Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Ugye kell egy ado es egy vevo tekercs, es ugye annak ugy mar 4 kabel ami kijon a fejbol.. en ugy ertem , nem igazan ertem ezt meg kezdo vagyok ebben.
Erre általánosságban nehéz válaszolni. Kapcsolási rajz is kell hozzá. Mert lehetséges olyan kapcsolás, ahol az adó és a vevő tekercs egy-egy vége közös és hideg. Vagy esetleg a vevő differenciál erősítőre megy. Vagy esetleg az adó mindkét végén jel van, és a vevőén is.
Ez más rendszerű, itt egy ugyanaz az adó és vevő tekercs "LOOP" a rajzon.
valaki tudna nekem segiteni hogy hogyan készitsem el a fejet? a két tekercset értem, az árnyékolást hogyan kell? maga a fejben belül is a tekercseket? esetleg ha képet tudna valaki küldeni amiböl érteném azt megkösszönném! egyébként Surf hoz lenne a fej.
Nem tekercseket. Csak 1 tekercset. Megnézed a leírásban, hogy mekkora átmérőre hány menet, milyen huzalból. Ezt a 25-30 menetet rátekered egy megfelelő átmérőjű fazékra. Leveszed róla, és kábelkötegelővel, vagy cérnával, vagy valamivel rögzíted a meneteket. Ezután, ha akarod, valamilyen lakkal impregnálod. Majd rárögzíted valamire, és kész. Valamilyen kábellel rákötöd az elektronikára. Nem kell árnyékolni. Csak egy tekercs. Ez PI gép, nem IB.
Olvassad el hozzá az Equinox leírását.
Surfhoz nincs valakinek esetleg valami infója hogy milyen huzalbol mennyi tekerés illetve milyen átmérőben? kerestem neten de nemigazán találtam sajnos.
Mármint a keresőfej!
Első találat:
10 inch coil using 19 turns of .5mm Második találat: I made one with 18 turns shaped into a 160mm*190mm oval. As mentioned above it is 0.63mm enamelled copper wire. A keresőbe ezt írtam be: surf pi coil specs A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2018
rézhuzal kábelt feltekertem olyan méretben ahogy irva van a fejhez, nem baj hogy rajta hagytam a kábel szigetelését? mert ez kábel böl lett kiszedve.
Valószínűleg nem baj, itt az induktivitás fontos. Tehát vastag szigetelésnél más -kisebb- lehet az induktivitása, esetleg kb. 2 menettel több kellhet.
Nem gond.
Árnyékolást tegyek a fej tekercsére vagy nemszükséges?
Nem szükséges.
ki szeretném valamivel önteni a fejnek a formáját.. esetleg kátrányból ki lehet? vagy ki milyen anyagból önti ki?
Festék boltban vegyél poliészter gyantát. 2000 Ft körül kapsz egy dobozzal.
köszi, utánanézek
Ez a kettő külömbözik pár dologban, mind a kettőhöz megvan az alkatrészeim.. mélyket érdemes megcsinálni? és úgy megcsinálni hogy ne üssem ki vele az ic-ket vagy esetleg valamit.. valami télleg hozzáértő válaszát várom aki ezt megcsinálta már.!
Mik az eltérések? Megcsináltam, de ha megtaláltad az eltéréseket, ne kelljen nekem is keresgélni. Megnézem a kész működő panelomon.
tessék, ezt egy szakképzett müszerész nézte meg.
ennyi az eltérés a kettő között
Meg a 100p-s kondi a vevőerősítőben.
Hát nézd. Én, ha nagyobb max hangerőt szeretnék, akkor az egyiket, ha kisebb max hangerőt szeretnék, akkor a másikat csinálnám. Ha jó akkud van, akkor elég lehet az 1000 mikrós puffer is. De ha 4700 mikrósat teszel bele, akkor az jobb ötlet.
Én a beültetési rajz szerint csináltam, így tökéletesen működik. tehát R34=22Ohm, 100pF beforrasztva, C2=2200uF. Vigyázat, beültetési rajzon a "BATT" tápfeszültség feliratnál a " + " jel jó helyen van, oda +12V tápfeszültség megy, de a " - " jel nem a piros színű, hanem beljebb a zöld színű vezetékezésre jön. Tehát a táp 12V betáplálási pontok megegyeznek a C2 2200µF pontjaival, csak kb. fél centivel odébb vannak. A tekercs oda jön, ahol a "COIL" felirat van, COIL "C" betűje a tekercs negatív pontjára van írva másik tekercsvég a COIL "L" betűje alá R6 pontja mellé, ami a FET "D" kivezetésére csatlakozó szürke vezetősáv.
Először a tekercs helyett egy 200-300- Ohm körüli ellenállást kössél be, nézd meg, hogy a FET drain pontján megfelelő impulzusok vannak-e. Ha nem, akkor tönkremehet azonnal a FET tekerccsel. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2018
Sziasztok!
Kereső fej kábel toldót csinálok kérésre, az lenne a kérdésem milyen kábelt ajánlanátok? Négy pines a csatlakozó, gondolom 2 eres árnyékolt, külön árnyékolva mindegyik. Tesoro vaquero géphez lesz, köszönöm előre is
valaki tudna segiteni? kaptam a surfhöz alkatrészeket van ami stimmel de van helyettesitő, de azokat nem tudom hogy hová mennek.. valaki esetleg betudná jelölni mi hová megy a képen? mert elakadtam.
Itt a HE-n "Segédprogramok", ezen belül "Kondenzátor kódból kapacitás" és bejön a program, ami megadja a kondi kapacitását. Ha ezt tudod, a beültetési rajzon eligazodsz.
Tehát a képen sárga kondin "473" van, első kettő szám az érték, harrnadik a nullák száma, és annyi pF. A "473" lesz 47 és utána 3 nulla, azaz 47000 pF. Ez ezres váltással 47 nF. Van még "224", itt 22 és 4 nulla, azaz 220000 pF, ami átváltva 220 nF. De ezt a segédprogram megmondja.
ennek a kettőnek sehogy nem tudom kideriteni az értékét "helyettesitő kondik" valaki tudja?
Helló!
A szürke 100pF a kék 1uF.
Sziasztok. Szakmai segítséget kérnék: hoztam egy KT-MD-001 fémkeresőt és leginkább véleményeket kérnék róla. Esetleg lehet ezt valahogy "tuningolni"? Ahogy észrevettem nem "lát" valami mélyre. A válaszokat előre is köszönöm.
Egyszer csináltam ilyent egy ilyesmi géppel. Nagyobb DD fejet kapott és így tényleg jobb lett. De még egyszer nem állnék neki, mert elég sokat szöszöltem vele, míg a végeredmény jó lett. Az elektronikán pedig nem nagyon lehet módosítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |