Fórum témák
» Több friss téma |
Én például amíg most nem mondtátok nem is ismertem. Iszonyatos hardver van a 32-mögött csak nincs sok támogatás, ahogy mondod :/
Sziasztok!
Tud valaki egy egyszerű login metódust a weboldal eléréséhez? Valami olyan kéne amin meg is lehet változtatni html-ből a user\pass-t. Írtam egy eepromba írós megoldást, de a magam kizárásán kívül eddig nincs sikerélmény ![]()
Webessel cisnáltam eddig(mert eddig működött a compile...eddig) de most lehet áttérek az asztali IDE-re.
Megnézem,. köszi a tippet! Atomot használ valaki esetleg PlatformIO-val? Most ezzel van a bajom. Az online compilerben hibátlanul lefut a program, megy is amugy és úgy működik ahogy kell, de a platformban olyan hibákat ír pl hogy:
meg
Az első: keresd meg a setupAP hol van létrehozva, ezt a forrást kell hozzálinkelni, és deklarálni a fuggvényt extern-ként szerintem...
A második: az i int, a qpass.length() meg előjel nélküli int, ez csak warning, addig jól működik, mig az i nem éri el a 32768-at. Az i is legyen unsigned int...
Sziasztok
Egy olyan kérdés merült fel bennem hogy vajon az ESP bírja e a 4,2V-os feszültséget? A Másik nem teljesen ESP de az kivitelezhető hogy egy 3V-os zener diódát (50mW-ost) közbeiktatnék hogy alatta ne kapjon feszültséget, ez kivitelezhető lenne?
És esetlegte tudnál ajánlani valami megoldást?
Másik kérdés, basicben hogyan tudom megmondani rs232-őn keresztűl hogy milyen nwvű routerhez csatlakozzon illetve a jelszót?
Szeretnék egy nextiont rácsatlakoztatni és azon szeretném megadni a csatlaokzási adatokat.
Használd az előírt tápfeszültséggel, ami 3,3 Volt.
Valaki tudja hogy basicben hogy tudok "-jelet küldeni rs232-őn?
Sziasztok!
Miután körülbelül 4 órát szívtam egy egyszerű probléma megoldásával, gondoltam megosztom veletek a történetet. Egy ESP07S panelra kötöttem egy DHT22 szenzort, aminek az adatlába a GPIO 0-án van. Többek közt ez láb felel az UART módba való lépésért, ezért resetelés előtt, földre húztam a lábat, kireseteltem és így beugrik az UART módba és várja a feltöltést, végül levettem a földrekötést. Feltöltöttem egy kódot, ami használja a DHT22-őt és órákon át szórakoztam, hogy csak "nan" adatokat kapok. Kipróbáltam vagy 6 libary-t, teszteltem, próbálgattam, de semmi. És mi volt a megoldás? Azt hittem falra-mászok, elmentem sétálni, és ott ugrott be. A DHT22 kényes dög. A földrehúzást parancskezdésnek veszi és emiatt elmászik az összes későbbi parancs is. Fórumokon sok helyen futnak ebbe a problémába, de kevesen találtak megoldást és ők is libary cserével. A megoldás, hogy egyszerűen miután az ember feltöltötte a kódot, lekapcsolja a tápot, majd vissza. Így a szenzor visszaáll alaphelyzetre és szépen működik minden! PFF... A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
Próbáltál-e 2 darab " jelet küldeni egymás után? (így: "" )
Melyik nyelvben programozod? A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2018
Ezt még nem próbáltam. A leg egyszerübb basic.
Idézet: „String Literals : it’s possible to use the " or the | as string literals; This permits to include the " or | inside a string; example A = |this is a "string"| B = "this is a |string|" ” Ha a karakterláncban szerepel a " karakter, akkor a | legyen a határoló.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2018
Bocsánat, ez már megvan:
A két "-jel között egy szóköz és már megvan elvileg. Ami most is még probléma hogy FF-et nem tudok küldeni a nextionnak hanem csak f f megy felé.
Az &255 , &Hff , &HFF , &H255 -öt próbáltad?
Még egy tipp:
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2018
Ezt is próbáltam már.
Nem tudom miért de csak a karaktereket küldi ki mindenre. Esetleg tudnátok ajánlani valami egyszerű programot amivel más nyelven meg lehetne írni ez én kis programomat?
Ez most már jó
![]() Már cask a nextion van hátra.
Honnan tudod mit küld ki?
Ha terminálprogrammal "ellenőrzöd", az megvezethet, a spéci karaktereket esetleg nem mutatja... olyan terminálprogival kell ellenőrizni ami hex-ben is ki tudja írni a vett adatot.
Van egy Saleae Logic analizátorom és eddig mindig jól működött és most is jóm működik. Most hogy elküldtem egy értéket már vissza is jelzet hogy nem jó a változó.
Már ki merem jelenteni hogy működik. Ha valakinek szüksége lenne rá akkor most feltöltöm ide (ESP8266 basic Nextion):
Idézet: „Egy olyan kérdés merült fel bennem hogy vajon az ESP bírja e a 4,2V-os feszültséget?” Ezt egy soros diódával könnyedén meg tudod oldani, emlékeim szerint az 1N4148 is elégséges. Egyébként LiPo vagy Li-ion akku helyett javaslom a LiFe cella használatát, pl.: beszezerhető mindjárt két cella is: itt Hobbyking Ennek pont ideális a feszültségtartománya (kb. 3.0 - 3.5 V) Idézet: „A Másik nem teljesen ESP de az kivitelezhető hogy egy 3V-os zener diódát (50mW-ost) közbeiktatnék hogy alatta ne kapjon feszültséget, ez kivitelezhető lenne?” Nemtudom hogy gondolod, de szerintem erre nem alkalmas a zéner dióda. Egyébként egy 3.0 Vos TC54 ICt megfelelően kötve az EN lábra megoldható hogy 3.0V alatt kikapcsoljon az ESP. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2018
Sziasztok!
A cloudmqtt.com-on próbálok ismerkedni az mqtt-vel. Működik az adatküldés és a fogadás is, de ha az adatküldés pillanatában nincs kapcsolata a vevőnek, elvész a csomag. Hogyan lehet beállítani, azt, hogy pufferelje, amíg nem lehet továbbítani?
Hali!
Az esp akár 400mA-t is fel tud venni adáskor, oda az 1n4148 nem igazán illik...
Emlékeim szerint én már használtam hosszabb ideig is 1N4148 diódával: adatlap alapján impulzusüzemben 0,5A 1 másodpercig de akár 4A is lehet 1miliszekundumra.
Persze nem ez a hülyebiztos megoldás, de ha nincs más otthon szerintem elégséges lehet
Bocs hogy beleszólok egy kezdő kérdéssel, de melyik (tipusu) akku bírja hogy hosszú ideig, estleg állandóan tőltés alatt legyen ? Szóval csak hálózati áramkimaradáskór müködjön (lenne rá szükség) ?
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |