Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Most kell módosítanom egy itthon legyártatott kártyán. Ahogy kapargatom a forrasztásgátlót, alóla a réz fólia tűnik elő - nincs rajta semmilyen bevonat.
Miért is lenne ?
Ki szülte ezt a feltételezést ?
Köszi az infót !
Én speciel találkoztam már olyan NYÁK-kal, ahol a hullámforrasztás után vitték fel rá a védőréteget. Persze ez akkor szúrt igazán szemet, amikor alkatrész csere közben jött fel a zöld lakk (a forrpontok nem voltak lakkozva). Az is igaz, hogy maga a gép és a benne lévő panel régi.
Sziasztok.
A pcbway a legolcsóbb nyák gyártatás terén? Természetesen 10db 10cmx10cm-es kétoldalas nyák kellene. Ahogy néztem, 5$ a nyák, és 10$ a posta. Más lehetőségről tudtok? Köszi.
Az ón maszkos panelt szelketív maratóval lehet maratni: Nátriumklorit, ammóniumklorid és ammóniumhidroxid keverékével.
Nálam működik. Azt nem tudom, hogy a kémiai ónozott felület elgendően véd-e, de a savas galván fürdővel felvitt ónréteg kiválóan fed. Üdv.
Kérdés: ha akarok a gyártásnál immersion gold bevonatot, azt külön layerként kell kezelni Eaglében?
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2018
A linken a két folyasztószer közt mi különbség van NC-559-ASM / RMA-223 tudjátok?
Valamint a zöld színű "PCB Repairing Paint" jól gondolom, hogy maratásálló festék? Vagy forrasztásgátló lakk lenne (bár a neve alapján nem az, csak a színe ugyanolyan)?
RMA-223: folyasztószer.
NC-559-ASM: forrasztópaszta a leírás szerint, igaz, nem kissé zavarosak a mondatok. Szerintem inkább valamilyen folyasztószer. PCB Repairing Paint Green: pozitív 20 szerű festék. XG-Z40: forrasztópaszta. Idézet: De szinte csak a hibás forrasztómaszk javítására korrigálására jó . „PCB Repairing Paint Green: pozitív 20 szerű festék.”
Szia! A keverési arányokat leírhatnád. Előre is köszi!
Nekem teljesen mindegy, a leírás alapján írtam, amit írtam:
Apply paint on your PCB Spread it on the PCB with covering the transparent mask film Expose it under UV light ( or sun ) for a few minutes Wash away the extra paint by gasoline or oil base solvent
Lehet vele jó maszkot készíteni, bár nem kereskedelmi céokra szolgál, valamint undorító egy anyag. Mindent összefog.
Én is próbáltam ,
Idézet: Evvel egyetértek „undorító egy anyag. Mindent összefog.”
Az alkatrészek kiválasztásánál gondot okoznak a különböző megnevezések. Segít valaki kiigazodni rajta? Lásd jobb oldalon.
Nem ismerem ezt a progit, de szerintem így első ránézésre én azt mondanám, hogy az első szám a láb átmérője, a második szám az alkatrész átmérője, a harmadik szám pedig a láb távolságát jelöli.
(Tegyél be valamit, nagyíts rá és mérd le.) Az utánuk álló betűk meg gondolom az alkatrész típusára utalnak. Szóval mindegy melyíket teszed be, a lényeg, hogy az első három szám stimmeljen azzal az alkatrésszel, ami majd valójában is beépítésre kerül... A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2018
Nem, ez lamináló fólia, ezt ráégeted a nyákra és nyomtatni se tudsz rá.
Nem, ez laminálásra való. Két réteg ragasztós fólia közé beteszel egy papírlapot és összemelegíted a kettőt.
Első szám a láb átmérője, második a kondi házának hossza, a harmadik pedig a kondi házának az átmérője.
Ugyan a programban egy elko van kékkel kijelölve és ott csak a lábtávolság szerepel, ahova a nyilad mutat, a capacitor 2 mappában a téglalap alakú kondik lábátmérője, hossza és szélessége szerepel a program készítői által mentett névben.
Egy veroboard ( mi ennek a magyar neve? ) próbalapra sűrítettem egy áramkört, és most e lapra forrasztanám az alkatrészeket. A mérete 7 x 9 lyuk. Mit használjak, hogy a rézre és az alkatrész lábra jól odaforradjon a forrasztóón? Van úgynevezett műgyantám, azzal próbáltam, nem vagyok vele megelégedve. Először finom csiszolóval lecsiszoltam a rezet.
Használj ólomtartalmú, folyasztószerrel töltött lágyforraszt!
Próbanyák néven ismert. Elvileg könnyen forrasztható, vagy a forrasztóanyagod, vagy a páka hőmérséklet nem jó. Ha túl hideg azért nem terül, ha meg túl forró akkor meg kiég a folyasztóanyag és azért nem fogja be amit kell.
Jól van, már megy a munka. Emeltem a páka hőmérsékletét, és gyorsan készítettem folyasztószert: háztartási sósavban oldottam horganyzott lemezdarabkákat. Köszönöm a segítséget.
Az a folyasztószer csatornára horganyzott lemezre jó de elektronikára ne használd ! Egy hónap múlva dobhatod el a cuccost (tervezett elavulás) a szer maradéka mindent szétmar a panelon . hegedűgyantát vagy készen vásárolható folyasztószert használj (de leginkább a gyantáscint ajánlom)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |