Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
sziasztok ezt Szeretném megépiteni, valaki megcsinálta már? kezdő vagyok ebben, szerintetek müködne?
A kapcsolási rajzot kellene látni, esetleg a cikk címét.
Ez az Exuinox. Páran már megépítették, jómagam is.
Működik, de csodát ne várjál.
Kolléga írja, hogy ez az Exuinox. Nagyon instabil, a hasonló Surf eléggé jobb, stabilabb.
A Surf-nek a kapcsolási rajzát elkérhetném ha megvan esetleg?
Idézet: „Kolléga írja, hogy ez az Exuinox.” Csak elírta. Equinox lenne helyesen. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2018
Itt van.
Elég Lenne ez a nyákpanel a Surfhoz?
Ha nem megy a nyák készítés, akkor rendelhetsz is.
Bővebben: Link
Az lenne jó maratva, amit mellékeltem. Más kialakításban esetleg gerjedések keletkezhetnek.
Valaki tudna segiteni pontosan mélyk potméter vegyem meg? mert a hestore-ban pl: 10K-s ból van 2 db ugyan olyan meg kb mindeggyikből.. ami nekem kellene.
Mindből a lineárisat vegyed meg. A hangerő az lehet logaritmikus. De nem vagyok biztos abban, hogy a hangerő poti jelen bekötésénél ez számít-e valamit.
meg is rendeltem
Valaki esetleg tudna nekem segiteni abban hogy milyen ellenállásokat rendeljek a Surf-be konkrétan a hestore-bol?
Ha még nem dobtam ki, akkor van valahol 2db komplett működő nyákom is a surfhoz. Ha érdekel megkeresem.
Első ránézésre szerintem jók a nyákba az 1/8 wattos szénréteg ellenállások, csak vigyázz mert ha jól látom a beültetési rajzon a hossza nem haladhatja meg a 7,5 mm-t.
Válassz a 0.4W, vagy 0.6WW "metal film" csoportból, ami ebben nincs, az lehet a 0.25W "szénréteg". A 390 Ohm 2W ellenállás pedig csak összerakva jön ki, huzalellenállás lenne 2W, de az nem jó. Összerakható 4db. 390 Ohm-ból (cikkszám=1002.0506), a teljesítménye és feszültségtűrése így megfelelő lesz. Kettő-kettő párhuzamosan, és a két párhuzamos sorosan kötve. Így a négy eredője 390 Ohm
Fém dobozba pl parfümös-ba ha beépitem a nyákot persze hogy sehol ne zárlatoljol ugye, az nem fog bezavarni az érzékenységébe vagy nem fogja érezni hogy fémdobozban van? ti mit ajánlanátok?
Lehet fémdoboz nem okozhat problémát, sőt jobb is az árnyékolás miatt.
ha messzebb van a doboz mint a keresőfej maximális észlelési távolsága, akkor nem kéne hogy gond legyen.
Valaki tudna nekem segiteni esetleg bejelölné a képen nekem hogy hová kell kötnöm a kereső fejet?
és ez ugye 12-voltos? 9V ellemről nem menne el? előre is köszönöm!
Ott van a rajzon hogy loop, oda kell kötni, tehát a FET drain-je és a föld közé R6-tal párhuzamosan. A 9V-os elemről két okból sem fog menni, az egyik hogy az áramimpulzusokat az elem nem fogja bírni, de magát a teljes áramfelvételt sem, a másik, hogy ha kifogsz valami gyengébb stab IC-t annak is eléggé határeset lesz a 4V maradékfeszültség miközben húzogatja az áramkör a tápot.
Laptop akksi elég hozzá 4400Mah-s ennyi feszkó nem lenne neki kevés?
Működni fog róla.
Van egy fejem, ami nem kell. Esztétikailag hibás sablonba öntöttem, ahogy a képen is igyekszem bemutatni. Bekötése és adatai a képen. Azon kívül, hogy csúf, más hibája nincsen. Tasker C125-ös dróttal. Ha netán valakinek kellene...
A fej egy adóból, és egy vevőböl áll össze?
Igen.
Engem érdekelne. Küldj egy telefonszámot és felhívlak egyeztetni.
Az ado es a vevo tekercset hogyan kell 2vezetekre kotni? egyben vagy kulon kulon 2 vezetek a Ket tekercsnek ?tehat 4szall kabel?vagy csak a fejben osszekotni a ket telercset es 2kabel jon fel?
Idézet: „vagy csak a fejben osszekotni a ket telercset” Nem tudom a kérdéseket értelmezni? Miért akarod a két tekercset összekötni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |