Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Köszi a linket. Kerestem a neten leírást róla,de nem találtam. Bár ez is csak inkább biztonsági dolgokat ír.
Szerintem is tegyél bele egy hidat azt jóvan. (Epu2 rajza alapján)
A 12V oldali biztit is érdemesebb lenne 50A helyett a valós értékhez közeli gyorsat betenni. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
A hidat már betettem egy nagy hűtő bordával. Mivel a műszere sem jó,így azt is cserélem,de legfeljebb csak egy 15-20A mérés határút teszek bele. Még azt kell kitalálnom,hogy az áramot hogyan korlátozzam le max 20A-re. Így legalább a híd sem melegedne annyira ( talán ), meg a trafó sem. Nem kell ennek olyan nagy árammal töltenie, szerintem bikázásra is használhatták,azért szált el benne minden. A min-max kapcsoló a primer oldalon szabályoz, de maximum állásban is csak 13,2v mérhető a kimeneten. Nem kevés ez akku töltésre?
Nem kevés, sőt... Az akku ugyanúgy viselkedik, mint a tápegységekben a kondi. Közel csúcsértékre töltődik.
Ha valóban 12Vac -t mértél a trafón terheletlenül, az azt jelenti hogy soha nem tudja 13,7V fölé tölteni az aksit. Viszont a lemerült aksit kíméletlenül nagy árammal kezdi tölteni mert nagy teljesítményű (500W?) a trafód. Lekorlátozni úgy szokták hogy csak kis ~60W-os trafó van bennük ami max 6A 12V-on, amikor feltöltődik 14Vra akkor úgyis visszaesik az áram. A többiek majd mondanak jobbat.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
12*1.414=16,97
2*0,7=1,4 16,97-1,4=15,57 Én így tanultam 50 éve. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
Bocs, rossz gombot nyomtam. Gyök2 kell, véletlen gyök3 -at nyomtam (win7-en úgylátszik nincs gyök2 gomb, csak gyök3) bocs.
Már előtte szóltak, hogy gondold át.
Arra válaszoltam, csak nem tűnt fel mert nem magyarul volt.
Idézet: „Ezt gondold át egy kicsit!” Ebben mi nem magyar? gyök 2 magyarul gyök 3 magyarul A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
Neked jól esik ha cikizhetsz másokat? cuberoot(2)
Pld a Poclain 24V-ról megy, de van pár kamion is, meg nagy munkagép. Hogy 2 akksit ne kelljen pluszban szétvenni 24V -ról töltik, hogy ez mennyire jó az akksiknak, már más kérdés.... Nem véletlen van az új automata töltőkben 3-5 töltési folyamat. Konstans áram, feszültség, és minimum equalizing, ami kis A -rel töltve kiegyenlíti az egyes cellák közötti különbséget.
Nos úgy döntöttem hogy az 50A-es hídon kívül még a kimenetre beteszek egy 20A-os biztit, aztán vigyék. A műszere nem jó,de mivel nem akarnak rá költeni,így is marad. Azt még elmondom hogy ne szikráztassák,meg indítózásra ne használják,de úgy is tudom hogy ez felesleges szócséplés. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2018
PB 137icét valaki használt már? mennyire meg bízható?
Én használtam már többet is. Működik. 12V 7Ah-s akkukhoz töltőnek, de valahogy mindig csak 13,5-13,55V között volt a fesz. Másnak volt 13,7?
Kimondottan ólomakksik töltésére dolgozták ki. A tipus szám jelenti a töltőfeszültséget, tehát ennél 13,7V a töltési végfeszültség. Adatlap Bővebben: Link szerint a dropout jellemzően 2V, tehát ennyivel kell neki több a bemeneti oldalon. Lehetséges, hogy nálad ez hiányzott.
Üdv. A megépített napelemes töltő működik, működne, ha télen is lenne elég energia a 10W napelemből. Párhuzamosan akarok kötni vele egy 20W- os napelemet- diódákkal szétválasztva.
Töltés vezérlésére egy 555 időzítőt gondoltam beépíteni, kissé szokatlan kapcsolásban alkalmazva. Ő engedélyezné, vagy tiltaná a 'rásütögető működését 12,9 V - 14.8 V akkufesz függvényében. Kapcsolás, részletes működés elemzése a mellékletekben. Gondom, kérdésem: - az akkufesz. figyelőben az 555 trigg. bemenete éledés és működés közben trigg. jelként nem kötődik gnd. -re, csak a referencia feszültségszintje ( 9V tápnál 3V ) alá. Életképes ez így ??? Ilyen kapcsolással még nem találkoztam. - elhagyhatom- e a 12 V stabkocka, és az IRF utáni diódákat ? Az történik ekkor, hogy ezen alkatrészek éledés közben az akku felől magasbb feszültségszintet kanak, mint amire számítanak. Ha elhagyom, nyerek kb. 0.6 V- ot. Kérlek tisztelettel nézzél rá, részletek a mellékletekben. Tisztelettel
Hali!
Bocs az Angolóráért, de cube root = köbgyök nem gyök 3 kevered (vagy valaki) a square root = négyzetgyök fogalmakat. És Angolul külön írják... Még egyszer elnézést A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
Üdv!
A gyors biztit üres akkunál gyorsan kell cserélni szerintem. A lomha akkutöltésre jobban megfelel nem?
Üdv!
Zárt ólomakku töltésére van 14,1V-os stabkocka is igaz ebayról kellett rendelnem.
Én semmit sem keverek össze, Te keversz össze Doky586-al, aki helytelen számítást közölt! Én csak a helyes számítási eredményt írtam meg.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
Én a gyök1-et sem találom....
Sajnos nekem már nem olyan jó a szemem mint 40 évvel ezelőtt volt. Nem vettem emiatt észre hogy a win-szg billentyűzeten nem négyzetgyök jel volt és hiába van magyar Windowsom sajnos a számológépe nem tud se magyarul se rendes matematikai szimbólumokat nem ír ki, nekem pedig nem tűnt fel az idegen nyelvű szövegben a hiba, ezért szeretem jobban a fizikai zsebszámológépet mert az megbízhatóbb de nem tudok screenshotot csinálni róla nektek..
MOD: Ne személyeskedj! A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
Moderátor által szerkesztve
Nem tudom, lehet hibás szériát fogtam ki? A bemeneten volt 18-20V. ( több példányt is próbáltam, egy sem ment fel 13,6-ig) De megemeltem a GND-jét egy schottky-val, így lett 13,8-13,9V. Az nekem tökéletes volt.
Ok, így már értem! Én is szeretnék mikro, helyett u hoz hasonló jelet pld 10uF, persze az ASCI táblában biztosan megtalálnám, csak lusta voltam, elfelejtettem, mikor írni akartam jutott eszembe stb. Ez viszont nagyon pontos!
Tökéletes megoldás! Itt is hasonló problémáról ír.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
Én a leggyakrabban használt karaktereke egy szöveges fájlba írtam, onnan másolással könnyen beilleszthető a megfelelő karakter:
Ω µ β ∅ °
Igen, ez az egyszerűbb, Találtam egy kibővített ASCI táblát, de elvétve hozza ami ott meg van adva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |