Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   148 / 1388
(#) bbalazs_ válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Hazilag eloallithato rezdrotbol sima meghajlitassal a vegen. Olcsobb, kevesebb a macera vele.
(#) kaqkk válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Igen de a csőszegecsbe alkatrészt is lehet forrasztani ,és
később kiforrasztható .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Csak átkötésnek a te megoldásod is tökéletes.
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Hali
köszi a válaszokat. utánna fogok járni ennek. nyilván az az igazi megoldás, amit te ismondtál, hogy a másik oldalról pontozóval ráütni. Ez eléggé tökéletes megoldásnak tűnik, és még a stabilitásra is rátesz egy lapáttal.
Bbalazs: a te módszered se rossz, viszont vannak olyan szituációk, pl reléknél, mikor az egész takarásba van, és még ráadásul nagy áramot kell, hogy átvezessen, egy hajszálvékony zsinór nem hiszem, hogy egzakt megoldás lenne, egyébként se lehetek abba biztos, hogy az előrre ráforrasztott zsinór nem engedte el mikor a másik oldalát forrasztom, mivel ember oda be nem lát. ohmmérővel lehet, hogy még jó de nagyobb áram esetén már gond van.
üdv
(#) PCB válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Szia !

A csőszegecs ilyen irányú felhasználása 50 éve (ha nem több) pályán van. Akkor kezdett hanyatlani, mikor a furatgalván kezdett elterjedni.

Üdv!
(#) zsoltee0001 válasza PCB hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Hi
ok.. értem, de hol lehet ilyet kapni? mert néztem (hqvideo, lomex, ret) de nem találtam.
üdv
(#) Frankye válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Nem annyira elektronikai célú felhasználásra készül, inkább barkács boltokban nézz utána!
(#) Sir-Nyeteg válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Jajj gyerekek, ti nem néztek szét sehol se?
NYák panel csőszegecselő kézikészülék
Nézzd meg, tudósíts róla, nyújts infót vele kapcsolatban, és ha tetszik, akkor jogdíj nélkül koppintunk
Egy kiszámíthatatlan ütés helyett jobb egy megbízható erőkaros sajtolás.
(#) zsoltee0001 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Naa.. Sir-Nyeteg. valami ilyesmire gondoltam!!!!!!!!
sajna csak 1000es kiszerelésbe van csőszegecs, nekem elég lenne 100-as is bőven. megnéznék 1 szegecset azért közelebbről is, az egyik oldala már elő van készítve?? mármint, hogy nem csak 1 síma csődarab, mert akkor nekem az már úgy jó is.
Nem is kell szegecselő, max gányolok valami kis pontozó szerűséget.
üdv
(#) Sir-Nyeteg válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Én is erre gondoltam, mármint 70ropit ez nem ér meg!
Egy egyszerű pontozó, esetleg vmi egykaros prés megtenné, mint a képen. Én sajna nem láttam még ezt/ilyet. Bizti h elő van készítve egyik oldala, mert egyébként nagy macera lenne, meg minden "lebegne" mindenhová.
Ha valami nagy-nagy ritkaságot keresel, azt a Conradnál megtalálod!
(#) zsoltee0001 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

igen, igazad van, azúgy tényleg macerás lenne, nemértem miért nem adja kisebb tételben, egyébként is 2-3 méret is érdelkelne, az meg pöccre 20 ezer fölött lenne.
Az adatlapja is elég homály. Pl a 0,6 os átmérőnél írja : "szegecs kölső : 0,6" aztán meg " szegecs belső átmérő : 0,6" namost akkor melyik? ezt így látatlanból ki meri megvenni?

Gyerekek! Ti még nem tudjátok, hogy konrádéknál nem szabad semmit megvenni?! Mindennek az ára mögé még legalább egy 0-t odíaírnak...
Amúgy a csőszegecs úgy néz ki "gyárilag", hogy a keresztmetszete egy T alakot formáz, vagyis az egyik vége gyárilag ki van peremezve. A másik végét kell szétsajtolni az alkalmazás helyén, a beépítéskor. Hogy ezt hogyan végzed, az csak rajtad múlik, ui. lehet szépen peremezni egy tisztesebb, e célra kialakított pontozóval is, de persze lehet építeni ilyen egkaros szegecselő-gépet, sőt, akoár hidraulikusat is. Kinek mi éri meg...
(Régen a BKV-nál a bérletekre a fényképet is ilyen szegecseléssel rögzítették, nem tudom, most is így van-e.)
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 25, 2008 /

ehhh... csak most nézem milyen árak vannak conrad-éknál... nem csoda, hogy sose rendeltem tőlük.
az egyik kedvencem a nyák lemezvágó olló 90 ezerért, "aluminium lemezt 1,5mm-ig vág" én, a fater békebeli karos lemezollóját használom nyák vágásra, első osztájú, nemtom került-e 3 üveg sörnél többe anno, a 2-es vaslemezt lazán viszi.
a másik kedvencem : leeresztő csap 5 ezerért.... ennyiért már csaptelepet lehet kapni

Na hát "Erről beszéltem, Nyuszómuszó!", hogy a banki reklám szlogenjével éljek...
(#) zsoltee0001 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

azért biztos-ami biztos küldtem egy e-mailt az ügyfélszolgálati vezetőjüknek..... ha visszaír (nem fog) kiteszem a viccek és mókás történetek topicba
(#) Lozsa hozzászólása Ápr 25, 2008 /

Generáltam egy led driver áramkört a webench-el, kaptam a kupac fájlt végeredményben, amelyben a nyákrajzolat benne van.
A gond, hogy foggalmam sincs mivel lehet megnyitni.
Valaki nem tenné meg, hogy csinál belőle egy pdf-et?

A másik, hogy van a listán ilyen, hogy:
Cap = 10µF / ESR = 0.0027 Ohms
Cap = 47µF / ESR = 0.0017 Ohms

A kérdés, hogy mit jelent az ESR=0.0027?

(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Nekem még valószinűleg van a padláson de az legalább
3mm-es (úgy néz ki mint egy szegecs ) mint a rajzon!
Én evvel építettem az első detektoros rádiómat
bakelit lemezbe lukakat fúrtam bele ütöttem mindegyikbe egy szegecset és ebbe forrasztottam az alkatrészeket +az összekötő vezetékeket (ez volt a nyák elődje)
(#) PCB válasza Lozsa hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Szia !

elektrolit kondenzátor belső ellenállása
Equivalent Serie Resistance

Üdv!
(#) sprofan hozzászólása Ápr 26, 2008 /

Hellosztok
Azt tudom hogy létezik negatív fotolakk, mert az amcsik ezt használják hobbi célokra, de nálunk lehet-e kapni? (10$ ~2eFt) Azt furcsálom benne, hogy náluk ez a lakkot nem hajtógázas flakonban árulják, hanem ilyen nyomkodósban mint pl. a naptej.

(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Húú az túl nagy.
nekem olyan 1-1,5mm külső átmérős kellene,
a kéziprésre meg már ötletem is van, de addig nem akarok belekezdeni amíg nincs a kezembe a szegecs.
üdv
(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Csavar vagy kötöelem boltban nézd meg ! A prést meg kár megépíteni bőven elég egy pontozó és egy kalapács .
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

ez se lesz bonyolultabb, asztali fúrógép van otthon, abba meg azt fogok be amit akarok, de nem is részletezem, ha kész akkor elmondom.
(#) vasutas hozzászólása Ápr 27, 2008 /

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy NYÁKot szeretnék maratni, de nincs otthon hozzá a megfelelő anyagom. Hogyan lehet házilag nyákot maratni? Milyen anyagok kellenek hozzá? Légyszi sürgősen válaszoljatok!!
Köszi
(#) Fery válasza vasutas hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Szia
Van egy olyan érzésem, hogy le fognak tólni.
Annyiszor irták már le ebben és másik topicokban is itt a fórumon, hogy mire végig olvasod, vállalhatsz nyákgyártást is.
(#) vasutas válasza Fery hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Nem azért kérdeztem! Kicsit hosszú már a fórum és elég hosszú!! Arra kértem meg valakit, hogy légyszi irja le hogy mi kell hozzá, és hogy lehet elkésziteni a nyákot! Köszi
(#) Moderátor hozzászólása vasutas hozzászólására (») Ápr 27, 2008

Idézet:
„Kicsit hosszú már a fórum és elég hosszú!! Arra kértem meg valakit, hogy légyszi irja le hogy mi kell hozzá, és hogy lehet elkésziteni a nyákot!”

Érezd magad baromira rosszul, mert marhára nem fogunk téged sajnálni azért, mert irtó lusta vagy az olvasáshoz, és még ha azt is hozzávesszük, hogy alapvető keresőszavakkal ne tudj megfelelően keresni a Kereső segítségével, akkor nincs is mit hozzáfűzni...
(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Egész jó az ötleted (kreatív) szerintem jó lesz ha ugyanarra gondoltunk ! Egy formára köszörült
(pontozó ) atokmányba fogva és az álló (kikapcsolt)
fúrót használod présnek ! Nagyon jó ötlet ! Vékony szegecshez kiváló lesz!
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Igen! erre gondoltam. De szegecs még mindig nincs. ma megyek szegedre, felhajtom az összes szóba hozható üzletet, ha lesz... akkor majd tudósítok.
üdv
(#) imbra hozzászólása Ápr 29, 2008 /

Üdv Mindenkinek!

Itt egy kép, a saját készítésű Nyák-ról, nem a legjobb felvétel. Gyári fotólakk felvitel. A rajzot pauszra nyomtattam két példányban egymással ragasztottam össze a négy sarkánál. Napon levilágítottam üveglappal fedtem le. Majd TN140-el előhívtam ahogy a leírásában van, TN150-el pedig lemarattam. A vonalak 0,25mm-esek, elsőre sikerült, sehol egy szakadás.
Köszönet ennek a portálnak, végigolvasva a hozzászolásokat, én így csináltam meg!!!

PIC_0067.JPG

(#) kaqkk válasza imbra hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Gratulálok nagyon szép ! Hány éve gyártasz nyákot?
Következő: »»   148 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem