de nem nagyon tudok ilyet írni. Legalábbis olyat nem, amiért garanciát tudnék vállalni.
Épp ezért jó az ebay és paypal, ha átvágnak akkor vissza tudod szedni a pénzed. Legutóbb multit egy smitter01 nevű eladótól rendeltem, igaz nem ilyet és nem magamnak, de a készülék működött és a deal korrekt volt. Igaz ez kb. egy éve történt, de: - a pedigréje jónak tűnik - árul ilyen multit De ennyi, nem mondom hogy ez a legjobb deal, hogy ez a legjobb eladó, hogy bármi. Azt se mondom, hogy ma tőle rendelnék, nem ismerem a piacot. Simán lehet, hogy lenne egy 200 ezres értékelésű eladó 99,8%-os pozitívval kb. ugyanennyiért, és lehet hogy simán tőle venném. Pár hete gondolkodtam el egy ilyen multin, akkor mintha jóval olcsóbban láttam volna 8008-asokat. Persze lehet hogy a karácsony utáni készletkiszórás/kereslethiány volt az oka. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
Például itt egy 8008-as. Én tőle rendeltem 4000-eset, és semmi gond nem volt vele.
Az automata méréshatárváltás nem az én csőröm piszkálja. Amit én tettem hozzá az az, hogy évtizedekig jó volt amiket linkeltem, azzal is elégedett voltam. Ő mondta hogy semmi extra kívánsága nincs, ehhez képest 10k-t szánt rá, ami szerintem sok. Természetesen az ő zsebe, az ő élete, ez is egy vélemény a sok másik mellett. A látókörét bővíti. Vagy megfogadja, vagy elveti. Láthatod hogy produktívan szóltam hozzá, két linket is adtam ami a kérésének megfelelt (AN sorozatról).
Részemről ezt be is fejeztem, nem akarom a modik haragját magamra vonni (jogosan).
Ha már az automata méréshatárváltás a téma...
Mi oka annak, hogy a V és a mV némelyík műszeren mégis külön kapcsolóállásban van? Elérhető új videó a csatornámon.: AQH3213 DIP8 SSR teszt
Ez egy jó kérdés. Szerintem azért, mert általában máskor használjuk a V meg a mV mérést. Legalább is ritkán van, hogy egy mérésen belül kell mV-os és sok voltos tartományokban mérni és akár veszélyes is lehet, ha nem veszed észre, hogy V-ot mutat mV helyett, vagy fordítva.
De bizonyára van kapcsolástechnikai oka is, általában a mV állásban csak DC mérés van. Plusz valószínűleg a bemeneti osztó túl lenne bonyolítva, ha az 1000V-os és a mV-os méréshatárt is a maximális felbontással és pontossággal kéne hoznia. Nem mindenhol van így, laborműszerek át szokták fogni egy mérésmódban a mV-tól a kV-ig. De azok annyiba is kerülnek.
Az enyémen is csak egy V állás van, igaz egyennek és a váltónak külön, de mV nincs, mégis hamar beáll...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
Pedig én pont nem ajánlom az automata méréshatár váltást kezdőknek.
Pl: UNI-T 136C, szuper gép, olcsó is. Viszont ellenállás mérésnél katasztrófa. És nem lehet kikapcsolni a méréshatár váltást, csak delta üzemmódra tudsz váltani. 3mp-ig tart neki egy 680ohm-os ellenállást megmérni, és kiírja nekem, hogy 0.680kohm. Ha nem megfelelő a kontaktus, akkor pedig fel-le váltogat, és addig nem mutat megfelelő értéket, amíg oda nem szorítod a mérőfejet 3mp-ig tökéletes kontakttal a pontokra. DT9205A 1500Ft-os multim legalább 686-at ír ki 20K-s állásban. Semmit nem kell gondolkodni, 1mp-en belül meg van az eredmény. Engem nem érdekelnek az ilyen dolgok, mint hogy a 680ohm 681 vagy 682ohm. Lényegtelen. De az, hogy 4mp múlva sincs meg az eredmény, az egyáltalán nem jó. Keress 15 ellenállás közül 1db-ot. Eltart 5percig egy rosszabb fajta automata váltóssal... Arról nem is beszélve, hogy nem kapcsolható ki az automata kikapcsoláskori csipogás. Még előre is jelez, hogy ki fog kapcsolni. 2-3 percenként nyomkodni kell szerencsétlen multit, hogy ne ijesszen meg. Ezen kívül elégedett vagyok vele Tehát áramot mérek, feszültséget, hőmérsékletet, mást nem. És azonnal kikapcsolom (eltekerem off állásba a tekerőt), ha nem használom. A DT-9205A nem csipog, nem ijeszt meg, gombbal tudom kikapcsolni, de egy idő után magától is kikapcsol. Pontos amennyire kell. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
Jó, de ez nem az automata méréshatárváltás hibája, hanem az olcsó és vacak multiméteré. Ugyanis van olyan, amivel ezt nem kell csinálni. Meg, amiben mindez kikapcsolható.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
Azért ezzel az SSR-l vigyázni kell. Ez nem felel meg a szigetelési szabványoknak, azaz nem tudod ugy beültetni a NYÁK-ba, hogy a kis és a nagyfeszültségü rész között min 6 mm legyen a távolság.
Azaz ez csak az optikai szigetelést/leválasztást oldja meg, de nem a hálozatit. Némely müszeren a mV fokozat azért van, mert akkor belül a zaj stb miatt egy más bemenetet választanak. ( ezzel nem terhelik sem a fokazatválasztot, sem a bemeneti védöáramkört). Valamivel gyorsabb volt ez a müszer ( egy ilyen müszerem volt valamikor).
Nagyon köszönöm a linket valami ilyesmit kerestem! Nagyon szépen köszönöm!
Esetleg ennél az ürgénél van 8009 is? (Nem vágom a keresést rajta annyire... )
Nagyon jó árban van jobb mint az előzőnél csak szine más remélem ez nem jelent semmi különbséget azon kívül... Vagyis a képek alapján. Valahol van mind a két fajta(narancs sárga és piros). Neked is köszönöm szépen!
Hát maga a tok 6.2mm széles szabvány szerint. Ha vízszintesre kihajtom a lábait,
és felületszereltként ültetembe úgy, hogy alatta még ki is vágom a panelt, akkor épp elkészíthető...
Na kiváncsi lennék majd egy ilyen tesztre. (a tokon belül sincs meg az elöirt távolság).
Engem honapokig szivattak ilyen ügyben. A második NYÁKon már marogéppel vágattam ki a hézagot a hálozat meg a maradék áramkör között.
A belsőt nem nagyon lehet házilag változtatni. De mondjuk ott már szigetelőanyag van, nem csak sima levegő, és adatlap szerint 5000V AC a szigetelési feszültség a be és kimenetek közt,
szóval -e miatt már nem nekem kell aggódom úgy érzem... A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
Azért a mérvado cégek tudják mit lehet a hálozatra kötni. Az igy néz ki.....
( sajnos a vizsgákon nem az adatlapot vizsgáztatják, hanem a szerkezetet...)
Igen tudom, hogy van ilyen is, nekem is van. De most ne ezen offoljunk már itt,
nem azért linkeltem a videót. Ha valaki akar eszmét cserélni ezzel kapcsolatban privát is jöhet...
Miért gerjedsz a 8009-re? Értem én hogy eggyel több a 8008-nál, de mivel tud többet? Szükséged van arra a plusz tudásra?
Esetleg olcsóbb? Ha igen, akkor vajon miért? Csak kérdezem, no offense. Egyébként nem tudom hogy kinél mi van, az eladónak lehet listázi a termékeit (items for sale), és azon belül lehet keresni is.
Hali!
A ZT102-t egy hónapja vettem 12$-ért akciósan. Most is akciós még 2 napig, de csak azoknak akik emailban feliratkoztak... érdemes feliratkozni, illetve figyelni az oldalt. Szétszedve a multit, a panel hátulján van manual range "nyomógomb", illetve a helye. lehet hogy a 800x tipussal is megegyezik a nyák... Érdemes ráguglizni, jutyúbozni láttam még más "hackelni" valót is
Khömm. Ami hónapokig akciós annak az "akciós" ár a valódi ára. Ettől persze még lehet jó deal, nem mondom hogy nem az, de a 20 dodós árat nem szabad komolyan venni. Amúgy ha jól emlékszem ebben a chip ugyanaz, mint az ut139c-ben, de nem esküszöm meg rá.
De fentebb linkeltek egy 8008-ast 23 AUD-ért, ami kb. 18 USD-nek felel meg. És ezt nem kell hekkelgetni, ez remélhetőleg pont ugyanaz, amit sokan dícsérnek
Nem igazán értem az ilyen jellegű kérdést néha lehet korán van "még". Az a kis plusz néha jól jöhet talán vagy mittudom én... Talán nem is érdekes ez annyira! Majd elajándékozom vagy mittudom én ha nem kell. A 9 kicsit több a 8 meg nagyon meggyőző a tesztekben. Rá van irva "MEG KELL VENNED, VEDD MEG"! A régihez masinámhoz ami 10+ éves uni-t zsinorom van nagyon jól birja így az jó lesz ehhez is azt annyi. Átgondoltam jobban és elég ez így még sok is...
Az "több mint a 8008" dolgot úgy értettem, hogy 8008+1=8009, de ez csak a típusszámra igaz.
A különbség elvileg annyi, hogy nincs benne négyszögjel-generátor, de van helyette ncv és hőmérés, illetve az ellenállásmérés 10M helyett 100M limittel megy. Cserébe valamivel drágább. Nem akarlak lebeszélni róla, félre ne értsd, csak érdekelne hogy ezek megérnek-e számodra ennyit - mert nekem nem. Bár az "ezt akarom" válasz is tökéletesen megfelelő egy párszáz Ft-os árkülönbségnél.
Sőt, bármekkora árkülönbségnél is! A "mert így döntöttem" kijelentés überel minden mást
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
Kezdünk kicsit elkelandozni úgyvélem! Megmagyarázni had ne kelljen már nagyon. Nekem megért a 2db 10 ezret. Az meg hogy másnak mi mennyit ér igen más kérdés nem vagyunk egyformák persze lehet csak a hiba az én készülékemben van odabent. A 9 annyival több igen ami jól jöhet néha ha nem meg nem lényegtelen. A másik meg legendásan pontos vagyis a tesztekben ha nincs átvágás persze egy jóval komolyabb műszerhet képest. De ha úgy jobb akkor csak a 8-s lesz azt jó. 10 körül jobbat biztosan nem kapok akármilyen gyártót is nézem nemhogy 2 masinát. Mind mint kiderült egy hazából való és nem tartom valószínűnek ebben az árban olyan sok nagy minőségbeli külömbség lenne köztük. Ez kitárgyaltuk itt is máshol is és valahogy hiszek a hozzáértőknek...
Persze ha jobbat tudsz ekkora összegben akkor várom a lehetőségeket!!! Holnapig nem késő módosítani... Jaa és EZT AKAROM! jA MIND A 2...
Hali!
Nem hónapokig akciós, hanem most megint akciós volt. Nem "kell" hekkelgetni, pont azt tudja amit a többiek, csak lehetőség van a manuális méréshatárra...
Ja, értem, akkor félreértettelek. Szerintem amúgy majdnem mindet lehet manuálisra állítani
Akkor úgylátom sok ellenvetés és jobb ajánlat nem érkezett így akkor elkönyvelem mehet a rendelés bátran!
Arra a célra amit írtál igazából bármelyik műszer jó, csak próbáltunk neked optimumot találni. Nagyon nem tudsz mellé lőni, igy aztán szerintem azt vedd meg ami legjobban tetszik!
Rendben! Azért talán bármelyiket mégsem merném megvenni még ha "pici" pénzről is van szó! Tanulópénz annyira sosem jó... Azt gondoltam mikor elkezdtem nézelődni abban a 10 körül azért valami jobbat is lehet venni nem épp kínai csodát annyira nem bízok bennük valahogy. Mostanában persze egyre több dolgom van onnan és meglepődöm milyen jó dolgokra is képesek...
Idézet: Ami tényleg jobb, az sok tízezerrel drágább. „10 körül azért valami jobbat is lehet venni” |
Bejelentkezés
Hirdetés |