Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Marshall Supa Fuzz OC75?

Témaindító: gyulank, idő: Ápr 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gyulank hozzászólása Ápr 28, 2008 /

Sziasztok!
Ez egy régi torzítópedál, amilyet még a Black Sabbath, és hasonlók is használtak.
Egy lehetetlen van a kapcsolási rajzban, hogy OC75-ös tranzisztor kell bele, amilyet rég nem tudok beszerezni. Az OC75-ről nem is nagyon találtam adatokat, szerintetek milyen ma kapható tranzisztorral lehetne helyettesíteni?
Mert hangzásban nem mindegy. :bummafejbe: :csodalk:
(#) Kovidivi válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

(#) bbatka válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Nézz körül a HAM bazár oldalán. Úgyemlékszem még árulnak germánium tranyókat.
(#) sprofan válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Például az AC125
Bővebben: Link
(#) ferci válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Elvileg igen sokfajta Ge-tranyó jó lenne bele, de jobb lett volna, ha a rajzot vagy részletet is felteszed - ha véletlenül nincs egy-két típus, akkor még mi jó bele. Nem tudjuk, hogy egy-két mA, 5-10 vagy hány volt az igénybevétel.
(#) gyulank hozzászólása Ápr 28, 2008 /

Ezeket találtam...
(#) ferci válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 28, 2008 / 4

Akkor ide bármelyik hangfrekis Ge-pnp jó... 9 voltos táp és max. 1 mA kollektoráram...
Rákeresel, hol mit találsz, aztán adatlap alapján a legnagyobb bétásat kiválasztod, hogy minél jobban torzítson, hi...
(#) kocos hozzászólása Ápr 28, 2008 /

Kicsit off! Marshall supa wah kapcsolása nincs vkinek? Neten nem találtam semmit
(#) kaszarobert válasza ferci hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

bc 107???
(#) kaszarobert válasza kaszarobert hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

bocs: pnp
bc177
bc178
bc179
(#) sprofan válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Alul vannak a hejettesítők.
Vagy
(#) gyulank hozzászólása Máj 1, 2008 /

Olyan helyettesítő nincs amit ma is gyártanak?
(#) csabee hozzászólása Máj 9, 2008 /

Helló Mindenki!
Ha valakinek van gyári FUZZ-a és egy pár képet feltudna tenni róla (kivül és belülről is) azt nagyon megköszönném
Egy havernak kellene...
Köszi...
(#) TyeDa válasza gyulank hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Szia! Régi topic, de sikerült megépíteni a torzítót? Összedobtam, de a harmadik tranzisztor után a 10nF előtt szkópon nagyon kicsi az AC jel.
(#) gyulank válasza TyeDa hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Szia! Már kb. 1 éve nem csinálok semmilyen kapcsolást. Nem az igazi a nyákgyártási technikám. Alapból körömlakkal rajzolom be a kapcsolást, és vízszintesen maratom a lemezt.

De a lényeg, h persze, meg csináltam, úgy ahogy...
De nem voltam elragadtatva. Kipróbáltam BC109C-s tranyókkal, és azt hiszem BC212-vel. De nagyjából olyannal, mint a BC109C, csak nem NPN, hanem PNP, és megfordítottam a kondit, és az elemet, de nem volt jobb azzal sem.

Nagy volt a zaj. Talán még a jeltől is hangosabb. Lehetett hallani a gitárt, és változott is a torzítás, ha a potit állítottam, de a nagy zaj/kis jelszint arány miatt nem volt jó. Csináltam többfélét, mindegyik működött egy ideig, aztán nem tudom, mi lett velük, és mostanában nem is foglalkoztam vele.

Én annak tudom be a nagy zajt, hogy nem volt profi a nyák, és a csatlakozók sem beépíthetők voltak, hanem csak pár centis vezetéken lógó külső jackek, és nem volt leárnyékolva sem.

Legalábbis, minden torzító hasonlót produkált, és sztem a kapcsolások jók voltak, legalábbis mind nem lehetett rossz, ha valamelyik esetleg mégis az volt, és amiatt szólt úgy ahogy, mind akkor sem.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem