Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Felmerült bennem az a kérdés, hogy az összetett feltételek feldolgozása vajon hogyan működik?
Tehát itt van pl. ez:
Itt ugye 6 feltétel van, ezeket mindig mindenképp kiértékeli, vagy ha csak az első false-ig, és onnan a többit dobja? Valaki utánanézett már ennek?
Az első falsig logikus. Utána már minek húzni az időt, felesleges vizsgálattal.
Egyfelől logikus a "short circuit", igen. Másrészt így nem lesz konstans futásidőd, és nagyon könnyen lábon lőheted magad egy ilyen kóddal:
Azaz meghívnál egy függvényt, amire számítasz hogy lefut.
Szerbusztok.Régebben foglalkoztam A PIC-el.A segítségetekkel egész jó eredményeket értem el. Erre jött az ANROINO. Na itt már falakba ütköztem. Azt megértettem,hogy kezdésnek kel egy uono panel. A programmal és a próbapanellel már sikerült bizonyos eredményeket elérnem.Amit viszont nem értek,hogy a próbapanel alapján hogy tudok nyáklapot építeni és a szükséges PIKET be égetni. Vagy ez a fejlesztő nem erre alkalmas erre. Egyszóval látjátok teljes a sötétség. Minden segítséget megköszönök.majorka.
Ha elfogadnál pár tanácsot? Még gyorsabbá tehetnéd a programodat.
Bővebben: Link Feleslegesen kérsz megszakításokat (CHANGE) feltétellel: A megszakítás rutin Szintaxisa: attachInterrupt (digitálisPinToInterrupt (pin), ISR, mód); (ajánlott) Mód-ok lehetnek többek között: CHANGE: a megszakítás indítása, amikor a bemenet megváltozik RISING, amikor a bemenet alacsonyról(low) a magas(high) felé halad. Mivel a megszakítás rutinban csak akkor csinálsz valamit, ha a kérdéses bemenet: void szamlaloA ( ) { if (digitalRead(APhase)==HIGH) Ha magas állapotban van {…} void szamlaloB ( ) { if (digitalRead(BPhase)==HIGH) Ha magas állapotban van {…} Bőven elég lenne a RISING-re megszakítást kérni! Ez 4 megszakítás kérés helyett 2-vel is megoldaná a feladatott! A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2018
Szia.Ez a teljes kód? Mert nekem hibával áll ki a IDE.
Szervusz!
Ha PIC-ezni akarsz, akkor rossz helyen jársz szerintem. Ez a téma az Atmel mikrokontrollerre épített Arduino-val foglalkozik. Szóval ha PIC-et akarsz programozni, itt nem sok segítséget fogsz kapni. Ha viszont Arduino érdekel, esetleg a korábban említett TavIR email tanfolyam segíthet elindulni.
Atmel-t már felvásárolta a "PIC" gyártója.
Igen, így van. De szerencsére nem lett PIC belőle és nem ment a süllyesztőbe.
Illetve digitalRead helyett portolvasással is lehet jelentős gyorsulást elérni.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy a gyakorlatban egy atmel processzort használó panelt, meg az arduinó fejlesztő környezetet össze lehet e hozni, akkor a válasz igen. Egy olyan panelt választasz ( pl mini) amin minden rajta van ami a processzornak kell, és egy 40 lábas IC helyére betehető és így használod az áramkörödben. Ezekre a lapkákra olyan chippet tesznek, amiben van egy bootloader, így képes a keretrendszer soros porton felprogramozni. Ha meg csak magát a chippet veszed meg, akkor kell egy programozót is venned/készítened (usbasp) hozzá. A keretrendszer ezt is tudja használni. Ha meg azt kérdezed, PIC-re tudsz e programot írni vele, akkor nem.
Sziasztok!
Van egy Arduino nano-m 2 darab SHT21 hő és pára szenzort szeretnék rá kötni I2C-n beszélnek, viszont a két szenzor címe ugyanaz, így nem tudom külön szólítani őket, hogyan tudnám mégis megoldani. Már javasolták: - I2C MUX-et, (drága és várni kell rá) - Vegyem el a tápját annak amelyiket épp nem olvasnám (gond lehet?) - Szoftveres I2C-t (ezt meg nem találtam meg kifejtve) Ti mit javasoltok?
Idézet: „Szoftveres I2C-t (ezt meg nem találtam meg kifejtve)” Tessék: Software I2C library (master mode only)
Üdv,szeretnék egy programot kinyomtatni,Arduino 1.8.0-val írtam,a lépések sorszámait a monitorra kiírja,de a nyomtatóra már nem.Vajon rá lehetne venni,hogy a nyomtatóra is megtegye?
Sziasztok!
Nagyjából összeállt a programom első verziója. Mér pontosan, tudok referenciát megadni,de abban kérnék ötletet, hogy miként tudja megőrízni a program az utolsó mért értéket? Nem szeretném minden beállítás után írni ez EEPROMOT, mert az úgy tudom véges. Tehát a feladat, hogy van egy gép ami egész nap be van kapcsolva dolgoznak vele, de a műhely főkapcsolójának lehúzásakor minden áramtalanítódik. Reggel bekapcsolásnál, így "0" érték fogad. Milyen ésszerű megoldás jöhetne itt szóba? Ötlet?
Szia. Vagy két éve volt már ez kérdés egy PIC-es táppal kapcsolatban, akkor is arra gondoltam, hogy az áramtalanítás után egy nagy kondiról folytatódjon az áramellátás, de a proci érzékelje ezt, és akkor mentse el az értékeket.
Szia!
Használhatsz külsőleg EERamot,sramot,stb(47Lxx,23lcvxx). Ezeknek van külső batt bemenete,így ameddig le nem merül addig tárol,ráteszel egy cr2032-es elemet,akksit,és kész.Bár én alap dolgokhoz az mcp79410-es óra IC-t használom,van benne eprom+sram,csak mert ebből van sok itthon
Az EERAM-nak nem kell elem. Az egy SRAM és egy EEPROM egy tokban. Mindössze egy kondenzátort kell rákötni. Folyamatosan lehet írni, nem használódik el, mert az adat a SRAM-ba kerül. Érzékeli, ha elmegy a táp, ilyenkor a kondenzátorban tárolt energiából kiírja a SRAM tartalmát az EEPROM-ba. Bekapcsoláskor pedig vissza.
Tudom,csak összefolyt amit írtam,bár ott is megvan a limit,az eprom részén,azért is jó oda,ha van akksi,végül is az is csak eeprom,csak sramként látszik,és tud menteni
Sajnos nem vagyok nagyon előrébb elég sokat keresgéltem de csakezt találtam, sajnos elég kezdő vagyok ahhoz hogy ennyiből megoldjam.
És az nagy hülyeség, hogy egy kondit tölteni tápfesz alatt, azt figyelni egy analóg porton és ha kikapcs a tápfesz, leesik a táp 4V -ra akkor írni egy eepromot? Elég kezdő vagyok, tehát ha nagy butaságot írtam nyugodtan mondjátok!
Nem hülyeség! Ez a jó megoldás, vagy a "memória aksi" akkor független a külső áramellátástól .
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2018
Nálam is így van, igaz van nagy pufferfeszültségem és másodpercek, mikorra "elmegy az áram". Darabszám / összes hossz/ paraméterek/ üzemóra minden csak akkor mentődik, amikor lekapcsolják (és persze csak az, ami változott). Mentés után kifagy 1-3 másodpercre a program és utána újraindul (pillanatnyi áramszünet vagy szórakozásból kapcsolgatják). Maga a mentés pár 10 msec.
Ez egy jó megoldás, de neked kell megcsinálni. Ugyanezt tudja az EERAM hardveresen, így neked nincs rá gondod.
Nekem úgy rémlik, két szenzort kell definiálni két lábra, és gond nélkül kezeli minden trükközés nélkül.
Szerintem te is ezt találtad meg. Egyik szenzor adatvezetéke pl az 5 lábra, másik szenzor adatlába pl a 6 lábra. A program elején összerendeled a szenzor nevét a lábszámmal, és már használhatod is. Nem a egy I2C sínen lesznek de működik, így nem lehet őket felfűzni, max más egységekkel. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2018
Az áram elfogyást inkább a váltó részben figyeld, ott jelenik meg leghamarabb, és majdnem digitális formában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |