Fórum témák
» Több friss téma |
Nem müködik sem az előszabályzás sem a fő szabályzó.Az előszabályzón 1V kéne lenni,de mivel kint a táp,a fő szabályoznák abból is kellene feszt küldenie a kimenetre.
Sziasztok!
Ma elkezdtem végig sípoltatni a panelt és találtam egy zárlatot a D29 katódja és a -5V között. A panelon nem találtam sehol összefolyást, kivettem a diódát és a hozzá tartózó ellenállást és akkor is sípolt a multiméter. Ennek így kell lenni vagy mi lehet a hiba? A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2018
Most ott tartok, hogy kiforrasztottam az IC5 1-es lábát és az IC6 5-ös lábát és megnéztem, hogy melyik zárlatos a -5V-tal mivel máshol már nem érhet hozzá és az IC5 1-es lába van -5V-on fixen és ezért nem volt semmilyen fesz a kimeneten. Most, hogy nincs beforrasztva így van feszültség a kimeneten és lehet állítani is a potméterekkel. Lehet, hogy az IC5 zárlatos?
Most melyiket is csinálod?Rákd be a rajzát mert rajz nélkül nem lehet követni.
Ha már biztos vagy benne, hogy nincs bent több zárlat és szakadás akkor mérd végig még egyszer, tuti találsz még egy-két hibát. Én is így voltam.
Nemrég adta be a derekat ez a tápegység (egyébként jól bírta idáig a gyűrődést) mert megpróbáltam a kézi nyakfúrót üzemeltetni róla.Meg nem néztem meg, hogy mi hibásodott meg, csak gyanítom , hogy a T15 IRL540 nem bírta az induktív terhelést.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Én eddig minden létező "stressz" tesztnek kitettem, hála isten jól szuperál..
Akkor ez az induktív stresszt meg nem próbáltad !
Ha egy nyákfurótol megadta magát,akkor ott valami nem stimmel.Én is kitettem már stressznek minden formában,akkus fúrót véletlen rövidzárlat 10A nél,akkor vettem észre mikor füstölt a vezeték.Nekem két dupla tálom van mind kettő kapcsi táppal 2#52V2#20A,és az amper nálam 13 oldalanként.
Az a helyzet, hogy az IC5 1-es lába ha nincs feszültség alatt a táp akkor is a -5V-al érintkezik és amikor kiforrasztottam és felhajtottam ezt az 1-es lábat akkor megjelent a feszültség a kimeneten és lehet is állítani. Ezek szerint rossz az IC5(TLC2272)? Máshol nem érhet hozzá a nyákon mert elég messze vannak egymástól.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Az IC5 az áramszabályozást végzi, az 1-es láb pont az ic kimenete. Lehet gond az ic 2-3-as bemenetén is és azért tiltja le szerintem a kimenetet. A 2-3-as lábra csatlakozó alkatrészeket nézd meg, ott lehet zárlat. Én nem vagyok profi a témában talán más is segít.
Rendben, köszönöm. Biztonság kedvéért már rendeltem azért ic-t, de talán nem kell majd cserélni.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Sziasztok!
Tegnap kicseréltem az SMPS II-ben a IC5-öt és jó lett a teljes táp. A tippeket és segítségeket köszönöm!
Én próbának most hajtottam orrvérzésig egy black and decker behajtó motorját, semmi probléma..
Üdv.
Nekiestem a Cikkekben levő labortápnak, a PC tápból átalakított verziónak. Az lenne a kérdésem, hogy a PIC-es panelmérő részét át lehet-e alakítani grafikus kijelzősre? Ott akadtam el, hogy Amarton féle forrás .asm, az Attila86 féle pedig nem tartalmaz forrást... Élesztettem Nokia kijelzőt, de azt AVR-el, és egyébként sincs hozzá fesz.mérő rész. Valaki tud segíteni, merre induljak el? Köszönöm!
Melyik az a táp?Én nem látok ott pc tápból átalakítottat.Tedd ide be.
Ha grafikus kijelzős táp kell,visszalapozol találsz egy hmi tapicskolos komplett táp leírást.40V 4A tud,és remekül működik.
De szuper, nagyon tetszik
De nem akarok új tápot építeni, és ilyen tft-m sincs, csak nokia (vagy esetleg bontott mobilból, ami - gondolom - nem hmi). 16x2 lcd-m sincs, azért akarom a grafikussal (no meg talán szebb is lehet) Meg a nyák is kész 90%-ban. Úgyhogy csak annyi változtatást gondoltam, hogy a kijelző vezérlése más lenne... HA nem túl nagy változtatás!
Ha a nyák kész,jobban jársz veszel 2x16-os kijelzőt pár forintért.A te kijelződhöz ki tudja milyen tipus nem egyszerü a program megírása nem értek hozzá,de nem úgy van hogy meglévő asm fájlt csak úgy át lehet írni a neked tetsző kijelzőre.Egyébként van a kijelzőknek topikja inkább ott kérj segítséget.Ja most jut eszembe,a 320com oldalon láttam grafikusra fesz áram kijelzést.
Sziasztok,
Megépítettem Attila86 SMPS labortápjat az első verziót. Duplán készült el a készülék, jól működik mind a kettő, csak egyetlen egy gond van velük, hogy amikor sorba kötöm őket akkor valamiért az egyik oldal áramkorlátja letilt. A két tap 1 db toroid trafóról megy de mindegyiknek külön van a szekunder tekercse. Mitől csinálhatja ezt? Előre is köszönöm. Üdv Bubu54
Szerintem azért,mert sorosan az áram marad,csak a fesz duplázódik! Párhuzamosan összegződik a két áramkorlát érték!
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
Attól függetlenül az áramkorlátnak nem kellene le tiltania! De ez le tilt es aram is folyik nem is kevés kb 4-5 Amper.
Ezt a letiltást hogy érted!,az egész táp letilt?
Igen, nincsen abszolút az egyik oldalon semmi kimenő feszültség.
Akkor Attila86-tal vedd fel a kapcsolatot privátban.ő tervezte! Az enyém is,ha sorba van,akko a baloldalon csak feszt tudok állítani,ampert nem,azt csak párhuzamban,és a két értéket össze kell adni.
Egy házban van a 2 táp vagy külön külön ? Olyat tudok elképzelni, hogy az egyik táp a fémházon keresztül testelődik a másikkal való összekötésnél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |