Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 35
(#) Daszkalosz válasza uniman hozzászólására (») Ápr 20, 2017 /
 
Küldöm a képet
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2017
(#) gabrisherceg hozzászólása Ápr 24, 2017 /
 
Sziasztok, Szeretném lecserélni a régi kaputelefonomat. 2 ér megy bele. A lenti egységet sajnos most nem tudom lefotózni, de kerek fém gombjai vannak, tehát nem érintős, de kódos rendszerű. Márkát,típust nem találtam rajta. Végigolvastam a fórumot, szerintem az enyém MKT rendszerű, de javítsatok ki ha nem így van (úgy tudom, hogy létezik MKT a kódos egységgel). Tudtok ajánlani konkrét típust? Olvastam, hogy a Codefone nagyon hangosan csenget, ugyanakkor halk beszéd közben és lehet, hogy csak codefone kültéri egységgel működik. Illetve ha tudtok boltot, ahol raktárkészletről meg tudom venni azt nagyon megköszönném. Pest előnyben, de Buda is jó akár.
(#) Zsolt 73 válasza Daszkalosz hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Szia !

MKT rendszerű készüléket vegyél, a Tesla strapabíró ! Kb 2700-3200 Ft kereskedőtől függően .
(#) Daszkalosz válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Ápr 25, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget,akkor olyat veszek
(#) wpetya hozzászólása Ápr 30, 2017 /
 
Sziasztok! Adott egy Commax CDV 50P kaputelefon. Hiába nyomom a gombot a kültérin, nem jelez bent. Azon kívül lehet kommunikálni, és működik a kamera. A kaput valaki lekötötte. Sajnos nem volt időm kipróbálni a kapunyitást, mert elkezdett esni az eső. Lehet, hogy össze függ a lekötés a hangjelzéssel?
(#) kaputel hozzászólása Máj 8, 2017 / 1
 
90%-ban hívó mikrokapcsoló csere
(#) Georgee hozzászólása Jún 23, 2017 /
 
Üdv Uraim, keresek aquincum vagy andalúzia kaputelefon kapcsolási rajzot, valakinek esetleg elfekvőben?
(#) uniman válasza Georgee hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Hello! "Kapcsolási" kell és nem "bekötési" ?
(#) silboy hozzászólása Júl 4, 2017 /
 
Sziasztok, Aquincum kaputelefont szeretnék bekötni, a lakásba 3 szál fut be. Kipróbáltam minden variációt, de ha lent nyomom a "hívó" gombot, fent nem cseng. A fenti csengő gombot nyomva cseng a készülék. Beszélgetni is lehet, csak így nehézkes, ha fent nem halljuk amikor lentről csengetnek. Tudtok megoldást?
(#) papo69 hozzászólása Aug 7, 2017 /
 
Sziasztok video kaputelefonhoz keresek 2*1 mm2 csavart érpáras vezetéket, de nemigazán találtam.
(#) kismaxi hozzászólása Szept 12, 2017 /
 
Sziasztok, elromlott a kaputelefonom. Nem működik a kapunyitó gomb, szétszedtem, de nem boldogulok vele. Valakinek ötlet? Csatoltam képet. Köszönöm.
(#) gyuszaba hozzászólása Okt 3, 2017 /
 
Sziasztok én ezt a kaputelefont szeretném bekötni de sehogy nem jöttem rá,hogy kell. Ebben szeretném kérni a segítségeteket.Itt a kép mellékelve
(#) uniman válasza gyuszaba hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Hello!
Hiszen "bekötötted"...úgy látom be van kötve két vezeték.
De a viccet félretéve, ez nem így működik ! Szükséges lenne azt is tudni, hogy mi van a vezetékek másik végén...
Milyen kaputelefon-rendszerről van szó...meg, hogy azzal a rendszerrel tuti, hogy ez a lakáskészülék hajlandó együtt is működni, vagy "csak úgy" előkaptad "sacra" valahonnan.
Valamint a készülék pontos típusát sem ártana leírni... pl. 4FP 110 83.1
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2017
(#) gyuszaba válasza uniman hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Hali pótolom a hiányosságokat remélem segít valamelyest.
(#) uniman válasza gyuszaba hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
"MKT kompatibilis 1+n rendszerben alkalmazható..." Bővebben: Link
Elsőre nekem úgy tűnik, hogy nem ilyen a kaputábla !
Nem vagy túlságosan bőbeszédű...ezt is megkérdeztem: "csak úgy" előkaptad "sacra" valahonnan. ...működött ez valaha is abban a rendszerben? Tuti, hogy nem !
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2017
(#) gyuszaba válasza uniman hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Ezt már én vettem. Próbáltam már mindenféleképp bekötni ,volt mikor csengett de mikor fölvettem ugyanúgy csengett tovább. Volt olyan is ,hogy máshova csengettek föl és itt is szólt. A régi azt nem tudom ,hogy működött e mert szét volt buherálva. Ilyen volt a régi csak a belseje van meg.Nem tudom segít ez valamiben.
(#) uniman válasza gyuszaba hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Igen, ezen a képen tisztán látszódik, hogy ez digitális lakáskészülék. Ott vannak a 1-128 jelzések, amelyekkel a "hívókódot" kell beállítani.
Az a Tesla sosem fog ezzel működni...venni kell egy kompatibilis lakáskészüléket, vagy össze kell "buherálni" a régit...
(#) gyuszaba válasza uniman hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Köszi a segítséget, venni kell másikat mert ennek csak ez a része van meg. Esetleg olyan nem létezik, hogy ami most van abba ki lehet e cserélni a belsejét vagy másik kell ? Esetleg tudnál ajánlani olyan új készüléket ami már digitális..?
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2017
(#) uniman válasza gyuszaba hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
A Proel PC-255 digitális lakáskészülék valószínűleg jó lehet hozzá...azonban a beüzemelése is egy kis hozzáértést kíván. Pl. szükséges tudni a lakás beállítandó "hívószám"-át.
Bizonyára nálatok is van közös képviselő...talán jobb lenne hozzá fordulni, biztosan tud ajánlani megfelelő szakit, netán még most is kapcsolatban van a rendszer telepítőjével...vagy nem?
(#) gyuszaba válasza uniman hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Köszi majd akkor rákérdezek hátha tud valakit.
(#) todi2 hozzászólása Nov 19, 2017 /
 
Sziasztok! Egyik szomszédom vásárolt egy Globál VD 3249 készüléket.Sajnos kapcsolási rajzot sehol nem találok... a készülékhez szeretne egy pótcsengőt (buzzert),hogy egy távolabbi helységbe is halható
legyen ha valaki a kapun csenget!Tudtok valami egyszerű megoldást?
(#) kocsgab002 hozzászólása Dec 15, 2017 /
 
Sziasztok. A képem látható központ van felszerelve nálunk a társasházban. Milyen lakáskészüléket válasszak hozzá? Jó lehet a digitális vagy MKT rendszerűt vegyek? 3 vezeték jön ki a falból.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
(#) yoss válasza kocsgab002 hozzászólására (») Dec 16, 2017 / 1
 
Mérd meg a falból kijövő vezetéken van-e 12-14V egyenáram. Ha van, akkor digitális. Ha nincs akkor MKT.
(#) kocsgab002 válasza yoss hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Nagyon köszi, hasznos információ.
(#) katzen hozzászólása Jan 5, 2018 /
 
Sziasztok!

Egy Elvox kaputelefon rendszerrel lenne kérdésem: adott egy 4 lakásos társasház, minden lakásban van egy-egy kézibeszélő. Van egy hívó kint az utcán a kapunál, és van egy hívó a lépcsőház bejáratánál. A probléma az, hogy egyrészt búg a kézibeszélő (de ez még a kisebb probléma), másrészt kint és bent is nagyon nagyon halkan lehet csak hallani amit a másik fél mond. Minden funkció működik amúgy: kapunyitás, csöngetés (ez jó hangos). A többi lakó is panaszkodik ugyan erre a problémára. Mi most költöztünk oda, így nem tudom, hogy előtte milyen volt, de a lakók szerint egyre halkabb az elmúlt időben.

Csináltam fotókat. A lakásban lévő kézibeszélőt szétszedtem: kétvezetékes a rendszer, a kagylóban a hangszóró és a mikrofon elektronika sorba van kötve. Ajtónyitás esetén rövidre zárja a két vezetéket. A kagylót leemelve kb 7V mérhető a vonalon, visszatéve kb 15V.

Akit hívtak telepítőt, le akarná cserélni az egész rendszert, nagyon sok pénzért, de hátha valami triviális dolog a hibás. Volt már valakinek esetleg ilyennel dolga?

Előre is köszi a segítséget!
(#) katzen válasza katzen hozzászólására (») Jan 10, 2018 /
 
Megoldódott a dolog. A nagyon erős búgást egy kötési hiba okozta földhurok okozta. Így hogy a búgás elmúlt, már érthető a beszéd a kaputelefonba. Lehetne kicsit hangosabb, de nem lehet már feljebb tekerni az erősítést, mert gerjed. Elvileg át lehet helyezni a mikrofont a dobozon belül, pont ilyen esetekben, azt még lehet megpróbálom.
Csak gondoltam leírom, hátha valakinek segítség lehet.
(#) jonag hozzászólása Jan 22, 2018 /
 
Üdv, keresek hozzáértő személyt új típusú 4 lakásos, analóg Codefon kaputelefon összeszerelésére. Nem kell se fúrni, se faragni, se vezetéket behúzni csak a rendszert kellene működésbe hozni. A ház Fóton található. Amennyiben valaki vállalná úgy privát üzenetben várom megkeresését.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
(#) komjo hozzászólása Feb 21, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!

IQ-120m kaputelefon központon szeretnék lakáskódot változtatni. Jumpereléssel és a gépkód beírásával be is léptem a programozó módba. A 2 oldalas telepítési segédlet szerint próbáltam megváltoztatni az adott lakás kódját, de a központ a lakásszám beírása után egy E-6 -os hibakóddal, és hangos trillázó sípolással reagált a próbálkozásaimra. Valaki tudna ekem segíteni, hogy hol rontom el a procedúrát? A csengetés, a beszélgetés, és a kapunyitás működik a lakásból. A régi lakáskódot nem ismerjük. Mellékelem a telepítési segédletet, ami szerint próbálkozom, ebben nincs E -vel kezdődő hibakód.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) vpifti hozzászólása Márc 8, 2018 /
 
Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne hogy lehet e kapni olyan kaputelefont panel lakásba ami bármikor kikapcsolható ha nincs rá szükségem. Sajnos egy vadparaszt mániákusan felcsenget hajnalban. A mostanit szétkaptam, sajnos nem tudom milyen gyártmány, mellékeltem a képet. Esetleg valaki meg tudja mondani melyik szálra kössek rá ideiglenesen egy kapcsolót amivel megszakítom az áramkört? Köszönöm
(#) yoss válasza vpifti hozzászólására (») Márc 8, 2018 / 1
 
A panelba kötött bármelyik vezetéket megszakítod, elnémul a telefon. Azt azért próbáld, ki, hogy ilyenkor beenged-e alul a központ, ha kóddal, vagy koronggal akarsz bemenni.
Következő: »»   24 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem