Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   149 / 1388
(#) imbra válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Üdv!

Kössz! Őszintén bő egy éve, de eddig vasalásos technikával csináltam de azzal ilyen vonalvastagsában sehogy nem jött össze. Pedig nagyon sokszor próbáltam. Fotós eljárásban ezaz első. Nem gondoltam hogy ilyen jó lesz, úgyhogy mehet sorozatban.....
(#) sprofan válasza imbra hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Üdvözöllek fotós köreinkben!
Szép lett
(#) kaqkk válasza imbra hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Mostmár látod te is hogy érdemes levilágítót építeni
és jó a fotó technika .Én is örülök hogy elpártoltál a vasalósoktól! A vasalás is jó csak ha profi minőséget
akarsz sokkal nagyobb befektetést kiván mint a fotózás.
Lásd :hőprés (a gyárit nem kapod meg 150 e alatt)
Házilag sem egyszerü megcsinálni!
viszont a fotózáshoz elég 3-4 uv neon(fénycső)
és egy 5-10 perces időkapcsoló.
(#) PCB válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Szia !

Idézet:
„sokkal nagyobb befektetést kiván mint a fotózás.”

Ha van nyomtatód akkor nem.
Ha emiatt vennél nyomtatót akkor igen.

Üdv!
(#) kaqkk válasza PCB hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Én nem a nyomtatóról a profi hőprésről beszéltem!
A nyomtató mamár nem tétel ! Én 12000ért vettem
tintást de enyiért már lézert is lehet itt nincs külömbség
De a félreértések elkerülése végett én nem akarom ezt
a vitát újra felszítani! Ugyanitt egyszer már kitárgyaltuk
(kinek a pap-kinek a papné)
(#) imbra válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Üdv!
Van UV csövem építek egy levilágítót. Csak kiraktam a napra, vajon milyen lesz. De sokkal szebb lett, mint a vasalásos. A vasalásossal nem tudok ilyen vékony vezetőt közel egymáshoz vonalazva sűrűn, mert ha rányomtam a vasalót összeért a vonal, ha nem akkor meg nem ragadt a nyákra a festékpor. Pedig nem is ügyeltem pontosan a dolgokra. Az elején próbálkoztam a fotóssal, de akkor a nyák-ot én fújtam, úgy nemsikerült. Szóval maradok ennél a technikánál, gyári fotólakkos nyákkal.
(#) Petroimro válasza imbra hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Szia!
Jó lett a nyákod. Grat hozzá!
DE: Attól, hogy neked nem sikerült a vasalás, attól még lehet jó.
Üdv
(#) imbra válasza Petroimro hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Üdv!

Semmi bajom a vasalással. Sikerültek azok is, csak vékony vezetővel, sűrűn, közel egymáshoz az nem sikerült.
(#) PCB válasza imbra hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Szia !

Nem baj, amit és ahogy csináltad az
Ez a lényeg, azt kell használni ami megy.

Üdv!
(#) Petroimro válasza imbra hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Értem, akkor félreértettelek.
De PCB -nek is igaza van.
(#) feki00 válasza imbra hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Ha egy ic lába közt egy szálat el tudsz hozni az már bőven elég is. De csak több ic közti buszoknál van szükség erre.
Jól megtervezett nyákon nem kell a lábak között flangálni.
(#) rolandosss21 hozzászólása Ápr 30, 2008 /

Sziasztok!
Egy TDA1524-es nyák + beültetés rajzára lenne szükségem. Ha valaki meg tudná terbezni, vag ha esetleg valakinek lenne az nagyon jó lenne.
Azért kérem mert én nem tudom megtervezni.
A kapcsolás mellékelve van.
A válaszokat előre is köszi.

tda1524.gif

(#) Petroimro válasza rolandosss21 hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Szia!
Ez egy elég egyszerű kapcsolás. Szerintem ezen pont jó lesz elkezdeni a nyák-tervezést(egyszer muszály lesz).l
Megnézed az ic adatlapján a lábkiosztást, és csak odarakod az alkatrészeket. Nem olyan bonyolult, csak gyakorlat kérdése
(#) imbra válasza Petroimro hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Üdv!

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Én nagyon sokat tanultam ezen a fórumon (nyák-ot gyártani, rajzolni, stb). Saját sikerélmények többet érnek bárminél!
(#) Petroimro válasza imbra hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Az nagyon jó érzés, amikor egy általad épített áramkör azt csinálja, ahogy tervezted.
(#) huba válasza rolandosss21 hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Nézd a jó oldalát. Az alkatrészek pozicióját már ki sel kell találni hiszen adott. Már csak be kell huzogatni a vonalakat
(#) Peti_85 válasza huba hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Had csatlakozzék az előttem szólókhoz! (persze nem bántás vagy ilyesmi)

Tényleg nem nehéz, csak a lustaság beszél belőlünk ilyenkor! (Belőlem is szokott) Hát valóban pepecs munka benne lesz lehet hogy 1-2 órád, de megéri :yes: Megérted a kapcsolást is! Memorizálod jobban, könnyebb a hibakeresés utánna stb.

Úgyhogy Hajrá!
(#) PCB hozzászólása Máj 1, 2008 /

Szia !

Sokszor olvastam, hogy melyik módszerrel mit lehet, és mit nem. Gondoltam ma kipróbálom, már csak a magam megnyugtatása végett is, hogy eloszlassam az anomáliákat a melyik módszer mit bír, mit tud kérdésben

Relatíve sok panelt készítek (heti átlag 3-4db) eddig nem volt szükségem ilyen sávokra, nem hiszem, hogy ezután is lesz, de kíváncsi voltam azért a dologra.

Üdv!

025.gif

(#) Petroimro válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Ha már ismered a tervezőprogramot, akkor egy ilyen áramkör nem kerül 1-2 órába. Én Eagle 4.11 -et használok és eléggé megszoktam már. De egy nagyobb ák. tényleg pepecs munka és időigényes.
(#) Petroimro válasza PCB hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Milyen technikával csináltad? Vasalás, vagy fotózás?
Jól sikerült
(#) PCB válasza Petroimro hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Szia !

Vasalás, mert az van kicsit leszólva érzésem szerint alaptalanul.

Üdv!
(#) skoda555 válasza PCB hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

De neked valamilyen speciális vasalód van. Azzal könnyű dolgozni. :yes:
(#) PCB válasza skoda555 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Szia !

Csak annyira speciális, mint pl a tűzhely sütője helyett egy nyákszárító :yes:

Üdv!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 1, 2008 /

Végre valaki promótálja a vasalásos technikát, mostanában elég sokan köpködték.
Dehát tessék, lehet egy Ic alatt 8 sávot is elvinni (amúgy gratula).
akkor én is szertnék egy tévhitet eloszlatni.
Elég sokszor hallom, "nem sikerült a vasalásos technika, mert biztos nem volt jól felcsiszolva, nem volt fémtiszta a felület"
a múltkor találta otthon jó 12-13 éves agyon oxidálódott nyáklemezt, ... namondom kipróbálom... nem csiszoltam fel, hanem csak lemostam acetonnal... namost az eredmény első osztájú lett, sehol egy alámarás, ergo ez az átcsiszolgatás tök fölösleges, max maratás után nagyon finom vípapírral, de az is csak esztétikum.
Meg aztán agyonégetni sem szabad a papírt a vasalóval, egyébként ilyenkor a nyáklemez bimetálként működik, a nagy hőtől, kidomborodik, és a vasaló nem fogja egyenletes nyomást kifelyteni, ilyenkor érdemes, ha van valami gumigörgő szerűség, és azzal melegébe végigmenni rajta.
üdv
(#) PCB válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Szia !

Azért, ha másért nem is, de az oxidmentesítés arra jó, hogy gyorsabban tudsz maratni "tiszta" mint oxidos panelt.

Teljesen igazad van, az egyoldalon melegített panel hajlik, ha nem is látványosan, plusz a vasaló talpa sem sík, hanem domporú, de ez sem látványos persze.

Ezért nem a legjobb, és ezért nem 100% a vasaló használata.

Üdv!
(#) zsoltee0001 válasza PCB hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Hi
elég látványos azért.. főleg nagyobb panel esetén.
Fogj be a satuba egy nyáklemezt függőlegesen, és küld meg hőlégfúvóval... olyat hajlik mint a pisai ferde torony
üdv
(#) Ricsi89 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Helló
Nekem eddig még csak a bakelit nyák hajlott meg. Üvegszálas még soha. Most is bakelit van és az elég szépen hajlik. Nem is szeretem ezért, de nem volt más a boltba, csak ez.
(#) zsoltee0001 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Hi
pedig az is meghajlik, csak nem annyira, de csak azért mert vastagabb. Nincs jelentősége milyen anyagból van.
üdv
(#) Petroimro válasza PCB hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Milyen nyák-vasalód van?
Egy képet fel tudnál rakni róla?
Köszi!
(#) PCB válasza Petroimro hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Szia !

Fényképezgetni nincs kedvem, itt nézd meg PCB készítés

Üdv!
Következő: »»   149 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem