Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Gondolkodtam is, hogy átrakom a csatolókondit az ellenállás elé, vagy teszek valamit oda is. Még egy kérdés: a tápföldek is legyenek csillagpontosak, és a csillagpont az, ahonnan a potira megy, ha jól értem. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Hol látsz a canampban 220 Ω-os ellenállást?
A test maradék négy elkülönítendő ágát is rátettem az ábrára. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Itt látom: Bővebben: Link, a HE cikkben 220 szerepel R5 értékénél.
Nyák ügyben köszi a megerősítést, én is így gondoltam.
Az R5 a Q1 áramkorlátozója, az általad linkelt egyszem rajzot leszámítva mindenütt 22 Ω-nak van dokumentálva és az a reális érték.
Ebben a fórum ezt már többször tisztáztuk.
OK, köszi.
Akkor jelzem a moderátoroknak, hogy *** hirdet az oldal. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok! Építettem egy Király Tibor által tervezett FH6 Energico fejhallgató erősítőt. 2 rossz értékű ellenállás miatt a méréseim alapján az OPA2134 műveleti erősítő sajnos elhalálozott. A helyi elektronikai boltban ha nem lenne OPA2134 akkor ahogy olvastam az NE5532 is jó lenne bele a lábkiosztás és a tápfeszűltség alapján. Tudnátok még mondani ilyen lábkiosztású OPA-kat? a tápfeszűltség az +-7 V.
Ne tedd, mert a hang rovására teszed!
Szia! A dual műveleti erősítők jellemzően egységes lábkiosztással készülnek. Mely ellenállás okozta az IC vesztét és a hibát miből állapítottad meg? Csak azért kérdem, mert elég nehezen elpusztítható alkatrészről van szó.
Csak ideiglenesen akarok egy olcsóbb IC-vel tesztelni, nem szeretnék tönkretenni mégegy értékesebb OPA-t. Ha már normálisan működik utána fog mindenképpen kapni egy OPA2134-et.
A visszacsatoló ágban a 2,2 kOhm és 1,2 k Ohm ellenállásoknál véletlenül 1,2 Ohm-osat rendeltem és építettem is be figyelmetlenségből az 1,2 kOhm-os helyett. Ha jól tudom ezen ellenállások arányával tudom az erősítést változtatni. Így rettentő módon túlvezéreltem, csak már későn jöttem rá méregetés közben..
Sziasztok!
Bővebben: Link Egy ilyen füleshez tervezek csöves fejhallgatót építeni, egyelőre elméletben, soha nem építettem még csöves erősítőt csak jókat hallottam róla. Lenne valakinek kiforrott leírása, kis útba igazítás azt megköszönném.
Ez egy 42 Ohm-os füles... valószínű hogy jobban passzolna hozzá egy tranzisztoros erősítő.
Ezt úgy mondom, hogy több csövest és tranyóst is építettem a 6 különböző fejhallgatómhoz. A 6H13C csöves SE OTL erősítő elég jó cucc, de nem sok fülessel szól az elvárásoknak megfelelően. Én csak a 250 Ohm-os Beyerdynamic DT 990 Pro -mat hallgatom vele.
Ne légy kishitű! Könnyen lehet jobbat építeni
A fejhallgató erősítő részére értve... A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
Tudod az ára is árulkodik az elvárható minőségről.
És nem olvastad az üzenetedet! A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
Egy fórumtárs kérésére egy módosított füleserősítő. 300 ohmos fejhallgatóhoz lett pár alkatrész módosítva. A magasabb terhelő impedanciához alacsonyabb üzemi áram, valamint kisebb GS kapacitású fet lett választva. Az opa negatív tápágában lévő zéner a magasabb tápfeszültség alkalmazása miatt van.
Üdv! Az OPA kimenetére tennék azért pár tíz-ohm ellenállást. Az OPA adatlap kéri és a MOSFET is stabilabb általa.
Szia!
Az eredeti kapcsolásban IRF540 volt, és +/-7V-ról üzemelt ugyan így gate ellenállás nélkül, de igazad van, érdemes betenni.
Egy kérdésem lenne még: a linkelt Canamp kapcsolásnál van két 10 nanós kondi az AC bemenet és az egyenirányító diódák között. Miért vannak ezek ott?
A diódák zárásakor keletkező lengéseket csillapítja.
Üdvözletem!
Átolvasva az itteni utolsó pár oldal kommentárait, illetve a Király Tibor által feltöltött FH6-os doksit, majd ezután az Ön "megépítettem" szekcióban rejtőző írását, a képeket is elnézve kedvet' kaptam ennek a ketyerének a megépítéséhez, és ehhez kérnék néhány képet a dobozban rejlő elemekről, egyenirányított trafós panelról illetve az erősítő panelról, a beültetési és forrasztási oldalakról egyaránt, netán ha van, akkor kapcs. rajzot (a módosítások miatt leginkább, illetve maga a konstrukció miatt) és néhány jó tanácsot, természetesen csak akkor, ha a szellemi terméket meg kívánja osztani. Előzetes köszönetem - Roland! Írás Forrás
TC. Hakai
Tapasztalataim a HD650-el, és A FH6-al. Orion ST240 kisebb szintű kimenet esetében, POPCORN a410-nél 1/4 hangerőnél(nem SACDnél) a FH6-ot félhangerőnél nem szerencsés feljebb tekerni. Ha PC-n hallgatom néha szépen produkál a fiam 16/44 DAC-jával, nincs hangerő probléma. Annak idején többen is okoskodtak(mert nem hallották), hogy Tibor FH4-e sem biztosit, ugyan 32 ohm-os fülessel kellő hangerőt PC-ről. Pedig én hangkártyáról azt sem kellett, hogy teljesen felhangosítsam. Viszont igaz, hogy az SACD-k lényegesen halkabbak. Én a HD600-mat ezzel járattam be, semmi baja nem lett. Ami a FH6-nál felmerülhet az az, hogy 70-80ohm felett illesztetlenség miatt öblösödik a hangja, ami enyhe magasszegénységgel is párosodik, de ez nem azt jelenti, hogy tönkremenne bármi is.
"Annak idején többen is okoskodtak(mert nem hallották)"
Az a többen leginkább én voltam egyedül. És az "okoskodás" annyi volt, hogy leírtam, hogy az egy adott kapcsolásnak 2x-esnél kisebb a maximális feszültségerősítése (az opamp nem invertáló kapcsolásban van 1+4k7/4k7 gain-nel), ami nem ideális ha valakinek feszültségerősítésre van szüksége. Aztán ezt valahogy személyes sértésnek vetted, balhézni kezdtél, ha jól emlékszem talán moderálás is lett a vége. Nem kellene ezt se folytatni, se újrakezdeni... Jó zenehallgatást!
Bocsi, igazad van!
Tehát, Te nem hallottad, és vitattad amit én hallottam, és eldöntetted a vitát a moderátorral. Így pontos?
Bizony igazam van, az történt amit előtted írtam.
A többire pontokba szedve válaszolok: 1. egy kapcsolás erősítése (gain) olyan paraméter, ami független attól, hogy azt valaki hallgatta-e vagy sem 2. nem vitattam én semmit, csak épp ezt az állítást tettem 3. aztán jöttél mindenféle szubjektív tapasztalataiddal, csak épp erre az állításomra nem sikerült érdemben válaszolnod - sem akkor, sem azóta 4. a dolog - a moderátori post alapján - személyeskedésbe ment át, nem tudom hogy ki kezdte és ki folytatta, nyilván minden verekedés úgy kezdődik hogy valaki visszaüt 5. azt sem tudom, hogy ki kért moderációt 6. a moderátor arról döntött, hogy milyen post-ok maradhatnak ebből a - fölösleges - vitából. Így pontos. Az előző vitánk eredménye és a mostani kommentjeid stílusa alapján ezt itt részemről be is fejeztem - van jobb dolga is a moderátornak mint hogy velünk szórakozzon. Jó zenehallgatást! |
Bejelentkezés
Hirdetés |