Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Androidos okos telefonok
Nem írtál típust, ezért írtam, hogy nem minden telefonra van főzött ROM.
Az a baj, hogy a frissítésekkel egyre csak nő a rendszerigény 4.4 óta hatványozottan. És ez nem csak a rendszerre igaz, hanem az alkalmazásokra is. Ezt a folyamatot jó lenne ha visszafordítanák, de legalább megállítanák. De a fogyasztói társadalom... Ha kernel szinten nagyon belenyúlbak nem biztos hogy jó lesz régi rendszerekre is.
Egyetértek! A mostani alkalmazások zabálják az erőforrásokat (és tele vannak mostanában kéretlen reklámmal). Össze kell vadásznod a régi verziókat, amik működnek is, de csomó alkalmazás egyszerűen rákényszerít, hogy az újat használd (facebook, messenger, stb.). Egyszerűen mindig csak a play áruházat dobja ki, és/vagy idegesítően folyamatosan zaklat, hogy frissítsd, akár az alkalmazás nagy részét elfoglaló üzenettel! Nem sok mit lehet tenni sajnos.
A régi telóimat mikor megvettem, mindig elég volt a tárhely. Idővel minden alkalmazás mérete felduzzadt, és még ha újrahúztam a telefont, és csak a legszükségesebb appokat raktam fel (legújabbakat), már akkor sem maradt elég tárhely... MicroSD-vel pedig nem foglalkozok, mindig tönkremennek...
Sajnos, erre a területre is betört a profit orientáltság.
![]() Pár éve még az 1 magos okostelón is futoot a youtube videó, ami már akkor sem ment egy hasonló procival rendelkező PC-n. Mostanra már azon a telón sem megy! Természetesen nem az adott videó lett magasabb felbontású, csak tettek róla, hogy eszközt kelljen cserélned. Szándékosan teszik avulttá a hardvereket. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2018
Talán a kérdés felvetés balga és indokolhatatlan, de mégis felmerült bennem a frissítések kikapcsolásának igénye. Alig van olyan nap, mikor akár 5-10 alkalmazás ne frissülne automatikusan.
Van arra lehetőségem, hogy az alkalmazások törlése nélkül, letiltsam azok automatikus frissülését (jó lenne globálisan)? Kerestem ilyen lehetőséget, de a környezetemben lévő típusok (S6, S7, S8, A5-2017) egyikén sem találtam meg. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Play áruház->Beállítások->alkalmazások automatikus frissítése kikapcsolása.
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, ezért elnézést.
Arra gondoltam, hogy a most készülő projektemben egy okostelefont használnék fel. Kivenném belőle az akkut, hogy annak a helyére egy fix áramforrást kötve működjön a továbbiakban. Szeretném kikapcsolni használat után, de be lenne dobozolva, tehát a gyári kikapcsolás funkció ki van lőve. Ahogy láttam szoftverből nem lehet programozottan leállítani, mert ahhoz minimum root kell, és egyéb varázslások. Megoldásnak az látszik, ha a kikapcsolás ténylegesen kikapcsolást jelent, tehát áramtalanítom. A kérdésem: Árt-e az androidnak, ha random kirántom alóla a tápot? Számítógépnél tudom hogy nem szerencsés, mert szétugrik a fájlrendszer, nem tudom telefonnál hogy van ez?
Ha számítógéppel össze lesz kötve? Mert akkor ADB-vel le lehetne lőni. Keress rá: ADB shutdown
De miért is kell teljesen leállítani? Nekem repülőgép üzemmódban már 2 hónapja ketyeg egy nem használt telefon, néha időt nézek rajta. Tápot nem kéne tőle teljesen elvenni, de ha egy olyat színlelsz neki, hogy az akku lemerült, akkor kikapcsol rendesen.
Azért, mert nem lesz összekötve PC-vel. Ő maga lesz a hoszt, aki majd egy arduinót vezérel. Az arduinón lesznek a kezelőszervek, a telefon pedig adja a számításokhoz az erőt. A user felé pedig csak egy képernyő és egy usb lesz látható. Hmm. más kérdés hogy ha egyszer kikapcsoltam, akkor be is kell majd valahogy kapcsolni, tehát csak ki kell vezessem a power gombot. Erre nem is gondoltam..
![]() A színlelést meg lehet oldani, csak egy soros ellenállás kell, amit egy relé alapból kisöntöl. Ha elenged a relé, akkor az ellenállás elveszi az áram nagyját. Ez a leállítás tetszik ![]() Akkor eddig úgy tűnik két lépésből kell megoldjam a dolgot. Power gomb + tápcsökkentés. De amúgy megdöglene vajon a teljes elvételnél? A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
A felsoroltakból ítélve samsung készülékről van szó, így érdemes a Galaxy Apps-nál is kikapcsolni a frissítéseket.
A korábbi kikapcsolás csak fél sikert hozott. Most is kapom az értesítéseket, csak a szöveg megváltozott, és mintha kevesebb is lenne. Eddig bejelentette a frissítés tényét, most meg figyelmeztet mik állnak készen a frissítésre, amit kézzel tudnék elindítani.
ki fogom próbálni a javaslatodat is. Valójában nem is tudom miért zavar a frissítés. Hely van bőven, nem veszek észre semmilyen lassulást vagy egyéb változást a működésben. Csak én nem használok szinte semmilyen alkalmazást -na jó, csak ha szükséges-. Nálam megáll az okos telefon a telefonálás + levelezés + fényképezés + internet szinten.
Nem kéne elvenni tőle a tápot. Órát tuti elfelejtené, de az csak a kssebbik baj.
Ha csak készenlétben van, az neked túl nagy fogyasztás? Mert repülős üzemmódban szinte semmit nem fogyaszt.
Nem lenne egyszerűbb pl. egy Raspberry-t beindítani?
Elvileg kell lenni olyannak is, hogy frissítések értesítése. Onnan is ki kell venni a pipát, vagy választható a nem kérek értesítést.
Az akkumulátort ki akarom venni belőle hogy ne csináljon később bajt. Helyette adnék neki egy fix tápot, a régi akku helyén. Nem lenne mindig bedugva, csak néha pár órára amikor használom.Ja, ez egy cnc vezérlő lesz ha még nem mondtam volna. A telefonra megy egy usb hub, arra egy pendrive, meg egy arduino, és a többi cucc.
A valahogy kikapcsoláshoz azért kell ragaszkodjak, mert nem fogok hozzáférni a touchhoz, és a nyomorult mindig megkérdezi hogy biztosan de egészen biztosan ki akarom kapcsolni? Nem tudok majd rányomni hogy IGEN. Tehát nem a fogyasztás izgat (az óra sem igazán), hanem az üzembiztosság. Bakman: A raspberry-n már én is gondolkodtam, de a telefonnak egyik fő funkciója a kijelzés lesz (az erő mellett). Ha ugyanezt rPi-vel akarom megcsinálni, akkor vennem kell egy rPi-t, meg vennem kell hozzá még egy képernyőt is. 20k alatt biztosan nem állok meg, és még semmi mást nem vettem. A telefon meg itt van előttem, "csak" be kell hekkelni. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
Témába vág...Melyik GRBL vezérlő appot használod? Amiket próbálgattam, azokba mind volt valami hiba. Én is most egy CNC-vel játszogatok mostanában, de én bluetoothon vezérelem és meg sem fordult a fejemben, hogy beépítsek egy telefont ezért. De régebben egy filléres Raspberry Pi zero-n gondolkodtam, csak nem tudom, hogy elég lenne-e hozzá az a gyengécske processzor. Vagy esetleg egy Orange Pi lite, ami egy picit combosabb.
Szerintem ne építsd be teljesen a telefont, csak csinálj neki egy tartót az előlapra és egy lyukat az USB-nek és a tápnak.
Az átlag Androidos telót ki tudod kapcsolni bármikor, ha a kikapcsoló gombot folyamatosan nyomod több mp-ig (azt hiszem 6mp). Akár lezárt képernyőnél is működik. Ez a vészkikapcsolás lehetősége, ha lefagy a telód, de az akksi nem kivehető.
Ez jó ötlet köszönöm! Akkor ez a része le is van tudva! Kivezetem a bekapcsoló gombot és készen is van
![]() gerleimarci: Én az eagle boardjait rajzoltatom vele. A file menü CAM... opciója alatt van egy olyan dolog, hogy HPGL-ként ki lehet exportálni a kívánt rétegeket. Ez azért jó, mert nem kontúrmarást fog csinálni, hanem szépen kifesti az alakzatokat, nem lesz üreges a vezetősáv (a tollvastagságot be kell állítani!!!). Van egy hp2xx nevű program, az meg a hpgl-ből csinál G-kódot (csak éppen nc-nek nevezi, de az már mindegy). Tehát egy közbülső konvertálással meg is van az eredmény. Az nc fájlt már megeszi a gépem, amihez a firware folyamatosan fejlődik (végállás kapcsolók, szoftveres visszajelzés, stb). Most írom hozzá androidra a vezérlő programot, hogy ne kelljen számítógépet használni. Szépen be lesz dobozolva egy kezelőbe. A telefon: Kicsi, kompakt nagy képernyővel sok MIPS procival, ingyen. Ha érdekel bővebben a cnc-s topikban folytassuk ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
Jól írtad, vészkikapcsolás, rendszeres használata nem javasolt.
Rendesen leállítja a kritikus és legfontosabb alkalmazásokat, elmenti a fontos dolgait, és biztosan nem egy "lemezművelet" közben fogja a telefont kilőni. Nem pedig mint egy akkumulátor kivétel, elveszi a tápot a telefontól. Vész = lefagyott egy alkalmazás, nem reagál a kijelző, gombnyomásra nem csinál semmit, hasonló szoftveres problémák.
Pl. most kipróbáltam, a böngésző egyből felajánlotta a weboldalak visszaállítását. Elképzelhető, hogy nem a legjobb megoldás, de a tápelvételnél biztosan sokkal jobb. A relével áthidalt ellenállás csak akkor működne, ha a telefon nagy áramot venne fel, csak ekkor esne össze a táp. Repülő módban lehet észre sem venné a teló a soros ellenállást. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
Ha már azt tudja hogy legközelebb is elindul, akkor jó lesz nekem a vészleállítás is. Egyetlen program kell fusson, a többit le is törlöm amit tudok. Az én programomat meg berakom automatikus indulásra és ez a része okés. Milyen bajokat csinálhat esetleg ez a vészleállítás dolog? Mondom szerszám lesz, nem zsebben hordós telefon.
Sziasztok!
Uvegfoliat szeretnek a telefonomra, de nem kapok olyant ami a teljes kijelzot vedene, es egyben a tejles kijelzo feluletre is ragadna. Kicsit utananezve ezt a megoldast talaltam, de az en telefonomra nem kaptam ilyen foliat. Mi van akkor, hogyha veszek kulon ilyen ''LOCA'' ragasztot, es kulon, megfelelo uvegfoliat, es a videon lathato modon megcsinalom en magam? Ha majd le kell szedni as uvegfoliat a kijelzorol, akkor le tudom majd szedni? Nem fogja a ragaszto tonkretenni a kijelzo vizlepergeto reteget?
Ha LOCA-val odahúzatod, az le nem jön. A videóban valami más van.
Mindenhol megjelenik a LOCA kifejezes, ha errol van szo.
Itt eleg konnyen lejon...
Sziasztok,
Vettem egy 64gb sd kártyát filmezésre. Úgy terveztem, hogy a kártyát egy sony andoroid 7-es telefonon, egy 2017-es sony tv-ben, és beltéri egységekben fogom használni(meg persze számítógépben). A fájlrendszerrel van problémám: a tv nem ismeri az exfat-ot (nyilván a beltérik sem, bár ezt még nem próbáltam), az android nem olvassa az ntfs-t. Fat32 azért nem jó, mert 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat nem lehet rá másolni(egy HD film pedig természetesen nagyobb ennél). Felmerült még a FAT32+ de valószínűleg ez se támogatott a legtöbb oprendszer által, illetve nem találtam ilyen formatálót. Hogyan tudnám rávenni az android-ot, hogy olvassa nekem az ntfs-t? Rootolni nem szeretnék, mert akkor oda a garancia. Előre is köszönöm.
Szerintem egyetlen eszközzel nem fog menni minden. A tv dolgot meg lehetne azzal oldani ha tud LAN-on keresztül is működni, a beltérik szintén. Ekkor elég lenne a telefont a PC-vel megszerettetni. A telefonba bele a kártya, a telefont meg rá a pc-re. Így egy kártyaolvasót is megspóroltál. A filmet meg nézed hálózatról. Szerintem ezzel lesz a legkevesebb szívás.
Minden OS-nek megvannak a maga fájlrendszerei, illetve azok, amelyeket kezelni képes. Az Android képes kezelni a FAT32 és az EXT4 fájlrendszereket, utóbbit az égetett eMMc használja. A Windows (teljes verzió), a MacOS, illetve a Linux rendszerek képesek kezelni szinte mindent, mondjuk külön program nélkül a Windows nem emészti meg az EXT4-et.
Ergo a felsorolt eszközök között az egyetlen közösen megemésztett fájlrendszer a FAT32, amivel magad is megírtad, hogy mi a baj. sargarigo válaszával az a gond, hogy abban az esetben is a "szervergazda" a telefon lenne, ami ugye max 4GB-ig van, mivel FAT32. De nem tartom kizártnak, hogy egy EXT4-re formázott kártyával és sargarigo módszerével sikerrel járnál.
Még azon gondolkodom, hogy ha a tv tud usb-ről játszani, akkor a telefont mint pendrájvot is rá lehet dugni. Kényelmetlen az igaz, de hát hozott anyagból ennyire telik.
Nekem be van üzemelve egy gép nas-nak, ami egyúttal torrenteli a filme.. szóval az ubuntu telepítőt, és amikor filmet akarok nézni, akkor a médialejátszó a hálózatról szedi az anyagot. A telefon wifivel szintén a hálózaton van annak minden előnyével. Az sem akadály hogy a számítógép hangos és sokat eszik, mert egy rasberry pi is képes ellátni ezeket a feladatokat. Én programozni is szoktam, szóval egy kalap alatt megvan a java szerverem is, és távolról menedzselhető, a torrentet is el tudom indítani. Mire hazaérek letölt bármit. Szerintem számodra is ez a jövőbe vezető út.
Üdv!
Van itthon egy Samsung Galaxy Ace telefonom. Sok idelye gondolkodtam azon, hogy jó lenne rá tenni egy új Androidot. Sikerült is egy YouTube-os videó alapján rátennem egy 6.1-eset. Most szeretném visszatenni rá a 2.3.6-os androidot. Videókon láttam, hogy rá kell dugni a gépre, és egy programot el kell indítani. A program indítása meg is volt, ki tallóztam a fájlt az androidhoz, de a gépem nem akarja felismerni a telefont. Rádugás előtt kikapcsoltam az eszközt, és hosszan nyomtam a hang+, a hang-, és a bekapcsoló gombot. Kerestem hozzá sok féle drivert, egy sem volt jó. Esetleg valaki tudna nekem egy SD kártyás telepítés elindításáról instrukciókat adni, vagy egy jó drivert? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Megoldódott.
Most már ,,csak" egy magyar Android 2.3.6-os telepítő kellene Samsung Galaxy Ace telefonhoz. Valaki tudna linket adni, mert sehol se találtam? |
Bejelentkezés
Hirdetés |