Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenki!
Van egy 1 kw-os kis darum, melyet használtan vettem. Alkalmazása közben derült ki, hogy csak az egyik irányba müködik (felfelé). Mi lehet a baj, mit tehetek? Köszönöm a segítséget!
Gondolom a kapcsolókat kell megvizsgálni.
Az a bajom, hogy nem vagyok szakember, csak amolyan barkácsoló.
Szétszedtem a kapcsolót, de semmi változást nem tapasztaltam benne.
Tegyél fel képeket a bekötésről, a motornál és a kapcsolónál is lássuk, mert így nem tudni Milyen motor milyen bekötéssel milyen kapcsolókkal.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2018
Ok! Köszi!
Most nem vagyok a gép közelébe, de a hét végén készítek képeket. Üdv!
Köszönöm a kedves és segítö szándékokat, megoldódott a probléma. A vezérlö és motor közötti kábel volt zárlatos.
Üdv.
Sziaszok. Tanácsotokat kérném gyári kompresszor motorom meghibásodásában. 2.2kw -os egyfázisú motor 2db kondival szerelve. Hiba jellenség . Inditásnál ingadozó fordulatszám kb10 mp-ig aztán felvette a fordulatott, de kb 30mp után az egyik kondi szétrobbant. A motor még forgott de leállitottam . Azóta nem probáltam inditani . Mi lehet a hibája ,miért robbant fel a kondi?
Szia! A kondenzátorok már csak ilyenek, néha minden ok nélkül zárlatossá vállnak. Vegyél másikat, ugyan olyat, vigyázva arra, ha az üzemi kondenzátor ment tönkre, az új is üzemi típusú legyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
Köszönöm a választ kicserélem . Esetleg indito relé vagy egyébb ami lekapcsolja a kondit az nem mehetett tönkre. Már csak azért kérdem mert uj készülék ( gari nincs) vagy 3 szor használtam ,és ez igy nem normális már hibája is van. Egyébként nem tudom melyik met tönkre nem neztem még meg. Az egyik kék ami tönkrement a másik müanyag szürke.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
Sziasztok!
Azt mi okozhatja, hogy egy kontakt csőtermosztátos vezérlésű régi Grundfos fűtési keringetőszivattyú leveri a kismegszakítót, de annak visszakapcsolása után a szivattyú ismét üzemel? Eddig nem volt semmi probléma, semmi nem vetítette előre, hogy valami gond lesz a rendszerrel, viszont ez így elég problémás, mert teljesen bizonytalan, hogy működni fog-e a szivattyú, lehet-e fűteni vagy sem. Köszönöm
Szia!
Melyik kismegszakító kapcsol le, a mérőnél lévő főmegszakító?
Tudtommal a házon belüli, lakáselosztóban lévő kismegszakító volt az (nem saját és pláne nem helyileg közelben lévő rendszer sajnos).
Szia! Talán nem is a szivattyúval van a probléma hanem a csőtermosztáttal. Mikor oldja le a FI relét? Talán akkor amikor kikapcsol? Lehet, hogy az ívhúzás és a környezet kiváltja ezt a szivárgó áramot a termosztátnál? Próbáld meg előidézni a leoldást a termosztát állítgatásával ha az okozná a problémát.
Sziasztok!
Mosógép dobforgató motorja szorul, nehezen forog. Mi lehet a gond vele? Csapágy?
Igen.De ha szétszeded,a szíjtárcsa,és a csapágyak pozícióját gondosan jegyezd fel!
sziasztok!
Van egy házi vízművem, amit egy Leo szivattyú hajt, nagyon hangos volt, ezért kicseréltem a csapágyakat és az o-gyűrűket. Miután összeraktam a hangja jó lett, viszont 10 perc után lekapcsol majd 2 perc után újra elindul, tehát melegszik. A nyomást előtte nem mértem, most 1,8-nál nem tud többet. Mi lehet az oka?
Sziasztok, adott egy 1500W-os 2900 fordulatos motor (Kinzo kompresszor), ami most 11 ampert vesz fel a ~7 helyett es lassu fordulaton forog (sott neha picit begyorsul egy egy pillanatra aztan visszaall )
kondit csereltem, bar tudta, h nem az az oka. Bugni nem bug. Ez ugye tekercseleses lesz? Nem szenkefe, vagy egyeb.. Koszi,
Szia, huha, 10 eves brushless motor? Szerintem akkoriban meg nem nagyon raktak ilyeneket bele, tevedek? Mindjart szet is szedem
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2018
Szia! Lehet aszinkron motor is, amiben nincs kefe. Indító kondenzátort nem találtál a motor körül?
de, de azt ki is csereltuk.. irtam! az csak az elindulast segiti... de cserelve is ugyanaz..
porog porog, nagyon lassan, nehamintha valami valamibe beleverne (csapagy?) szal morgo hang begyorsul 1 masodpercre, abbahagyja, megint megyeget nagyon lassan, es 11 ampert vesz fel 7 helyett, ami az indokolt max neki (nyilvan nem inditot neztem, hanem futas kozbenit)
A kompresszor le van választva a motorról?
Nincs, de megforgatva a motor tengelyét, laza, nem akad, szóval nem az szorul.
*** A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2018
Moderátor által szerkesztve
És a helytelen magyar fogalmazásra vállalkoztál?
Szia, jogos, bocsánat, kicsit leeresztettem tegnap, elég kemény volt a hetem.
Szétszedtem a motort, tényleg nem szénkefés. Hirtelen nem láttam semmi hibát benne, ma elviszem újratekercseltetni, 16 ezer forintból megcsinálják. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2018
Hamár szóbakerült a szénkefe, akkor itt egy viseletes darab, tegnap cseréltem a Kinzo flexemben, szerencsére a kommutátorát nem tette tönkre és adtak hozzá eleve egy csere párt, nem tudom mostanában szokás még ez.
A végén a flex már csak jobbra balra forgatva működött, amig meg nem állt végleg, nem érte már el a szénkefe A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2018
Sziasztok!
Adott egy Pedrollo vízszivattyú. A jelenség: Bekapcsolva a szivattyút lassan (kevés vizet szív fel). Bemenő AC-nál mérve a feszültség 128V AC (ez miatt nem úgy forog mint ahogy kell.) Viszont ha az állandó üzemi kondenzátort lecsatlakoztatom róla és úgy mérek feszültséget akkor a bemenő csatlakozóin megjelenik a 230V AC (amin üzemelne is a szivattyú). Az üzemi állandó kondenzátor cserélve lett egy azonos értékűre, de a probléma még mindig fenn áll. Több idő várása után volt, hogy felpörgött a motor (gondolom akkor megfelelő feszültséget kapott) és szivattyúzott normálisan viszont pár perc után szintén előjött a probléma. Valaki tudna érdemi tanácsot adni, mi az amit mérni lehetne? Vagy, hogy mi okozza ezt a problémát, jelenséget? Az üzemi kondenzátorra függ melyik csatlakozóra melyik szál megy? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Gyaníthatóan itt nem a szivattyú motorja a hibás hanem a kábel(rendszer), amin kapja a kakaót.
De egészen a szivattyúig kimérve a kábel(rendszert) akkor megvan a 230V AC, de csak akkor ha le van csatlakoztatva a szivattyúról az üzemi kondenzátor. Amint az rajta van akkor már lecsökken 128V AC-re.
De ugye az üzemi kondenzátor meg kell az elindulásához. Tanácstalan vagyok mi lehet a probléma.
Ha egyszerű feszültségmérővel méred, akkor jónak tűnhet, mert az nem terheli meg annyira (leginkább semennyire) a hoszabbítót vagy akármit, amiről megy a szivattyú. Próbáld ki másik hosszabbítóval/dugaljban. Ha van rá lehetőséged, a szivattyú helyére köss egy másik, nagyobb teljesítményű fogyasztót és próbáld ki (porszívó, vasaló, hajszárító).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |