Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   131 / 2208
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Nem! Az a bemenetnek körbefúrt és kivágott alumínium darabka.
(#) djhans hozzászólása Ápr 28, 2008
Újab pillanatképek a készülő doboról. Megtaláltam a trafósapit. Egy 100u 1000v-os orosz olajkondi levágott alja szolgál majd e célra. A képen látható hogy az egyik még nincs lecsiszolva és olyan jellegzetes színe van. Ezek takarják majd az 5cm2-es hiperszil kimenőket. A hálózati toroid pedig a alul a dobozban lesz majd.
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Ügyes a mi Jánosunk ám!
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Igazából a torzítás, és kimenőteljesítmény függ az illesztéstől.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Garatula! Az enyim is készülget, csak most Matlabot kell tanulnom
(#) djhans hozzászólása Ápr 28, 2008
Köszi szépen mindenkinek.
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Én még csak így állok ...
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Gyönyörű a doboz, ez igen
(#) djhans válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Köszi. Már alig várom hogy le legyen festve meg lakkozva Ja és útnak indultak ma a csövek hozzád.
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Nagyon köszönöm
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Kössz! Holnap vagy honapután nem leszel Pesten? Ja ha kell akkor van még ilyen trafó takaró alapanyag korlátozott számban. A mérete 8,3cm*8,3cm és a magassága 13cm. Nálam a magassága 5.5cm hogy elférjen fektetve a kis hiperszil.
Majd méretre vágod a jó öreg orosz olajkondikat. Ha találkozunk minden nálam lesz csak egy nappal elötte jelezned kell. A vasat szerdán kapom meg, akkor találkozok MrBarnával.
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
A szívem szakad meg, mikor olyat olvasok, hogy hi-end-ben használatos kondikat daraboltok trafóborításnak, meg lehet azt csinálni horganyzott lemezből is, forrasztással (filléres anyag).
Később meg lehet hogy hiányozni fognak azok a kondik, valami igényesebb hangú erősítőprojektnél.
Ez csak figyelemfelhívás, nem kell ám komolyan venni, (de komolyan gondolom).
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Ez csak 100 mikró. Túl kevés kapacitás egy tápba szűrőnek. Oda elko való. Meg az akkora hogy nem tudom milyen erősítőbe fér bele.
Nekem PL82-est mondott. Nem az volt véletlenül?
De bizony, a C a PCC189-ben van. Tehát PL82-est hallott a Zoli. De nem baj, mert még a hangerő potit is tekergette. És tényleg dróthalmaz, de csak próbára lett összeállítva, nem lesz ebből erőlködő hosszútávon. Azért az EL84-es jobb cső, mint a PL82-es. Meg az ECC83-as is jobb, mint a PCC189.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Olyan hosszútávú terv nincs hogy összehozol egy komplett erősítőt bedobozolva? Amúgy azért nem mindegy hogy pcl82 vagy p(c)l82 van teljesítménykülönbség
Egy raklapnyi vegyes kisebb-nagyobb orosz olajkondi közül válogathatsz.
Csak viccelünk. Semmi gond
Most még nincs "kedvem". De talán őszre azt a 6P45Sz-PP-t ki tudom gurítani az istállóból. Nekem az a szerelem 1. hallásra.
Azért addig nem bontom el, míg Jani meg nem füleli.
Egyszer elvinném Hozzád ezt a kis pcl86 SE-t (meg persze az el84 SE-t is) ha lehetséges. Kipróbálni jó hangfalon mert lehet hogy bot fülem van de ez jól szól ám. Nekem csak vidik vannak sajnos 3 utasak 20-as méllyel. Szerencsére a magas nem dóm benne mert a vidi dómok nem szólnak szépen. Meghallgatnám a pl82-esedet is
A héten csak holnap meló, aztán ráérek. Kíváncsi leszek a PCL86-ra, ha nem TV-kimenő van rajta, mekkorát villant. Majd kiderül.
A PL82-estől nem ájuldoztam, bár annyira nem is rossz. De nincs benne az a hangzásvilág, ami az EL84-ECC85-öt annyira jellemezte, és ami jobbá tette számomra a félvezetőstől. És épp' úgy nem hallom a PCL86-ostól sem.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 28, 2008
De, még van a tyúkólban valamennyi. Ha itt leszel, megtúrjuk.
Hát épp ezaz tv kimenő van rajta de valami jobbik fajta lehet mert nagyot villant. De majd elviszem az el84 kimenőit azzal is kipróbáljuk elvileg passzol hozzá.

Találtam jó kis csöveket itt

Elég komoly még SE-ben is Megnéztem az adatlapját.
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
És itt az adatlapja. Elég bika egy cső.
Hát igen, ezzel 100W nem lenne elérhetetlen álom PP-ben.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Tényleg bika cső! Meg jól is néz ki! Meg olcsó is! PP ben meg sztem két cső simán löki a 100 Wattot! ( zenészek figyelem ) Meg azt írja, hogy direkte erősítőnek lett kifejlesztve. SZtem ez az El34 valami utóda lehet ...
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Egyre gondoltunk
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Ápr 28, 2008
Akkora az anódja hogy teljesen kitölti a búrát. Igen ennyi pénzért ingyen van. Ha nem vásároltam volna be GU-k-ból meg meghajtókból akkor tuti lecsapnék mind a 4 darabra.
Következő: »»   131 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem