Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Na jó azért látszik egy kicsit a különbség...
Annak aki tudja, mit várjon. De ami döbbenetes, hogy végre van súlya is - nem tűnik úgy hogy papírból lenne. Sok animációval az volt a gondom, hogy hiába igazi szereplőkkel vették fel, mintha egy papírmasé bábut néztem volna ami pattog a súlytalanságtól, vagy túl szögletes. A tekintetek mindig a távolba révednek, nincs fókusz, nem természetesek a szemjátékok, de ez - duuurva.
A kínaiak úgy gondolják, ha valamit érdemes gyártani, túlzásba vinni is érdemes.
Full extrás fidget spinner! Az aminek látszik, és tökéletesen működik!
Ezért nem szabad gyanúsan óccsóé venni semmit ebayen.
10 db nrf24l01 modul, elvileg a már jól ismert tokozatlan, nyákra bondolt IC-vel, fekete trutymóval leöntve. Nem akar működni. Röntgen alatt látszik, hogy a QFN tokos IC helye ott van, IC meg sehol. A bondolásnak jól kéne látszani a képen. Szerencsére csak egy ezres volt a 10 db.
Nem lemaradt hanem direkt így lett tervezve sorozatgyártásba, ugyanis az ónpaszta is hiányzik az IC lábairól. De ennek tényleg mi értelme van?
Sok megtévesztett vevő = sok pénz (de csak egy megrendelés / kuncsaft).
Lehet volt egy nagyobb széria, ahol kifelejtették az IC-t (vagy nem cserélték ki a kifogyott tartót), és most próbálnak egy kis pénzt keresni rajta. Mivel szemét az áru, így az se baj, ha minden 2. vevő visszakapja a pénzét. A többi meg azt gondolja, az ő hibájából nem megy, vagy van aki hónapokkal később használja fel, amikor már régen értékelte az árut.
De a forrasztó pasztának ott kellene lenni, meg ha lefogy a tálca vagy a tekercsről az alkatrész leáll a beültetőgép természetesen.
Nincs paszta, mert közvetlenül bondolják be a pad-re az IC-chipet. Nem látszik a chip, se a behuzalozása.
Ha a "sima" IC-k bondolása látszik egész sötéten, akkor ez miért nem?
Ezt írom én is. Itt nincs chip, se huzal. És forrasztópaszta sem, mert az ilyen esetben nem technológiai tartozék ez esetben. Ez egy kamu panel, vagy selejt, lényeget illetően mindegy is. Nem csoda ha nem működik.
Még mindig nem értitek a kínai piac lényegét. Ők eladják a selejtet is. Az árból nagyjából be lehet lőni, melyik selejt kategória - vagy éppen nem selejt. Nyákból is iszonyat nagy méretekkel dolgoznak és a mi megrendeléseinket ezek maradék helyeire pozícionálják. Minden létező hulladékot feldolgoznak - ezért olcsó sok aluminiumból készült profil, anyag, gép. Belenyúltál egy olyan szériába, amiről lehagyták a chipet. Bár az eredeti oldal szövegét nem ismerem. Lehet, hogy volt árulkodó jel.
Értem én, csak megosztottam érdekességképp.
Innen van. Légy szíves, használd a "LINK" gombot! A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
Sokszor az eladó nem is tudja, mit árul. Neki csak egy tétel, ha sok a reklamáció, leveszi a kínálatból. Aki babaruhától a hamis gyógyszereken át az elekronikai cuccokig minden vackot árul, némely terméket még a szokásos kínai árnál is sokkal olcsóbban, az minimum gyanús.
Sőt, nekem az is gyanús, hogy az adott termék nem selejt (QFN pad...), hanem szándékosan ilyen. Meg kell nézni a többi eladót, aki ilyet árul, mit árul még ezen kívül (sex toys, stb...) és meg kell nézni, milyen kivitelt árulnak az elektro témára "szakosodott" eladók (QFN IC-vel szereltet és "rendes kvarccal" - persze a minőség még ott is kérdéses). A konkrét eladó a modulokból mindössze két csomagot adott el, azt is márciusban. Gondolom azért nincs több belőle, mert a probléma jelzése után nem árulja tovább.
Először azt hittem valamilyen vegyszeres valami, de aztán olvastam , hogy káposztalé.
Soha ne tegyél fel a pörköltalapot, lila hagymából.
Csúnyán néz ki a fazékban a hús (eleinte)
Puffertárolóként még érteném. Ha fölös energia van, azzal felhúzzák a súlyt, ha meg több kell, leeresztik.
De csak termelésre hogyan?
Sok hitvány fordítás és másoktól "átvett" anyag kering a neten és az egyéb sajtóban.
Természetesen eredetiben nem "termelés" van. Csak az nem annyira "bombasztikus". Meg, hát mi, a különbség az átlagember számára a kettő között?
Most is létezik ilyesmi. Ausztriában vizet pupálnak fel hegyre és leeresztik ha kell, természetesen turbinákon keresztül.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Energiatárolásra már régen használják. A 70-es években egy öreg hidraulikus prés energiatárolására használták az elvet. Egy nagy hidraulika henger mozgó részét terhelték le soktonnás súllyal. A szivattyú felnyomta a hengert magasra, amikor üresjárat volt. Ha terhelte egy hidraulikus prés, a többlet energiát a súly nyomása adta. Gázpalack első nyújtása egy tömbből. Csepel Művek, Martin üzem.
Figyelmesen olvasva, benne van a cikkben...
Azt írják, így a bányászoknak is lesz munkájuk. Vagyis a rendszerrel súlyokat eresztenek le, ez termeli az áramot, a bányászok meg szépen visszacipelik a felszínre. Ellenkező esetben a bánya hamar megtelne a súlyokkal...
Ilyen lett volna Nagymarosnál is, ha megépül.
Esetleg ha a bánya betemetése a cél. Feleslegesen csak ne hordják már teli.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |