Fórum témák
» Több friss téma |
A forgórészen a képen én úgy látom, hogy mintha lennének nyomok a paláston. De a 30%-os teljesítmény növekedés bekövetkezhet a meleg víz hatására, és ekkora változást a proci már nem tolerál. Futhatjuk még a köröket, de a Rotovillnél a Whirlpoolba való szivattyú nettó 3000Ft.
Szia. Nem kötöszködni akarok de meleg viz 2 perc elteltével még nincs, hogy melegedés miat szoruljon. Aszt lenne jó tudni mit akar csinálni 2 perc elteltével mikor ki írja a hibát? Elindítom a programot kiszivattyuz beengedi a vizet a lapátok elkezdenek forogni mosogat 2 perc letelik a programból, F6 hiba a bekapcsoló ledje 12 villog és eszt ismétlgi. Eyébként megrendelem a lúgszivattyút ha esetleg nem most előbb utóbb szügség leszrá. köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
WHIRLPOOL ADP 4109 MOSOGATÓGÉP. Le tudná nekem írni valaki pontosan ennek a gépnek a teszt program indítását? Valamelyik programban feltölti vízzel,majd a keringető szivattyút bekapcsolja néhány másodpercre és leáll. Ezt megcsinálja néhányszor,aztán kiszivattyúzza a vizet és kikapcsol. Azt olvastam,hogy javítás után a tesztprogram lefuttatása javíthat rajta...
Sikerült lefuttatni a teszt programot.
A tesztprogram után 5-ször villog a zöld led. Én ezt találtam róla: Hibakód F5 vagy öt villog Ok: A permetező karok blokkoltak, eltömődtek vagy más módon működtek. Tennivaló: A permetező karok könnyen eltávolíthatók, így vegye ki őket a mosogatógépből és mossa le a mosogatóba, hogy minden szennyeződést eltávolítson (a vízkőoldó használata segíthet a makacs törmelék eltávolításában). Ezzel a mosogatógépet egy rövid programon futtathatja a permetező karok nélkül, hogy megakadályozza a további eltömődést. (Forrás: http://www.drdishwasher.com/troubleshooting/manufacturer/whirlpool/error... (link is external) ) A karok nincsenek eltömődve,mert kitisztítottam őket. Viszont rémlik,mintha itt olvastam volna,hogy ha kopott a forgórész a szivattyúnak,akkor nagyobb az áramfelvétele és ezt figyeli a panel.....? Üdv: Tityi
Sziasztok nekem lenne egy Bosh SGV43E93EU tipusú mosogató gépem és azt csinálja engedi a vizet és le szívatyuza a vizet és közben már azt mutatja nincs víz holott van nekem van egy ötletem van benne ez a víz át folyó mérő ez lehet a ludas vagy nem mert fölöslegesen nem veszek őtleteket várom és köszönöm a segítséget !
Hello! Esetleg ha nem egy mondatban írnád le a dolgot, lehet meg is lehetne érteni mit is szeretnél..
Szia. Le írnád a teszt program indítását. Nekem egy whirlpool ADP 4739 géppel van a fentebb leírt problémám. köszi előre is. Az általad linkelt oldalon a hiba kódoknál a 12 villogásra motorizált váltószelep hibát írnak az F6 pedig víz probléma.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2018
Szia!
Nálam úgy ment,hogy a program választó gombot a 40 fokos mosásra fordítottam. A start gombot folyamatosan nyomva bekapcsoltam a be-ki gombot és csak kb.5 másodperc múlva engedtem fel. Ekkor a zöld led elkezdett villogni. Ez jelzi,hogy teszt módban van. Utána ismét megnyomom a start gombot. Ekkor már folyamatosan zölden világít a led. Kb. 20 perc a teszt. Ha talál hibát,akkor villogással kijelzi. Ha nem villog,csak elalszik,akkor nem talált hibát.
Kedves Fórumtársak!
Egy Miele Novo Stella Plus SC mosogatógép meghibásodásában kérnék tanácsot. A gépház alján elhelyezkedő úszó egy relét (microswich) kapcsol, ami egy dugulás során feltehetően átkapcsolt. Korábban volt már egy hasonló átváltás, amikor is szivattyú folyamatosan működött, a gép víztelenítése után azonban a hungarocell úszó a kapcsolót eredeti állapotba visszahúzta. Most ugyanazt a metodikát követtem, azonban a szivattyú nem állt le, majd a relé feltehetően áthúzott és kiégett. Sajnos elképzelhető, hogy a szennyeződés vezetőként működött, főleg, hogy a lefolyórendszerbe töltött vegyszer is a tálcára visszafolyt. Kérdésem, hogy a relé cseréje -ami egy mechanikus dolog) megoldhatja-e a problémát vagy mindenképpen szerelőt érdemes kihívni. Illetve, hogy esetleg a relérendelés előtt a saruk összekötésével megbizonyosodhatok-e arról, hogy a mosogatógépnek más hibája nincs, üzemképes-e? A válaszokat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Alidoki A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2018
Az említett kapcsoló egy vész űrítő. Ami azt jelzi, hogy valahol rossz a tömítés a rendszerben, magyarul folyat. Nem eldugult !
Sziasztok!
Adott egy Bosch sms41d08eu mosogatógép ami 3 éve áll az eredeti,sértetlen csomagolásában (úgy nyerték),most eladóvá vált kb. féláron.Az lenne a kérdésem,hogy szabad e ilyen készüléket megvenni,történhetett e a hosszú tárolás miatt valami baja,olyanra gondolok,hogy elöregedett tömítések például?Soha nem volt bekapcsolva sem üzemeltetve egy percet sem.Esetleg mire kell odafigyelni egy megvételnél?Tehát a gép elvileg vadonatúj. Ha sértő a kérdésem,kérem a moderátort,hogy törölje vagy helyezze át a megfelelő topikba. Segítő szándékú hozzászólásokat,véleményeket tisztelettel megköszönném!
Üdv. Nekem a teszt program sem megy végig sajnos. 2 perc elteltével ugyan ugy F6 hibakód 12-őt villog a start gomb kis szünet ujjabb 12 villogás. Most aszt játszuk, hogy 1 perces szakaszokban indítom szünet és ujabb 1 perc és igy mosogatunk.
Szia akkor meg probálom le irni ide is hogy mi a tapasztalat a mosogató gépel :
elinditom a programot és el kezdi engedni a vizet engedi és engedi egyszercsak meg ál és már szivatyuza is le a vizet de eközben a viz hiány fel gyuladt és mikor le szivatyuzta a vizet ujbol engedi és ezt csinálja akár orákon át és még anyit hozá füznék hogy nem az összes vizet szivatyuza le mert szerintem a fölösleges vizet szivja le mert gondolom a tul folyás védelem müködik
Garancia nincs.
Három év állás alatt szerintem nem ment szét benne semmi. Én fél áron megvenném (különösen ha ismerem az eladót).
Vedd meg nyugodtan. Ha tényleg be se volt üzemelve.
Nem kell megvenni az egész átfolyásmérőt.Elég a reed relet cserélni benne. Kb 100ft.
Igen nagy valószínűséggel a keringető szivattyú a rossz.
Kiszereltem a keringető szivattyú motorját. Nem tapasztalom rajta,hogy meg lenne kopva a forgórésze. Üresen futtatva 0.47A az áramfelvétele. Pedig a hibaüzenet 5-ös,tehát motor hiba,vagy eltömődött karok. Én ebben nem vagyok biztos és nem szeretnék fölöslegesen új motort venni.
A hibajelenség továbbra is az,hogy néha lefut a program,néha pedig vízbeengedés után elindítja a keringető szivattyút néhány másodpercre,majd leáll. Ezt elismétli 5-ször,majd kiszivattyúzza a vizet és leáll 5-ös hibával. Még átnézem a vezérlőjét is,hátha találok hibás alkatrészt. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2018
230x0.47=108.1>80
Nem lehet, hogy (kezd) leégni?
Nem,mert nyoma sincs és közel ennyit ír a leírása is.
Szia. Nekem ADP 4739-es mosogatógép van a panel ugyan az amit felraktál. A panelen van egy SMD tokos ACS3025T HÁROM LINES AC SWITCH ARRAY. "http://html.alldatasheet.es/html-pdf/801169/KERSEMI/ACS302-5T3/297/1/ACS302-5T3.html''. Nekem csak a mosogató kapszula ajtó nem nyilik ki. Aszt nem tudom, hogy nem akkor vált-e F6 hibára. Segítséget előre is köszönöm. Bárki válaszát szivesen veszem csak lenne már meg a hiba.
Nem a forgórész kopik. Először a perselyek kopnak ki majd utána ér csak bele a forgórész az állórészbe. Panelon a kondikat mérted? Azt a kék x2 est is mérd meg. Váltószelep van benne? esetleg az nincs beragadva?
Itt a hibakód pontos jelentése.Szerintem döglött a szivattyú tekercse.
Én is letöltöttem a service manualt, és ide jutottam én is.
Bár nem értek hozzá, és ránézésre nem tudom megállapítani a menetzárlat tényét (ránézésre semmi különbség). Lehet hogy egyszerű kiiktatni/rövidre zárni az éryékelő ellenállást, egy próba idejére? A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2018
Üdv mindenkinek. Mosogatógép üzemel. Köszönöm Mindenkinek a segítséget. A megoldásra nem én jöttem rá, de több helyen is találtam róla leírást. Másnak is volt már ugyan ez a hiba. A probléma meg oldása a következő: F12 MDV hiba! Ez a váltókapcsoló vagy motor. Rá is van írva a szerkezetre, hogy MDV. Ebben van egy kis mikrokapcsoló és az ment tönkre. A vezérlőnek ugy néz ki semmi baja.
Üdv Mindenkinek. Van egy öreg Gorenje GS 90 mosogató gépem. Sima program órás.
Az utolsó mosogatás közben 2 alkalommal is megállt, nem lépett tovább. Először kb. fél állásnál, majd kb. háromnegyed állásnál. Átsegítettem mindkét megállásán. A program végén belenéztem, víz, leszivattyúzva, kissé nedves edények. Ami feltűnt, hogy a szokásos vízgőz nem csapott meg, bár az edények, langyosak voltak. A gép hideg vízről működik. Esetleg fűtés gond, nincs szárítás? Bár az edények langyosak voltak. Valakinek ötlete?
Sziasztok mindenkinek. Mosogatógép üzemel. Köszönöm Mindenkinek a segítséget.
Így van. A fűtés körül lesz a probléma. Nem éri el a hőfokot és nem engedi továbblépni a programot. Lehet fűtés , termosztát vagy az érintkezők beégtek......
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket! Én voltam a figyelmetlen balfék! Mivel nem vagyok járatos e gépek javításában,elkövettem azt a hibát,hogy nem figyeltem arra, a kiszivattyúzott víz vissza is áramolhat a csövön keresztül,vagy éppen távozhat a beengedett víz is. Így nem is csoda,hogy E5-ös hibát adott,ami ebben az esetben érthető is...A gondos takarítás után ez szivatott.... Viszont ismerkedésre nagyon is jó alkalom volt! Köszönöm Nektek! Üdv: Tityi
Sziasztok!
Szeretném kis segítségeteket kérni! Van egy 6éves Candy CDP4609-es mosogatónk. Tegnap meghibásodott valamelyik egység benne. A képen bekarikázott két lámpa gyorsan villog csipogás mellett, a progi végén, továbbá biztos nem fűti fel a vizet. Beengedi a vizet, kiszivattyúzza, végigmegy az adott program. Előtte pár nappal volt egy többszöri ki-bekapcsolós áram kimaradás, miközben ment a gép. Leírom hátha lehet ok-okozati összefüggés. Panelre vagy fűtőbetétre gyanakszom, de ez még kevés. Válaszotokat előre is köszönöm! Tisztelettel, G.Gergely |
Bejelentkezés
Hirdetés |