Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok kaptam egy használt Bauknecht mosogatógépet ami jelenleg elinditom a programot s vizet nem óhajt beengedni s csak egy rövidet szivatyuz s leáll elkezd csipogni folyamatba hiba kodot nem ir valaki esetleg tudna segiteni? Köszi elöre is
Bekapcsoláskor lefut az önteszt. Ha ilyenkor nem jelez hibát, akkor hibátlannak érzi magát. (Ennek ellenére lehetnek benne hibák). Ha szivattyúzáskor sípol, akkor ott lesz a gond. Vagy nem jut bele víz, mert mondjuk nincsen nyitva a csap, vagy az érzékelő nem érzékeli, hogy ott a víz.
Szivatyuzás után leáll s csipog folyamatosan de viz nem is jut bele /s természetesen nyitva van a csap / .....
Szelep, labirint cső dugulást ellenőrízni.
üÜdv.: Nincs dugulás esetleg valami ötlett még? kKöszi elöőre is!
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
sSzint mérő, szelep.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
Jó és kinyit a szelep? Mert valahol csak elakad a víz, nem ? Keresd az útját, innen mi nem tudjuk, ha nem megy be a víz akkor vagy eldugult, vagy rosz a szelep. Ami jelen esetben ugyan az.
Sziasztok,
AEG Favorit 65401 mosogatógép a csatolt képen látható hibaüzenetet írja ki. Már néhányszor kiírta, ki/bekapcsolás után viszont elindul, és folytatja a programot. Ez a hibakód nem szerepel a használati útmutatóban, ott csak i10,i20,i30 hibakódok vannak. Mi lehet a hiba?Mit nézzek meg szerintetek? köszi
Jó reggelt!
Ha jól tudom, kioldott az Aquastop. Ereszt a gép. De a hibakód ez.
Néha a dolgok sokkal primitívebbek, mint először gondoltuk! Pont így vagyok egy gőzgenerátor-vasalóval, egyik napról a másikra a szivattyú tirisztora nem kap jelet a procitól. Csak abba nem fér be egy egér
A halmozott vízfeltöltési idő neghaladja a határértéket.Magyarán túl lassan tölt.
Túl lassan tölt, mármint a hideg vizet?
Van abban az ágban szűrő?A csövön nem látok.
Ezt a tipust nem ismerem, de a legtöbb mosogatógép bemenetén, vagy a cső csapra tekert végén van egy beépített kis műanyag szürőlapocska. Az lehet elrakódva. De már találkoztam olyan hibával is, ahogy a gépet betolták a helyére a bútorba betolás közben megtört a bemenő cső és így kevés vizet kapott, de ez azért elég ritkán fordul elő. Inkább a csövet tekerd le a csapról és ott lesz az a szűrő.
Szervusz Zoltán83! Nekem is van egy ilyenem, a gond hasonló volt. Ha a bal oldali borító lemezt leszereled, láthatóvá válik az un,"labirintus". Ennél a típusnál a befolyó csőtől a labirintus tetejéig van egy vékony műanyag cső, ami hajlamos az edugulásra. Ezt csatlakoztasd le, és fújasd ki, van rá esély, hogy visszaszerelve a csövecskét, megszűnik a problémád. Üdv, Museto
Szia,
azt szétszedtem, rögtön legfelül van egy fém szita, az teljesen tisztának látszik, igaz nem szedtem ki. Megnézem még egyszer.
Szevasztok!
Elektrolux ESI 4200 LOX típusú gépem van. A probléma az, hogy mielőtt lejárna a program szeretne regenerálni, kiadja a feszültséget a regeneráló szelepre, ettől hallatszik is búgó hang, de nem megy tovább a program, és nem jár le a gép teljesen. Ha resetelem, akkor minden helyreáll, és két három mosásig nem jön elő a probléma. EDW 500-as vezérlője van, hibakód nincs. Mi lehet a gond? Köszi: Tamás
Helló
érdeklődnék, hogy nincs e valakinek elfekvőben Candy CSF 458E tip készülékhez sótartály, nekem sajna kirepedt az alja.. a válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek. Nekem is mosogatógépel van gondom. Whirlpool F6 hiba kódot ír ki + a start gomb feletti led villog 12 kis szünet ismét 12 villogás. A labirintus kimosva mégis viz marad benne.
Üdv Mindenkinek. Előző hozzászólalásom folytatása. A gépben lévő szűrőket ki mostam avizbeersztő csőben lévő szűrőket vizkőtelenitettem.
A gép aljában viz nincs, a mikrokapcsoló alap állapotban zárt. A főmotoron kondít cseréltem mert az értéke kissebb volt. Fűtőbetétt jó, testre nem vezet. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv hzsiga.
Moderátoroktól kérdezem a módosítások miért nem mennek ell, helyesírás ellenőrzés sem működik? Szerencsére másolás/beillesztés uj hozzászólásként ment el megint. Üdv:hzsiga.
Szivattyú, hogy érzi magát? A kifolyás biztosított? Ha nem megy ki a víz akkor a szivattyú a fő gyanusított. A labirint dugulása a beáramlást fékezi, illetve szünteti meg.
Ezek szép képek de a probléma megoldásában nem segítenek. Ha valamiből nem jön ki a víz, akkor a szivattyúval kezdünk. A táp, és egyebek nem igazán fontosak. Addig amíg a lényegről nem írsz.
A Whirlpool 6. érzékes sorozat nagyon, ismétlem nagyon érzékeny az ürítő szivattyú áramfelvételére, nálam csak akkor tünt el a hibajelzés, amikor új ürítő szivattyút tettem bele, addigra én is megfutottam ezeket a köröket.
A kivett szivattyú mosogépben kifogástalanul ment még, de a mosogatógépben már hibát indikált. Vedd ki, ha picit is lóg a tengely, csere, és meg fog javulni a gép A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2018
Köszönöm a segítséget, kiveszem az ürítő szivattyút és megnézem bár nincs nagy hangja. Elindítom a programot kiszivattyuz beengedi a vizet a lapátok elkezdenek forogni mosogat 2 perc eltelik F6 hiba a bekapcsoló ledje 12 villog és eszt ismétli. A labirintusból nem kell a viz ki örülnie? Elnézést de csak most kerültem gép közelbe.
Szia. Kivettem az ürítőszivattyút szétszedés előtt 0.276 A és 21,6 W-ot mértem. Szétszedtem egy kiss zsirosodás volt a felsőrészen. Összeszerelés után 0.365A és 35W-ot mértem tiszta vízzel feltöltve. Tengely nem lóg a házba nem érbele. Pár kép a szivattyúról. segítséget előre is köszönöm. hzsiga.
Ez most egy jó kérdés volt, ebben az összafüggésben még nem vizsgáltam....
De kétlem, hogy köze lenne az F6-os hibajelzéshez. Hangja még ne igen lesz, de már belül surlődik a műanyag házhoz, vagy tele van piszokkal a szivattyú, szedd szét, lehet találsz benne még máig is harcoló német alakulatot.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |