Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » SMD, mi a típusa?
Témaindító: Thomas10100, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Az SI pozíciójelölés szerintem Sidactort jelent. A bekötés viszont sorosnak látszik, emiatt biztosítékra tippelnék. A kinézete alapján azt mondanám hogy egy AEM SolidMatrix chip biztosíték, méghozzá a F1206FA1500V063TM típus (1,5 Amper), mert annak jelölése épp egy fekete G betű és 1206 méretűnek tűnik.
WEBoldal: http://aemcomponents.com/products/solidmatrix-smd-chip-fuse/ doksi: https://yvfs7v.media.zestyio.com/1206-FA.pdf
Sziasztok!
Whirlpool indukciós 4 főzőlap közül az egyik tönkre ment, a végtranyó totál zárlatos illetve még két smd ami beazonosíthatatlan. l1A V - l2A U a felirata. Mérések szerint tranyó, mert van több is. HELP!
Sziasztok. Van egy zárlatos SMD dioda, a következő felirattal: DBQ C649. Gyártó: ST. Tokozás: SMA. Ez mi lehet? Mivel lehetne helyettesíteni? Neten nem találtam meg. Köszi. Zoli
Igen ez az, közben egy lengyel fórumon keresztül én is megtaláltam. Nekem 2db kellene, amit olcsón beszerezni itthon nem lehet, úgyhogy 1.5KE22CA lesz helyette.
Szerk.: Van itthoni forrás, és jó áron: https://www.inshop.hu/tvs-dioda-stmicroelectronics-smaj18ca-tr-haz-...amp;z=. Itt mégjobb: https://lomex.hu/hu/webshop/#/search,96-00-82/stype,1 A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2018
Üdv.
Rendeltem bc817 tranzisztort, és olyan jött, hogy CHW 55. Az 55 az keresztbe van a végén. Megnéztem vagy 8 SMD katalógust, de nem találtam ilyet. Csak úgy, hogy CH az PNP egyesek szerint. Valakinek konkrétabb, egyértelműbb válasza? Megköszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2018
Szevasztok!
Segítséget kérnék. Van két alkatrész, amelyek azonosításával nem boldogulok.Az egyik SOT-89 tokozású (tranzisztor?) 1b8g felirattal. A másik SOT-223 tok. DJ12ac felirattal. Nagyon várom a jó választ. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy a mellékletben szereplő " GG 5A GI" típusú alkatrész mi lehet? Mi a pontos típusa, honnan lehet esetleg beszerezni? (zener, dióda?) Köszönöm!
Szia!
Egy dióda, látszik a jobb oldali kivezetésénél egy gyűrű...az a negatív (katód). Meg lehet kapni bármilyen elektronikai alkatrész boltban... ha nincs nekik akkor sztem le is rendelik. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
Hello mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni egy smd tipusának meghatározásában. A szóban forgó alkatrész egy univerzális központizár távirányítóján található, sajnos mint utóbb kiderült fordítva lett berakva az elem, ami maradandó nyomot hagyott az áramkörben...és akkor a képek: Sikerült egy jól irányzott makroval az első két karaktert lebuktatni, de nem tudom mi lehet ez, npn tranzisztor? Vagy nem? Előre is köszönöm! képek
Tessék parancsolj remélem erről már tudni fogod.
Köszi szépen!
Sziasztok Kedves Hozzáértők!
Elektronikával csak hobbiszinten foglalkozóként segítséget kérnék tőletek egy alkatrész meghatározásában, amely egy LCD panel elektronikáján található. Az IC felett látható, a nyákon AR1-2-3 jelzéssel ellátott 8 lábú alkatrészről van szó. A rajta levő felirat: 101. Esetleg közös tokba ültetett 4db ellenállás lenne? Az egymással szemközti lábakon 100 ohm mérhető multiméterrel. Előre is köszönöm a segítséget.
Igen, felhúzó ellenállásokat szoktak ilyen tokozásba pakolni. 10X1/harmadik digit/=pontosan annyi.
Köszönöm a válaszodat!
Üdv
Üdv.
Van egy sonos playbar eszközöm, aminek meghalt a tápja. Van benne egy smd u1 jelölésű alkarész aminek nem tudom a paramétereit. Megköszönném ha valaki tudna benne segíteni, hogy milyen néven található meg elektronikai boltokban. Amennyire kivehető LR3 van ráírva.
Üdv.
Rosszul írtam, nem u1 a jelölése hanem d1.
Szia. Köszönöm szépen. Esetleg tudsz magyarországi forrást ahonnan beszerezhető?
Ír-ben lakok, nemigen tudnék mondani.
Köszönöm szépen a segítséget. Javítottál már sonos playbar-t esetleg megvan a rajza, hogy így rögtön tudtad mi az az alkatrész? Elég sok helyen érdeklődtem már (elektronikai alkatrész boltokban, de egyikben sem volt selytésük sem rólla csak találgattak, hogy talán ........) eredménytelenül.
Olyat még nem láttam belülről, csak a panelről, meg hogy a táprészben van gondoltam. Oersze, ha sot23 tokos, mert azt innen nem látom, de Dx -el általában diódákat jelülnek a panelon, így a tranyó, fet kiesett, a stab toknak meg van egy 3. lába középen...
A képet tedd fel nyíl nélkül. Nekem RL-nek tűnik a felirat.
RL3 van ráírva és még hogy "AD" az a betű felett pedig egy vonal. Az egyik lába egy 33ohm os ellenálláson keresztül a FAN6300 jelű pwm kontroler 5. lábához csatlakozik ami a Gate és adatlap szerint 18V a kilépő feszültség rajta. A másik láb a Q1 hez csatlakozik ami egy 60R360P jelű fet és annak a G lábára.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
Akkor ezek szerint, egy sima power FET driver. Jelülése alapján nem találom a táblázatban, viszont lehet fet. Kérdés, a G-je nincs -e zárlatba valamerre, mert akkor a FAN6300 -is kérdéses lehet.
Az FAN6300 at is cserélem mindenképp (az már meg is van, illetve minden ellenállást mert eldurrantak és a 60r360p fet-et is, de ezek már mind meg is vannak), csak tudni kellene, hogy az RL3 helyett mit tegyek be.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
Valahogy így van beépítve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |