Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
A lemeztrafó 2X31V AC 185watt az már duruzsol a beag-omban ,az egyikben,csak az volt a cél . 5 e pénz,és még kimentettem két eredeti BD 249-250C philipnes tranyót, szerintem az is ritka.De a másik oldalon meg kifelejtette a szaki a szigetelő lemezeket a tranyók alól,azok hirtelen halállal haltak meg valószínűleg.Aztán még volt szakadás több helyen ,direkt csipőfogóval rávágás a sokerű kábelekre,hátha attól menni fog,végig röhögtem a bontást.Nem mintha nagyon értenék a javításhoz,de addig meg sem álltam amíg egy csavar is volt az egész szerkezetben ,úgy feldaraboltam a nagy sietségben.Ezek után?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2018
Idézet: Dzsungeltáp. „Ez így ahogy van most szerintetek mi?”
Az illetőnek szüksége volt egy 5 vagy 12V stabil tápra. Ezt így tudta megoldani a leggyorsabban. Mi a baj vele?
Már semmi!Szóval akkor mégis csak szakember keze munkája?Ahhoz képest mondom helyenként egyszerűen hiányzott a szigetelő lemezke a tranzisztorok alól,én úgy láttam,hogy ennél a valaminél rövidre vannak zárva a diódahíd lábai is,és az egész körbe volt tekerve szigetelő szalaggal.Még a szervizben sem tudtak vele mit kezdeni,azért árulták hibásként.Ez egy Fisher CA-335 gyári erősítő volt,minek bele barkácsolni ilyeneket azt nem értem?
Én meg pont arra tippeltem ,hogy cső-fan az illető
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2018
Kívánságod szerint az inkriminált hozzászólás is eltávolítva.
Idézet: „3db ón NYÁK női IC tödelhető 40pin egysoros szalag kerek fej aljzat”
Úgy néz ki mint egy kínai oldal Google Fordítóval.
Lengő szereléssel stabilizált feszültségű tápmegoldás. Nem valami szép, de szoktak ezek működni.
Sziasztok! Szeretnék egy kondis erősítőt építeni, tudnátok ebben segíteni?
Fájlmellékletben is kerülendő a vulgáris szavak használata! A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Moderátor által szerkesztve
Én inkább a rugós erősítőt ajánlom. Az egy mechanikus erősítő. Régebben még a Quadokban is az volt, de mára már a porcelános a divat. nem is szól akkorát.
Porcelános erősítőhöz jó lesz egy levesestányér?
Legalább kettő kell az "AB" osztály miatt. de abból is a régebbi fajta. Azoknak még kicsi volt az ellenállása. Ezeknek a mai daraboknak olyan nagy a (lég) ellenállása, hogy egy kiadós családi veszekedéshez sem használhatóak. Kétszer- háromszor kell izomból a földhöz vágni, hogy eltörjön. Hol vannak már azok a szép idők, amikor fél kézzel lesöpörve a szekrénypolcot ripityára tört a herendi! Ezekből a mai nagy ellenállásúakból pedig nem lehet igazi teljesítmény erősítőt csinálni, legfeljebb füleshez. Két oldalról fülön csapják vele az embert, tovább cseng a füle mint egy metál koncert után.
Ez az igazi "solid state amplifier". A rugós még nem igazán, mert egy sűrűn tekert huzal annyira zárt, hogy gyakorlatilag csőnek tekinthető. A csöves erősítő meg nem nevezhető solid state-nek.
Na, itt dobta le az agyam a láncot!
Rugós erősítő......
Ez állítható.... A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Na ebből már mivel négy rugója van, hidalt verzió is kihozható. Arra viszont vigyázni kell, hogy ilyenkor a power négyszereződik, ami azt jelenti, hogy ugyanakkora feszültség esetén négyszer akkora erővel csap pofán, mint a két darab porcelán tányér. Vagy ugyanakkora pofonhoz elég fele feszültség. Ha a négy rugóból kettőnek a közös pontját földeljük, akkor a fentmaradó másik kettő leet a kimenet. Ez a grounded bridge. Hátránya, hogy a bicepszre gyúró kolléga ilyenkor nem állhat a földön. Neki lebegő tápot kell biztosítani. Ez lehet héliumos lufira akasztott táplálék kiegészítő, vagy klasszikus verzióban mennyei manna. A lényeg, hogy ne érintkezzen a földdel. Jóanyám amúgy is azt mondta, hogy ne egyem meg a vajas kenyeret, ha a földdel érintkezett. Főleg, hogy törvényszerűen mindig a vajas felére esik. A macska meg a talpára. Mondjuk macskát sem eszek.
Utóirat: Benéztem, nem 4, hanem 5 rugója van. Az egyiket beköthetjük lágyindítónak a táppal sorosan. Lufi, rugó, fehérje (macska). A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Inkább egy "Isten állatkertje" c. témába illene de talán itt is elfér: Bővebben: Link...
Ha már egymás képét nem legális összetörni, mindenki csinálja magának. Hazánkban ez súrolná az öncsonkítás fogalmát.
Azért megnézném a sürgősségi előtt mekkora sor állt a szertartás után.
Törött kézzel vérző orral,
Ruhát mosni oly nehéz. Ingem úja zöld a fűtől, Nadrág szára mint a réz.
Éjszakás műszak, műszerszoba, 6 monitor, 1-2 óránként kell beavatkozni a rendszerbe. Valahogy ki kell jönnie a gőznek.
Ez a fajta szakszerűtlennek mondott bontásról az jut az eszembe, mit szólna a hetes, ha megkérném félúton (már kettéhasította a malacot), hogy mégiscsak meggondoltam magam, nem kellene még az idén levágni szegény jószágot. Rakja össze, jó ahogy van, had éljen még karácsonyig.
Semmi baj nincs azzal a forrasztással. Van felületszerelés, van furatszerelés, van forrcsúcsos, meg légszerelés. Az a kondi is légszereléssel lett felforrasztva.
Légkondi. Valószínűleg klímaszerelő lehetett a szaki előző életében. |
Bejelentkezés
Hirdetés |